На море в Гърция 2021-VII/2022

• 59 440
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Divi_86, за кой месец планираш почивката на Кефалония?
За края на юли, надявам се.
В Агростоли миналата година края на юли беше супер претъпкано. Вечер по улиците не можеш да се разминеш от тълпи народ. Заведенията пълни, препълнени /добре че са много/. Ако обичате джангър.... там е вашето място.

# 526
Divi_86, за кой месец планираш почивката на Кефалония?
За края на юли, надявам се.
В Агростоли миналата година края на юли беше супер претъпкано. Вечер по улиците не можеш да се разминеш от тълпи народ. Заведенията пълни, препълнени /добре че са много/. Ако обичате джангър.... там е вашето място.
От мястото, което харесах, ми отказаха резервацията, защото уж били в реконструкция и качването на обявата в airbnb било грешка. Така че продължвам търсенето в и извън Аргостоли. Приемам съвети и за конкретни места за настаняване, защото изборът в Букинг и airbnb не е много голям или цените са зашеметяващи според моите представи. Прави ми впечатлени, че нощувките са по-скъпи, отколкото на Корфу. Традиционно ли е така или просто се отприщиха след двете по-слаби лета?

# 527
И аз гледам за места за настаняване на Кефалония за юли и приемливите ми се струват страшно скъпи в Airbnb, (за  booking да не говорим, там са още по-високи цените), а малко по-нормално обзаведените и оборудваните надхвърлят  250-300 лв. на вечер и то с много компромиси като локация, места за хранене, паркиране, wifi и д-р.

# 528
  • София
Няколко странизи назад ги обсъждахме местата за спане на Кефалония. Агростоли все пак е столицата им и да - според мен там спането е по-скъпо от колкото в Лефкада или Корфу. Сега погледнах в букинг например повечето места ги дава заети......

# 529
  • тук и там
На мен ми излизат на различни места възможности-а не знам къде да избера. Кое да избера- Скала Панагия,Хриси Акти, Хриси Амудия ,Койнира,Пефкари, Потос и още сто места започващи със Скала...ми излизат? Искам да е с хубав плаж , подходящ за деца-да не дълбок,да е с пясък и без таралежи.(това го писах и преди). Плажът ще е забавление за децатата ,ще ходим на най-близкият, и ще обикаляме  околните също. Аз не съм много по плажовете , обикновено прекарвам времето си  с книга  в ръка  на плажа и за мен остава разходката вечер в приятна атмосфера и гурме изживяванията-(да има повече ресторанти с хубава храна).
Кое място според вас се доближава до моите изискавания най-много?Да са доволни хем децата, хем -аз..?
Колебая се основно между Потос и Скала Потамия(Хриси Амудия).

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 15:10 от Kassia

# 530
Аргостоли не е точно туристическо място, няма плаж в града и предлаганите апартаменти не бяха никак скъпи в предишни години. Предполагам са надули цените в очакване на успешен сезон след две години пандемия. Само в круизния туризъм гърците планират 300% ръст за 2022 г.

# 531
Е, те круизите в световен мащаб спаднаха до минус 70-80 %, та и с по 300, и с по 500 % да се увеличават, скоро няма да стигнат нивата на 2019-та.

# 532
  • София
Аз пък се чудя защо държите да почивате в края на юли, което е върхов сезон в Гърция. Освен на високите цени и страшната навалица, не бих издържала и на нетърпимата жега. Ние почиваме или средата на юни, или в началото на септември и пак е имало големи жеги, когато не може да се спи без климатик. Края на юли и началото на август не мога и да си представя колко е топло. Плажовете също са пълни, което не понасям, след дългите години мъчение в Поморие. Спомените ми от Кефалония през юни 2016г. са прекрасни - особено Миртос рано сутрин без забити чадъри и почти без хора - направо раят на земята! Спахме почти без пари - в Лурдата за 20 евро на вечер и в Агия Ефимия за 35 евро.
Параход, това за круизния туризъм е доста плашещо, дано не се изпълни. Честно казано, този вид туризъм ме отвращава - изглежда ми супер консуматорски и доколкото знам доста замърсява моретата.

# 533
Да се избере период юли-август за почивка на море има много причини, различни при всеки човек. От моя гледна точка, аз избирам началото до средата на юли, защото учениците до края на юни и от септември са на училище, а имам две такива и не върви да ходим на море без тях. Температурите на водата и въздуха на островите да различни като стойности и усещане, заради вятъра, който духа. На мен лично водата на островите ми е леко хладна юни месец и ми е ок юли, докато заради вятъра топлината на въздуха не се усеща много и можеш да стоиш цял ден на плаж, без да ти е задушно. На следващо място много работодатели толерират летни почивки юли-август, или е фирмена политика. А, плажовете са пълни, ако ходиш на урбанизираните и комерсиални такива. Ние ходим на по-малко посещаеми и си е напълно приемливо. Аз като цяло имах предвид, че ми се струват по-високи цените, не само за този период и град.

# 534
  • Бургас
Миленка понякога обстоятелствата са такива, че няма възможност да се почива в Гърция през друго време. В частност моето семейство се съобразяваме с почивките на съпруга ми, който работи в чужбина на ротация 40дни почивка 40 дни бач. Това лято все повече си мисля, че почивката ни в Гърция ще е мираж. Имам си 7-чка и до началото на юли няма мърдане, обаче и съпружето няма да си е в БГ и ако успеем да се впишем след 20.08, ще е направо супер. А мечтата ми е круйз с малка яхта до няколко гръцки острова за седмица поне. Засега ще помечтая,а дано мечтата ми се сбъдне.
И сега да разбирам ли щом съм с бустер няма да е нужен ПСР за вход към Гърция само попълнен PLF, предполагам за деца над 12г. само зелен сертификат ако имат такъв, какъвто има дъщеря ми?

# 535
  • тук и там
И ние трябва да правим компромиси с периода. Най-често причините са  съобразяване с ученици  и ваканциите им и съобразаване с колеги . Нямаме възможност да почиваме когато искаме. Има и бизнеси и сектори  ,които по традиция не работят  август и всички излизат тогава в отпуск.

# 536
И сега да разбирам ли щом съм с бустер няма да е нужен ПСР за вход към Гърция само попълнен PLF, предполагам за деца над 12г. само зелен сертификат ако имат такъв, какъвто има дъщеря ми?
Да, от днес е точно така.

Миленка,
невинаги човек може да пътува по всяко време. Хората с ученици от 7 до 12 клас например не могат да почиват през юни, а Денков все по-упорито натиска за начало на учебната година около 1-5 септември. А мнозина имат и ограничения, свързани с работата. Аз също предпочитам да не се бутам в най-голямата навалица и най-високите цени, но реално - почивали сме в пик сезон една година от последните 4 по обективни причини (от 15 юли) и избрахме дестинации, където беше почти напълно празно, а и малко умряхме от студ и вятър. Туй в Гърция, а през 2021-а, преди основната морска почивка през септември, бяхме за седмица в България - тръгнахме си на 1 август. И пак успявахме да намерим спокойни места, колкото и някому това да се струва невъзможно.
В Гърция го има и хак-а, че началото на септември е все по-натоварено за много дестинации, и реално първата десетдневка на юли може да се окаже много по-добър избор от гледна точка на спокойствие.
Има места в Гърция, за които краят на септември и октомври е най-благият сезон, но рядко ги коментираме тук тези периоди, защото все пак това е форум бг-мама, а не бг-ерген Stuck Out Tongue

Що се отнася до круизите, за малки и традиционни места като гръцките острови и Венеция те са абсолютен тумор и се надявам не -70, а -700 процента да паднат. Или да си ходят по океаните нейде.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 16:50 от Параход

# 537
До Kassia:

До момента не видях да споменаваш плаж Парадайс на Тасос. Според мен идеално отговоря на условията ти за дете - плитко до доста навътре и чисто.
Най-близкото място за настаняване е Кинира/Койнира. Обаче е селце и няма какво да се прави.

Ако си хареса, ще ти кажа къде бяхме отседнали там през 2019г.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 19:44 от djovana2

# 538
В Кинира има плаж, който е ОК за бързо топване, обаче не може да се сравнява с Парадайз. Има и 3-4 ресторанта и магазин. Освен това Парадайз е доста малък и често се препълва. Иначе това е любимото ни място на Тасос. Другият плаж е Псили Амос до Астрис. Но и той се пренаселва лятото.

Kassia,
що се отнася до Потос, там в града е камъняк, а пясъчният плаж е малко северно в покрайнините - Сан Антонио. За Скала Потамия/Хриси Амудия си получила доста информация вече.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 18:55 от Параход

# 539
  • тук и там
Благодаря ,момичета! За плажовете се ориентирах горе-долу. Но  за останалото -не. Където има хубави плажове, се оказва че няма пък какво да се прави,къде да се разходиш вечерта и да не е еднообразно. Където има повече магазини,  и добри ресторанти-плажът пък не е хубав.Сега Лименас гледам..Явно  все със нещо ще трябва да се направи компромис.. За през деня-можем да ходим с кола наоколо, но вечер искаме да се разхождаме и да вечеряме на добри места с вкусна храна.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 19:29 от Kassia

Общи условия

Активация на акаунт