Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 41 933
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз се следя при Китанова, има си частен кабинет. По ЗК се следя при нея. Всеки път обяснявам какво сме говорили предния път, какво е било и т.н, защото и тя работи на три места. Аз лично смятам, че докторите не са длъжни да помнят всичко и всеки, на ден през тях минават сумати хора и всеки има различен проблем. Аз още се чудя къде да раждам дали в шейново или вита. Първото раждане ми беше в МД, кошмар. Следях се там хем по ЗК хем допълнително здравно и ме изпуснаха та родих в 34г.с спешно секцио. След раждането никой нищо не ми каза за детето, на сутринта дойде една жена в реанимация и каза ставайте, стана ми лошо в седнало положение и не можах да стана. Качиха ме в някаква стая от соца много ме болеше корема и направих грешка да легна на леглото, което беше с пружини. Няма ставане. Така ни държаха 2 часа в тая стая, за да се освободи уж вип стаята ни. И пак никой не дойде да каже нищо за децата. Към обяд ни настаниха в стаята, и ни показаха стаята с бебетата. Не можах да си позная бебето, търсих я по номера на гривната си. В МД храна за родилите секцио няма. Стоиш гладен докато можеш. Като идеш за храна те питат секцио или нормално, като кажеш секцио еми за вас няма яжте кисело мляко и бисквити. 12 дни сояхме в болницата защото бебка имаше много силна жълтеница. Сега с втората бременност лежах 3 дни в шейново в рискова бременност, е няма толкова окаяна тоалетна и баня. Надявам се само да устискам тая бременност поне до 36седмица. Но ако казвате, че тоалетната и банята за родилките са прилични може да се престраша да родя в шейново.
За баня и тоалетна..... Бяха перфектно изчистени,да не кажа че бяха като в 6 звезден хотел!

# 586
Аз от темите тук и от личното мнение на една близка приятелка родила двете си деца в шейново се насочих натам за второто дете. Забравих да допълня, че докторът който ми прави секциото ме среза до кокала. Отплеснала му се ръката... Та тази приятелка ми сподели, няма значение при кой всички са добри и имат отношение.

Щом се колебаете между Шейново и Вита, по-добре Вита. В Шейново съм била в гинекологията, в рискова бременност и условията бяха ужасни. В родилно май е по-добре.

# 587
  • София
Да, но във вита след 36седмица е ок да родиш преди това цъ, защото неонатологията им куца явно. Така четох в сайта им, ако раждането тръгне преди 36 седмица се насочете към друга болница....

Щом се колебаете между Шейново и Вита, по-добре Вита. В Шейново съм била в гинекологията, в рискова бременност и условията бяха ужасни. В родилно май е по-добре.

# 588
  • София
Здравейте, момичета! Темата съществува, за да си помагаме и всеки да си каже опита относно болницата. Ако някой смята, че тази тема не му е полезна, приятелски ще помоля да спре да я следи.

Относно изказване на една от дамите, че мнения са били изтрити поради някакви причини, бих искала да помоля да ми пише на лично и ще отправя запитване към администраторите на форума, за да уточним какво точно се е случило.

Лично на мен темата ми беше много полезна, когато бях бременна и хиляди въпроси около раждането ме тревожеха. Затова и пускам нови теми за болницата и се надявам и на други момичета поне малко да им е от помощ в напрегнатия момент около бременност и раждане.
Леко раждане и здрави бебчета пожелавам!

# 589
ЧХГ нарастваше ли правилно? Вероятно заради него е бил така категоричен. При нисък прогестерон обикновено се изписва синтетичен прогестерон и е поправимо, доколкото знам. За всеки случай може да се консултирате и с друг лекар, а по-натам пак може да продължите да се следите при Вецев, ако прецените. Успех!
Да, ЧХГ първия път ми беше 217, след два дни беше 761. Благодаря, утре ще пусна нови изследвания и се разбрахме в сряда да се чуем, очаквам прегледа вече с нетърпение.

А третия път колко беше? Нормално е при такива стойности да не Ви вика на преглед, под ЧХГ 1500 няма да се види нищо на какъвто и да е УЗИ. Най- добре е да се отиде на две седмици закъснение и то, ако овулацията си е била навреме.

# 590
  • София
Нека не забравяме, че раждането е раждане, а не престой в шестзвезден хотел. Ако искате такова, плащате по 3 бона за Щерев, Надежда или Токуда и ви носят храна по меню.
Аз лично първата си бременност следих в Щерев - изключително лошо отношение от страна на АГ, безотговорна, никакъв контакт, единствено мислеше кога да ми насрочи секцио. В Шейново едва ни спасиха, а родих нормално. Та да, ще избера малкото на брой тоалетни и кривите санитарки пред лукса, само защото знам, че докторите са добри.

