КАУФЛАНД - тема 51

• 60 078
  • 882
  •   1
Отговори
# 720
Малко информация споделям, която не знам кога ще се реализира, но в Младост 4 започва строеж на Кауфланд - в полето между спирката на 76 и 213 в карето с магазините Спорт депо, Комо и Технополис.

# 721
Взех си Ровента - прахосмукачката.. доволна съм!

# 722
  • оттам, откъдето започва България
Аз харесвам и "грозните", и лидълските кафемашини. 😁
Снощи си взехме "пълнители" за влагоабсорбатор 🙂 Нищо чудно, че никога не заварвам в деня на промоцията! В 18-19 ч имаше точно 6 броя заредени...място предвидено за тях- около педя може би и още толкова за кутиите с по 1 "пълнител"...

Днес преди обяд в нашия К. е имало само 3 пакета пълнители. ММ е взел двата. Доволна съм, че се подсигурихме. Simple Smile

# 723
Явно не само в нашия филиал зареждат символично...😄 Аз харесвам и лидълските пълнители, но отдавна не са ги пускали май...

# 724
  • оттам, откъдето започва България
О, да, и от тях съм купувала преди години, но рядко са в асортимента на Лидл, по-скоро ги пускат в седмиците за почистване.
Честно казано разлика не намирам, тъй като всички накрая стават на вода.

# 725
Така е, но лидълските пълнители са по-големи (нашата пластмасова "кутия" е от Лидъл). Обаче наистина ги пускат веднъж на няколко години...

# 726
Може ли снимка на влагоабсорбатора? Благодаря!
Flowers Hibiscus

# 727
Действието на тези пълнители различно ли е от влагоабсорбатора с таблетки?

# 728
В пост 694 се вижда тази част от брошурата. Представлява пластмасова кутия от 2 части- долу се събира водата която се отделя, горната част е като капак с по-големи дупки или процепи. Между долната и горната част има нещо като решетка, пълнителите са върху нея.
Леми, за мен действието е на същия принцип, но по-добре се справят торбичките-пълнители. С Церезит се събираше много мижаво количество влага/течност в долната част...да не говорим, че излиза по-скъпо. С уред на ток си е друго нещо, но все пак точно тези пълнители от брошурата са възможно най-добрият вариант, ако човек няма уред. Ние използваме в стаите където няма достъп влагоабсорбаторът (не ми се занимава постоянно да го местя- на колелца е, но има разлика във височината между различните настилки в стаите и не ми е "забавно", на някои пък им е шумен уредът на ток и не го искат). 🙂

# 729
Тези, които имате кафе машината (Ayco), трудно ли заключвате (премествате до "Lock") ръкохватката? Аз накрая ще счупя нещо, ще тествам кое е по-здраво - ръката или машината. Не ми се вижда нормално това. На старата ни това преместване е супер лесно, ама е била нова преди много години и не помня как е било при нея.
Не бях впечатлена от първото ми кафе, очаквах голям каймак, а нямаше. Използвах Лаваца Роса, такова пием.

# 730
  • София
Mi Ra 692058, и аз ползвам в момента кафе Lavazza Rossa. Прави страхотен каймак, който се запазва много дълго време. Слагам кафе до горе и хубаво "натъпквам ".  Слагаш ръкохватката на кафемашината и завърташ в посока обратна на часовниковата стрелка. И готово!
Тази сутрин обаче в бързината сложих ръкохватката отляво и завъртях надясно. Пак стана.
Прочети инструкцията.  А в "Загряване на кафенашината" т. 2 пише да се постави цедката и да се завърти на една страна до позиция  "Lock".
Ръкохватката се маха като я завъртиш по посока на часовниковата стрелка.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 10:01 от Amiamo

# 731
От ляво надясно и обратно на часовниковата стрелка е едно и също за мен. Ако гледаме картинката с часовника, която съм дала, поставям ръкохватката на 8 и с много, много  усилия успявам да я завъртя почти до 6. Инструкциите ги прочетох, които между другото са ужасен превод. Трябва да "завъртя" копче, което се натиска, според инструкциите. Кафето беше натъпкано, но не беше пълно догоре.

Скрит текст:

# 732
Ако от първия ден имаш проблеми с ръчката, според мен я връщай. Няма да се оправи, все така ще си е. Моята старата лидълска така беше ... зор се въртеше ръчката, накрая почна да пращи и пръска кафе, мъка с две думи.
Сегашната ми машина точно това й гледах, като я ползвах в началото - имам ли прлоблем с ръчката, с махането й, със слагането й. Ми ок си е. За сега.
Та от бичен опит - ако е тегаво, по-добре не се мъчи. Заменяй я.

Ето клипче..май е същата.
https://www.youtube.com/watch?v=ePgEtZVKDcI

# 733
  • София
Няма да я заменят или да й върнат парите. В Кауфланд ми казаха, ако имам проблем, гаранционния срок е 3г., взимат машината и я носят в сервиз. Трябва да се пази кутията, касовата бележка, листовката и упътването, които са в кутията.

# 734
Ще каже че не й харесва просто, без да споменава за проблема.

Общи условия

Активация на акаунт