Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 043
  • 582
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Не съм писала тези дни, но ви следя 🙂 Вчера ми свалиха конците и днес вече съм много по-добре. Казаха, че матката е контрахирала супер, а малката е на контрола на 20.10, за да видим колко е качила. Справяме се добре с организацията с големите засега.
Кърменето също е доста успешно. Вече се храни на 3 часа и спи спокойно между храненията. Ака си лесно по няколко пъти на ден.
Аз сега съм в друга дилема. Пъпа не изглежда като, че няма да пада скоро. Казаха, че е достатъчно да обработва със спирт, но док вчера добави, че мога да пръскам с Цикатридина, както моя белег. И сега съм в чуденка. Днес ще звъня на педиатърката да питам.
Яренце, честита да си!

# 106
Paldora, ние, откакто сме си вкъщи с малката, можем само да се похвалим. От името и на двете мога да кажа-наспахме се! Аз в болницата просто не можех. А тя е много спокойно малко същество. Тати помага много, нямам никакви оплаквания.
С кърмата мъча още процеса, но пък съм по-упорита, отколкото очаквах, а и бебка помага с всички сили Hug
Днес ще ходя да ми махат конците, та май това е най-новото.
Беше ми интересно какво се е случило с килцата ми. Аз бях качила 13 по време на бременността, а сега са 5.
Нямам търпение да изляза на първа разходка с нея!

# 107
Paldora, ние, откакто сме си вкъщи с малката, можем само да се похвалим. От името и на двете мога да кажа-наспахме се! Аз в болницата просто не можех. А тя е много спокойно малко същество. Тати помага много, нямам никакви оплаквания.
С кърмата мъча още процеса, но пък съм по-упорита, отколкото очаквах, а и бебка помага с всички сили Hug
Днес ще ходя да ми махат конците, та май това е най-новото.
Беше ми интересно какво се е случило с килцата ми. Аз бях качила 13 по време на бременността, а сега са 5.
Нямам търпение да изляза на първа разходка с нея!
И аз съм така. Нямам търпение да я разходя ☺️ И ние вкъщи сме спокойни. Спи и се храни на 3 часа.
Аз вчера се осмелих да се претегля. Забременях 62кг,а сега съм 69. Виждат ми се съвсем постижими нещата. Не е както с каката. От 60 на 85 🤪.
Засега няма колики, аз вечер си правя по един чай с анасон, за да се отдели в кърмата през нощта и тя да е спокойна. Тук пекна слънце днес и ще я напека малко на прозореца ☺️

# 108
Честит Рожден Ден, Яренце! Бъди здрава и скоро ще получиш най-хубавия подарък!!

Включвам се набързо с разказ от моето раждане:
Контракции започнах да получавам още от неделя (10.10) сутринта, като не бяха силни и бяха за по час на 10 мин и после спираха.Вечерта към 23:00 вече започнаха да са си през 10-9 мин, пак не много силни и доста бързо стигнаха на интеревал 4-5 мин. като междувременно и тапата ми падна и казах на ММ да тръгваме към болницата( което май беше грешка толкова да бързаме).
Приеха ме към 2:30 с 2,5 см разкритие и болки на 5 мин. Цяла нощ обикалях коридорите, охках, пуфках и вече към 8 часа пак ме прегледаха и имах само 3,5 см разкритие.. лошо ми стана. Изчакаха ме до към 11-12 да се стане повече, стигнах 4,5 и решиха, че ще спукат мехура и ще ми слагат окситоцин. И тук стана страшно.. болките станаха адски силни, контракциите  бяха една след друга буквално, а разкритието -6см.
Бебка започна да качва тоновете и ги държеше високи доста време и на лекарите хич не им хареса и казаха спешно секцио.
Подготвиха ме, извадиха я на 15 мин някъде( проплака веднага) и казаха, че е била обърната лицево, не е слязла хубаво надолу и добре, че  бързо са реагирали иначе щях  само да се мъча и пак да ме срежат. Операцията продължи около 2 часа, но защото ми е 4 та и имах страшно много сраствания в корема, които лекарите чистиха и общо взето ги измъчих и тях.
Няма да лъжа, боли ме и то доста, но в момента в който ми донесат момичето и просто забравям за себе си и ми е толкова хем мило, че вече си я гушкам, хем мъчно, че не мога по цял ден да съм с нея и да я кърмя( заради някакъв антибиотик, който ми вливат) и постоянно ме избива на рев!
Извинявайте за дългия разказ, но може да съм била полезна на някой, който е като мен.

Тук може би трябва да спомена, че родих в Шейново, без избор на екип и съм адски доволна от всеки един акушер, лекар, сестра през които минах, а те не бяха малко.

# 109
И аз да се рохваля след планове сесцио в 08:51 се появи нашата дъщеря Емили 3520гр и 50см ❤❤❤❤
Яренце бъди гива и здрава и пухкава бебче ти желая ! ❤💐🍀
На бебнцето с пневмония гелая скоро да се възстанови !