# 591
Нека не забравяме, че раждането е раждане, а не престой в шестзвезден хотел. Ако искате такова, плащате по 3 бона за Щерев, Надежда или Токуда и ви носят храна по меню.
Аз лично първата си бременност следих в Щерев - изключително лошо отношение от страна на АГ, безотговорна, никакъв контакт, единствено мислеше кога да ми насрочи секцио. В Шейново едва ни спасиха, а родих нормално. Та да, ще избера малкото на брой тоалетни и кривите санитарки пред лукса, само защото знам, че докторите са добри.

За мен не сте права, говорим за нормални условия, далеч не за шестзвезден хотел. Според мен не е допустимо в стаите да няма собствен санитарен възел. В Надежда и особено в Токуда има много добри лекари, за Щерев няма да коментирам, там са под всякаква критика с новата си политика. Лично аз съм лежала няколко пъти в Шейново - в различни отделения само и единствено заради лекаря, който ме е оперирал. Но реших, че за раждане не е моето място.
Знам, че има много доволни  дами, за което се радвам.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 11:15 от 17154

# 592
  • София
Не, че нещо, но дори в МД имат стаи със собствен санитарен възел, които не са лукс. И това беше преди 9 години сега не знам как е. Лежах в шейново ноември, сега съм във вита, ами много от нещата които правят тук акушерките в шейново не ги правят. Там те карат ти да ходиш при тях, а тук лежиш и не ти дават да ставаш. Всеки ден мерят кръвно и температура, от 32с правят запис на тонове 2 пъти на ден, носят апарата в стаята. Храната не се поръчва по меню, а е обща но в нормална чиния и имаш три неща за обяд, две за вечеря. Закуската не са мазни баници, а филийки хляб, пълнозърнест понякога, с масло, пастет, кашкавал, саламче и чай. В Шейново ти дават всичко за главоболие, тук само парацетамол, защото другите не стават за бременни! В шейново на една жена и дадоха кетонал за главоболието..

# 593
Наистина много зависи кой с какво сравнява. Ако става въпрос между МД и Шейново, чета че доста съфорумки избират Шейново. Обаче между Вита, Токуда или Надежда и Шейново не знам....като цяло трудно е да похвалите държавна болница пред частна, ако изключим парите нека бъдем обективни дали е по-добре и дали ако не се плащаше в частните щяхте да изберете Шейново. Това е въпроса според мен...

# 594
Ако нямам собствен санитарен възел за няколко дни нищо няма да ми стане. Каро за държавна болница си е много добре!

# 595
ЧХГ нарастваше ли правилно? Вероятно заради него е бил така категоричен. При нисък прогестерон обикновено се изписва синтетичен прогестерон и е поправимо, доколкото знам. За всеки случай може да се консултирате и с друг лекар, а по-натам пак може да продължите да се следите при Вецев, ако прецените. Успех!
Да, ЧХГ първия път ми беше 217, след два дни беше 761. Благодаря, утре ще пусна нови изследвания и се разбрахме в сряда да се чуем, очаквам прегледа вече с нетърпение.

А третия път колко беше? Нормално е при такива стойности да не Ви вика на преглед, под ЧХГ 1500 няма да се види нищо на какъвто и да е УЗИ. Най- добре е да се отиде на две седмици закъснение и то, ако овулацията си е била навреме.
Здравейте, тази вечер съм на преглед при д-р Вецев. Резултатите ми от вчера са ЧХГ 2600 и прогестерон 19, което отново е ниско...

# 596
Попитай го за циклогест, аз съм след инвитро и знам че това е по-добрият вариант за прогестерон и другото са инжекции, иначе не искам да те плаша но това 19 е много ниско и настоявай и десйтвай не губи време. Стискам ти палци всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 597
Попитай го за циклогест, аз съм след инвитро и знам че това е по-добрият вариант за прогестерон и другото са инжекции, иначе не искам да те плаша но това 19 е много ниско и настоявай и десйтвай не губи време. Стискам ти палци всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря... Просто не спирам да се притеснявам..😢😢😢

# 598
Здравейте! Тъй като съм се спряла на болница Шейново за раждане и избор на акушерски пост Имир Ибраим, дали някоя мама може да ми даде телефонния й номер, за да се свържа с нея. Попитах на регистратура в болницата, но казаха, че нямат право да ми дават такава информация. Благодаря предварително Simple Smile

# 599
  • София
Въпрос към родилите вече мами.

Смятам да оставя подаръчна кошница при изписване на детето, за цялото отделение. Какво смятате ? Личен подарък не мисля да взимам за акушер или израждаш, защото за мен това се прави ако има особено лично отношение.
Някоя правила ли е нещо подобно ?

Общи условия

Активация на акаунт