Отговори
# 300
И като добавим, че няма да четем и субтитри... кой като нас. 😘

# 301
Пепелче, филмът с дублаж притежава различна магия от оригинала. Виждаш  в различна светлина  героите и ги възпремаш по различен начин, нали? И вярно, като има субтитри вниманието се раздвоява. С дублаж то  е по- концентрирано върху сюжета и героите. Но да си призная, в оригинал ми е по- завладяващ филма. Липсват ми гласовете на актьорите и диалозите им.

# 302
  • Бургас
Поздрав на групичката ентусиасти, за гледане на ДЕК по Нова!
Макар, че това е сериалът, който ме пристрасти към турското кино, предварително заявих, че няма да се присъединя, защото до 23 гледах всяка серия поне три пъти, без да броя повторенията...Е да, ама нали не заспивам без да прочета споделеното за деня и репортажите на super_katia , ето че ме накарахте да изгледам поне първата серия!.....За жалост, ако не бяха ентусиазираните преводачки и филмите със субтитри, сигурно нямаше да погледна турско кино Anguished Безусловно са се постарали в подбора на гласове за дублажа, преводът ми идва доста разкрасен, губят ми се нюансите при изграждане на образа при Демет и Ибо - може би, защото имат прекалено  специфични и разпознаваеми гласове ....Така, че мили мои, няма да си причиня този дискомфорт, но вие споделяйте впечтления, може да попоглеждам тук - таме Yum

# 303
Спомен....

# 304
И етиопките започнаха да гледат DEK по Kana TV.

От Демет:

# 305
# 306
Не знам кой ги лъже, че тези хайдушки вежди са готини Thinking

Ето я етиопската реклама на DEK, в допълнение към информацията на Флоралето Heart

Това пък е новата аржентинска реклама на РП - още няма конкретна дата за премиерата и някои фенове вече се изнервят:

И на видео >>>

От Пантен:

Фен творчество (още не мога да прежаля Фелън Карингтън, Демет просто щеше да се развихри в нейната кожа, но действително сериалът не е за турска телевизия Rolling Eyes):

И един туит, който набра популярност днес:

Отнася се за бейзболната шапка, с която беше вчера:

Пепелче, Енго си е готин, ама като Баръшбей повече ми харесваше Stuck Out Tongue

# 307
Странно ми е да гледам DEK с дублаж, но съм твърдо решена да разбера защо Зейнеп се върна да живее в махалата.

# 308
Свикнах с дублажа и тъкмо да си припомня защо бяха обтегнати отношенията с майка му и взе, че свърши и 2 еп. 😂
Интересно, че Диема Фемили са удължили телата им и даже Емине е стройна като фиданка. 😂

# 309
Ха кажете ми как да й повярвам на Султан? Как си слагаше паричките в пазвата. После най-безкрупулно манипулираше  Зейнеп, като я накара да изпитва  вина за хала на родителите си. А накрая всички ги избелиха. И къде е истинската история? Smiley Даже и Сакине, не е като в истинската история. Родителите на Зейнеп са чудовища. Продали дъщеря си за ниви на село. Екрем го направиха женкар и измамник, а в истинската история е пенсиониран държавен служител и няма нищо общо с това, което го представят. Фарук пък е голямата любов на Зейнеп. Отива в казарма и като се връща Зейнеп вече е омъжена. Повече не се срещат. За Мехди пък да не говорим. Като са мислили да го очернят, да бяха го направили от начало насилник като прототипа. Ибо и с това можеше да се справи. А и историята сигурно щеше да е още по-интресна.  Баръш пък изобщо не същестува.

# 310
  • Бургас
   Еййй,  този филм наистина се е сраснал със сърцето ми, че дори и да не го гледам сега, всяко споменаване на герои, събития, история предизвиква у мен размисли и страсти...Sweat Smile Днес вече няколко пъти се включвам с коментари в различни групи, а ето че yakut  ме върна към онези дебати, когато разсъждавахме върху това, което гледаме....До момента, в който /поне аз/ се запознахме с истинската история и всичко се преобърна - стана ясно, че освен имената и събитието с приемното семейство, нищо друго не е така, както го е разказала Гюлсерен Будайъджъоглу. И все пак ме вълнуваше - защото актьорите със своите превъплъщения пресъздадоха една достоверна история...До къде е консултирала психоложката, каква е била предварителната и представа за развитие образите на главните герои - можем само да гадаем... Неминуемо излизането на актрисата - майка на Мехди, пандемията и проблеми в кухнята на продукцията обърнаха всичко с главата надолу. Остана у мен и съмнение за мълниеносния обрат /съшит с бели конци/ в новия образ на Мехди - всичко подсказваше за летален край, а Ибо "случайно" веднага започна нов проект...И за да се спаси филма и изпълнят договорите на останалите актьори трябваше "свежа кръв" , така се появи Баръш и от тук вече минахме в сферата на художествената измислица... Въобще, според мен и за двете продукции Дъщерята на посланика и ДЕК, на които се залагаха големи очаквания, сезон 2020/21 беше един малък кошмар..., но най-вече разочарование за нас феновете!
Радвам се за всички, които гледате, за да си припомните нещо или да разберете поведението на Мехди и Зейнеп....Моето филмиране приключи доста преди последните надписи, оставяйки горчивия привкус на излъгани очаквания. Но пък съм благодарна, че именно чрез ДЕК открих не само турското кино, но и култура и най- вече се запознах виртуално с интересни хора!

