Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 090
  • 582
  •   1
Отговори
# 300
  • София/Севлиево
Яна,честита да си! Много щастлива,здрава и само хубави неща да ти се случват ❤️❤️❤️

# 301
Момичета, много ми е притеснено, място не мога да си намеря. В неделя една приятелка беше на гости с бебето й за около час и днес ми написа , че са вдигнали температура и теста за ковид е положителен. Знаете ли до колко време се проявяват симптомите?

# 302
yanac , честит рожден ден!
Пожелавам всичко най-хубаво!

Мako,стискам палци всичко да е наред.

# 303
Яна, честит рожден ден!! Много здраве на теб и цялото семейство ❤

Мако, защо не вземете от аптеката бързи тестове. ММ постоянно има контакти с хора, които след ден-два излизат положителни и съм на тръни, запасили сме се с тестове и при първи симптоми ще се тестваме. За съжаление няма как да ограничи контактите и да остане вкъщи, та само ще се надявам да не го изкараме тежко ако се заразим..

# 304
  • Казанлък(Бургас)
Mako, пожелавам ти всичко да е наред и тревогите да са  напразни.

Благодаря на всички за пожеланията!

# 305
Здравейте, момичета! Чета ви, но нямам време да пиша, че с три деца май не остава много време 🙄
Честито на всички, на които не съм честитила бебчетата. Бъдете здрави 🤗
Ние вчера бяхме на преглед за малката, казаха че за двете седмици е пораснала с 2 см и е стигнала теглото на раждане, което било супер. Споделям нещо, от което съм доволна. Кожата й е много суха и ми дадоха тестери на Mustela Stelatopia. Веднага има разлика. Днес поръчах крем и лосион, защото кожата й днес изглежда много по-добре.
Всичко поръчвам по Интернет 😢 Почти не влизам в затворени пространства. Разхождам я по малко и това е. С тази Корона пак направо се побърквам. В на каката класа има две деца болни и в понеделник се връщат, защото им свършва карантината. В на баткото класа за щастие още няма. Сега чакам да видим дали ще са онлайн, което пък води след себе си други минуси и вече не знам кое е по-добре. Таткото ни е с по 200 човека всеки ден, но е ваксиниран. Много ме притеснява това, че са още много мънички душички и няма какво да даваме, ако не дай си Боже нещо стане и само моля големите да се мият и да се пазят 🙄
Мако, аз като боледува за два дни ми избиха симптомите. Пожелавам ти да е напразно притеснението и да сте много сдрави с бебче 🍀
Пожелавам на всички да сте здрави 🍀

# 306
Здравейте, момичета! 🌸
Yanac , честит рожден ден!Бъди здрава и безумно щастлива с малката маймунка вкъщи и останалата част от семейството!Весел празник! 💕
Mako ,запази спокойствие, стискам палци всичко да е наред и да си останете здравички! 🍀
На всички нови мами,честито!Бъдете здрави и благословени с бебенцата! 🍀🌻

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:24 от Paldora

# 307
Здравейте!
Имаме спор с ММ ми за разни неща. Каква температура поддържате вкъщи и как обличате бебчетата си (с колко ката дрехи и завивки)? И днес времето е хубаво и ми се иска да излезем на разходка, дават го 18°С. Таткото го е страх малко, трябва ли да правим адаптация с излизания на терасата за по няколко мин. и колко да я облечем? На 8 дни е бебка. Вчера я изведохме за малко, че бях на преглед при АГ.

# 308
У вас трябва да е през деня максимум 24°, през нощта 21°. Аз обличам с боди с къс ръкав, боди с дълъг ръкав и ританки. Или боди с къс ръкав и гащеризон. Спи с две одеяла, но у нас вратите са винаги отворени, заради баткото.
Бих казала смело извеждайте на разходка. Топлите дни ще са малко. Няма нужда от адаптация. Само зимните бебета имат. Баткото ми е зимно бебе и е стоял на отворен прозорец и на терасата, но е било 0 или минус градуса. Бебета не се извеждат в мъгла и силен дъжд. Ако сте от голям град и при мръсен въздух.
Когато излизате не овличайте бебето дебело, за да не прегрее. Пипайте гръб четох под вратлето дали е топло. Ръцете и носа не винаги са критерии дали му е студено на бебето. Пъпките от претопляне са упорити, но могат да се мажат със судокрем. Общо взето както Елена Василева казва, бебето трябва да се облича така както се облича по-топлолюбивия родител.

# 309
Здравейте мамии, искам да Ви питам дали давате капки витамин Д на малчуганите!?
Тъй като на нас не са ни изписани, единствено капки при наличие на колики и вит К еднократно на 30ден.

# 310
Здравейте мамии, искам да Ви питам дали давате капки витамин Д на малчуганите!?
Тъй като на нас не са ни изписани, единствено капки при наличие на колики и вит К еднократно на 30ден.
В болницата ми казаха вит Д след 21 ден. На кърма е.

# 311
За извеждането, аз я вадя след храненето в 15, което значи около 15,30 и ходим за сестра й. До към 17ч. сме вкъщи. Както е облечена от вкъщи я слагам в един космонавт и така я извеждам. Въздухът в градовете винаги е мръсен, така че си я извеждам при хубаво време и това е.
За вкъщи-при нас е постоянна температура 25 градуса. Вратите навсякъде са отворени, та цялата къща е с една температура. Спи с боди с къс ръкав и ромпър от тънък памук. Отгоре е с одеалце и много лека завивка. Често проверявам помещенията, като отварям в стаята където не е бебето.
За витамините-витамин К се дава в болницата и на навършване на 1 месец. Витамин Д се дава всеки ден по 2 капки, след навършване на 21 дни.
От тази седмица започнах да давам и по няколко глътки преварена вода след всяко хранене, за да се изплаква устичката на бебето след кърмата. Всяка вечер я сменям и стерилизирам шишетата и бибероните.

# 312
Аз снощи сварих семена от изсушен копър срещу коликите и в комбинация с възглавничката с черешови костилки тази нощ нямаше колики и не рева. Давам и капки, но тях ги давам от седмица някъде, а преди снощи си имаше колики въпреки тях.

# 313
  • au bout du monde
Как го давате този копър? Какво е съотношението вода и семена 🤔 колко трябва да изпие?

# 314
А какви капки вит Д използвате? Бихте ли споделили?

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:09 от Sunshine202

Общи условия

Активация на акаунт