На море в Гърция 2021-VII/2022

• 58 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Чудим се дали да резервираме до Сивота и Пердика.Интересуват ме главно плажовете Агия Параскеви, но ми се вижда малък.Хареса ми Валтос, със ситни камъчета ли е? Как е брега, плитко ли отначало? И като цяло препоръчайте ми плаж.Не сме с деца, големи са нашите.Благодаря!🤗
Изобщо не е хубав Валтос. Но той и без това не е чак толкова близо до Сивота и Пердика, там в района има избор от по-хубави. За пясъчен препоръчвам Каравостаси. Агия Параскеви не се сещам кой е, но ако е нагоре към Сивота, там плажчетата са малки, приятни и доста пренаселени през лятото.

# 601
  • Варна
Аз на Кефалония съм яла само от агнешко/ярешко. В онази кръчма в Макриотика. В менюто си пишеше Кефалонийски пай.
В онази кръчма в Макриотика дебнехме кога ще пекат цяло яре или агне щото го правят само в петък  и сетне докато свърши.
Кефалонийски пай ядохме на Agia Paraskevi Beach над Сами  и сетне долу на юга Simple Smile Миленка_д разкажи ти какво точно сготви щом е било добре , дай рецептата Simple Smile Иначе в клипчето технологията добре се вижда.

# 602
  • някъде ... тук ...
Тъкмо почти бяхме приключили с организацията за рафтинг по Викос за май 2020 и дойде Ковида. Още не сме го осъществили.
За Янина - много ни хареса и на нас. Страхотен град и атмосфера! И концерт в парка на крепостта нацелихме. Спахме на обществен безплатен паркинг в центъра. Шумно беше, но за 1-2 вечери става. Пак ще се върнем.

# 603
Параход, благодаря. Нашият стил на почивка не е от най-активните, предпочитаме да мързелуваме и наистина да си починем, отколкото да обикаляме много насам-натам и да отмятаме забележителности, но разнообразие определено си е нужно. Обикновено проучваме мястото и организираме всичко сами, без туристическа агенция, избираме 2-3 атракции, места или активности, които да посетим или предприемем, и така. Така както го описваш Антипаксос ни е прекалено див, но пък с Паксос може и да е ок за няколко дни. Комбинацията планини/ отвесни скали, буйна зеленина и лазурно море на мен ми е любима и затова Паксос толкова ми хареса по снимките.

Намерих опция за филтри с търсене на коментари по потребител (човек учи нещо ново всеки ден) и старите ти постове за Пакос/Антипаксос - ще чета тези дни. Трябва да решим накъде и да резервирам вече, че то времето си тече и ей сега ще дойде лятото

# 604
  • София
Параход, благодаря.Да, хубав е Егия Параскеви, но доста малък.Каравостаси и на мен ми хареса.Всичко ми е интересно там, обмислям и разходка с корабче до Паксос.Само да е живот и здраве.😊

# 605
  • София
На всички фенове на Гърция честит празник на гръцкия език! Поздравявам ви с една испано-гръцка песен (това е ремикс, но май се оказа, че оригиналът е по-добър). Поне при мен любовта към гръцкото море се прехвърли и към езика, но с гръцката музика не е точно така - трудно намирам нещо приемливо за моя вкус.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 19:45 от миленка_д

# 606
  • София
На всички фенове на Гърция честит празник на гръцкия език! Поздравявам ви с една испано-гръцка песен. Поне при мен любовта към гръцкото море се прехвърли и към езика, но с гръцката музика не е точно така - трудно намирам нещо приемливо за моя вкус.

Ние с моят мъж си пеем тази Simple Smile 

https://www.youtube.com/watch?v=qUVeX_ZtMdI&ab_channel=DORIAN7930

# 607
На всички фенове на Гърция честит празник на гръцкия език! Поздравявам ви с една испано-гръцка песен (това е ремикс, но май се оказа, че оригиналът е по-добър). Поне при мен любовта към гръцкото море се прехвърли и към езика, но с гръцката музика не е точно така - трудно намирам нещо приемливо за моя вкус.

Хубава песен! Simple Smile

Можеш да пробваш с Михалис Хатцигианис. Водила съм приятели на негов концерт без да са чували и една песен от него и си изкараха страхотно, тръгнаха си фенове. Една песничка, която винаги свързвам с Гърция, лятото и морето Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=FLMmvZNHRAE

# 608
Гледах плажовете около Потос на Google maps, видяха ми се пясъчни, така ли е в действителност?
И колко евро на ден излиза ползване на чадър/шезлонг? Мисля, че набелязах разни вили/квартири из района на Потос. Сега ще ги разцъквам като снимки и отзиви.

# 609
  • София
Колко важи сертификата след бустер за Гърция? Не намирам инфо.Моят е от декември.За някой държави е 6м.май.Благодаря, момичета!🤗

# 610
Сан Антонио е пясъчен. На юг Нотос и Псили Амос.

Колко важи сертификата след бустер за Гърция? Не намирам инфо.Моят е от декември.За някой държави е 6м.май.Благодаря, момичета!🤗
Засега е безсрочен.

# 611
  • Асеновград
Здравейте, тъй като не намерих друга тема за Гърция ще попитам тук. Смятаме април месец да идем в Атина, не е на море, на гости ще идем, но по магазините знам че не се влиза без зелен сертификат! Мм има, аз обаче не съм ваксинирана. Бързия антигенен тест еквивалент ли е на зеления сертификат както тук? Ако си правя на 48ч. рапид тестове ще мога ли да влизам по магазини, молове, заведения, и изобщо някъде тъй като даже за Акропола искали сертификат, както и за туристическото влакче примерно. Защото ако не мога да влизам с тестове няма да идем..Някой има ли информация? Благодаря предварително.

# 612
  • Пловдив
Може с тестове. Обаче до април има много време. Четох, че гърците планират сериозно разхлабване на мерките и може изобщо да не ви трябва друг тест освен за минаване на границата.

# 613
  • София
Засега плановете са за разхлабване на мерките само за ваксинирани. За неваксинираните ще си останат всички ограничения.

# 614
  • Асеновград
Благодаря, щом може ще правя тестове няма проблем. То иначе няма смисъл да ходя.😃

Общи условия

Активация на акаунт