# 110
Честита да е Емили! Да расте здрава, щастлива и послушна! На мама бързо възстановяване !🎀💖🧸

# 111
Здравейте! Не съм писала тези дни, но ви следя 🙂 Вчера ми свалиха конците и днес вече съм много по-добре. Казаха, че матката е контрахирала супер, а малката е на контрола на 20.10, за да видим колко е качила. Справяме се добре с организацията с големите засега.
Кърменето също е доста успешно. Вече се храни на 3 часа и спи спокойно между храненията. Ака си лесно по няколко пъти на ден.
Аз сега съм в друга дилема. Пъпа не изглежда като, че няма да пада скоро. Казаха, че е достатъчно да обработва със спирт, но док вчера добави, че мога да пръскам с Цикатридина, както моя белег. И сега съм в чуденка. Днес ще звъня на педиатърката да питам.
Яренце, честита да си!
За пъпа има едно лосион че на а дерма, което много бързо изсушава. След всяко мазане виждах как е по-изсъхнали. Пъпа ни падна на 6 ден(в болницата 4 дена само спирт, другите 2 вкъщи само лосион).
Нашето момче много спи и даже гърдите ми се препълват. Даже се притеснявам дали при толкова спане ще качи до ре на тегло. Първото ни дете постоянно плачеше, цокаше на 2 часа и сега ми е малко странно.

# 112
Хайде и аз да разкажа, много сме добре с бебо. Вече е на 22 дни, качил е 800 грама от изписването Simple Smile само на кърма. Нощите са спокойни, но през голяма част спинка до мен. Има колики следобед, поплаква, но се успокоява. Таткото си отспа през това бащинство Grinning с каката два месеца не мигнахме. Тя си показа ревността, но сега ще я пускам на градина. Дано не се разболява много.
Коментирахте пъпчета - не е паднало още, кой знае колко още ще стои. Искам да падне, че да го слагам и по корем спокойно заради коликите.

# 113
Здравейте и от мен!
Минахме преглед сутринта, оказа се фалшиво. Тоест, раждането е тръгнало вече малко по-малко, но съм със съвсем мъничко разкритие. АГ каза, че не вижда смисъл да ме задържи и да ми пуска окситоцин, предпочита да станат нещата естествено, а не да ги предизвикаме, за което съм много щастлива. Води си имам в норма, плацентата е супер и тоновете на бебето са много добри. Имах една много лека контракция на записа, но нищо сериозно. Каза, че няма да родя на термин (23 октомври), но няма и да е днес. По-скоро ми каза да се готвя за след петък, събота. Благодаря ви за стиснатите палциии!

# 114
  • София
Кой АГ те следи?

# 115
Този, който избрах за раждането - д-р Порязов в Хирургиите Пловдив 😊

# 116
Фокси, аз съм в същото положение. Полежах в болницата и ме изписаха да си чакам вкъщи. Та сега всеки ден си е едно голямо чакане и озъртане за каквито и да е родилни признаци. Дано скоро чакането приключи! Стискам палци за всички, които все още сме в очакване!

# 117
Честити бебенза на нашите мами. Да са много здрави.
Яренце, да си здрава и много усмихната. И безболезнино идване на най-големия подарък за рождения те ден.
На моето момиче пъпчето падна на 10- тия ден. В болницата не съм правила лично аз нищо, но като се прибрахме казвах спирт 95°. А когато падна продължим със спирт 75°, докато зарастне и няма повече кръв. Сега ат време на време с клечка зо уши напоена в спирт проверявам дали няма още кръв. Правя това, защото на баткото уж зарастна пъпа, но след седмица пак имаше кръв, която забеляза ЛЛ.

# 118
Как минава при вас с по-големите деца и бебенцата? Баткото/каката как приема новия член. Нашата разлика е три години.
При нас разликата е 3г и половина. По време на бремеността каката казваше, че е го хвърли в кофата за боклук(там изхвърлили един страшен паяк в детската градина). Нейните очаквания бяха, според мен, за по-голямо бебе ясленче, което ще й взема играчките и ще ги чупи. В крайна сметка, за моя голяма и приятна изненада, направо се влюби в бебето. Личната й мисия е да му слага бибата щом се размърда. Наглежда го и беше направо като залепена за него първите дни. Не пропуска смяна на памперс и т.н. НО е като слон в стъкларски магазин. Няколко пъти без да иска се хвърля върху бебето, натисна го с лакет веднъж. Постоянно иска да го милва(особено като спи), а милването й ще събуди всеки. Общо взето гледам да не й се карам, но съм на път да получа инфаркт всеки път като го доближи. Панически й крещя понякога, но живота на бебето ми е важен. Засега няма ревност, но при децата нищо не е константа.
На изписването бях подготвила подарък от бебето за каката и от каката за бебето. Не знам дали е помогнало в някаква насока.

# 119
Честит празник и от мен, Яренце! Желая ти много здраве в цялото семейство, безброй щастливи моменти заедно, и новият член на семейството да ви донесе мнооого радост и любов Heart

На мен днес ми съобщиха, че ще ни задържат за още 2 дни в болницата, црп-то на малката още не е влязло в норма и ще я сложат пак на системка, отделно е излязъл и висок хематокрит на днешните контролни изследвания. Вече 8ми ден съм тук и малко се разтроих от тази новина, сега като пиша пак ми се насълзяват очите, но гледам да си повтарям, че е за доброто на моето слънчице и всичко скоро ще бъде наред.
Пъпчето й е паднало днес явно като са й правили тоалет, бяха ми го увили в марличка като ми я дадоха.

Общи условия

Активация на акаунт