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 04:58 от Аniksi

# 311
Днес от 18:00 ч загледах мисля 1-ва серия - монолога на Зейнеп. И си припомних защо Не следих сериала докато не се появи Баръш. Не мога да приема тази просмукана от простотия, отчаяние, дребнава хитрост, използвачесто и мързел действителност.
И моите баба и дядо някога са били бедни, но са направили всичко възможно да изучат децата си, живяха трудейки се почтено и достойно, без да лежат на техен гръб.
Не мога да гледам на екран Сакине и компания, не мога да се съглася с овчото покорство и/или глупав сантимент на Зейнеп. В този смисъл - да, дома в който си роден, наистина накрая се оказва твоя съдба. Защото истинската история и сериала показват как никакво образование и интелигентна среда не могат да те измъкнат от рожденото блато. А това не мога и не искам да приема. За това ми харесва, че направиха образа на Баръш. Да се види какво можеше да има Зейнеп и какво избра, че и го защитаваше - Мехди.
Монолога от началото ме накара да се замисля за съдбата на самата Демет (доколкото е известна от таблоидите). Тя също произхожда от семейство с баща - тиранин и сякаш до сега правилен избор на партньор се оказва само Руткай 😀. Може ли тя да промени съдбата си?
Всички тези екистенциални въпроси твърде много ме натоварват. Започнах да подхвърлям контрареплики на глас на героите от екрана 😜. Така, че вероятно ще пропусна тази така поучителни сага. Дублажа е неочаквано приятен, въпреки че липсва емоцията от истинските гласове на Демет, Ибрахим и компания.

ПП Днес прочетох, че в Анадола още продължава практиката да се държат момичетата неграмотни. Някаква турска журналистка ще пише кратки биографии на известни актьори и с парите от продажбата ще се финансира ограмотяването на подобни случаи. При цялото частно богатство на сума ти бизнесмени и политици в Турция. В 21 век да не може държавата да се справи с подобен манталитет... 100 години след Ататюрк

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 04:28 от dariVale

# 312
Писала съм толкова много за силните и слабите страни на ДЕК, че нямам какво ново да добавя относно самия сериал Hands V

На втория излъчен епизод на български, впечатленията ми от дублажа са по-скоро положителни. Интересно е да се види колко голямо е влиянието на човешкия глас върху възприятията ни и тук мога само да се повторя и да кажа браво на Демет и Ибо за прекрасните им изпълнения в оригинал Hands Clap Да, началният монолог на Зейнеп на български ми прозвуча като откъс от научнопопулярен филм - липсваше всякаква емоция, дълбочина - все едно просто ти съобщават някакви факти... спецификата в говора на Мехди също е невъзможна за предаване, но иначе другите герои са озвучени добре.

По-дразнещо като че ли ми идва накълцването на сериите, защото правят действието да изглежда мудно - неща, които се случват в рамките на един турски епизод, тук ще се влачат цяла седмица Rolling Eyes Пък ние не е като да не знаем какво ще се случи Kissing Face

За сравнение на дублажите, можете да чуете етопския вариант на ДЕК Joy >>>

Демет пак се е покрила, но имаме включване от Руткай:

"Продължавам да се приготвям, сякаш сутрин ще излизам за работа, която заради короната се отменя. Ето това е гледаката ми от 3 седмици. Седим си. Нейсе, здраве да е."

Явно много ги е ударила вълната, постоянно се пише за нови и нови имена, които са се разболяли. Дано Рутко е здрав, че ако пипне короната и Демет е много вероятно да влезе в тронната зала, както и обратното, де Worried

Факс и от вечннят фен със снимка от 2015 г., т.е. с Аслъ от "С аромат на ягоди"

И докато чакаме Аслъ 2 в "Любовни тактики", да споделим, че Шуки, Серенай, Езги Мола, Ибрахим Селим, Мерве Диздар и Енис Аръкан се завръщат пред публиката през февруари с мюзикъла си "Алиса".

# 313
  • София
Кате четох, че Руткай  е с коронавирус и Ибрахим също както и партньорката му от Чукурова. Масово заразяване има в Турция повечето турски продукции са спрени много артисти са заразени.

# 314
Кате, етиопският вариант на ДЕК изби рибата. Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт