Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 067
  • 582
  •   1
Отговори
# 375
Мнение ви благодаря за отговорите, абсолютно и аз така смятам. Но за къпането таткото много настоява и имаме големи караници. Той смята, че ако не се къпела всеки ден, ще и стане нещо, което е обратното. Ама как да му го обясня, като майка му казва друго.
Моля ви и за съвет за смяната на пелените. Кога ги сменяте, преди или след хранене. Аз сменям преди, за да не повърне като е нахранена, така ми казаха и в родолното. А тя след ядене се онася и заспива. И като се събуди за следващото хранене-сменям. Но може би греша, дали не трябва да минат 30 мин. след хранене и така да сменям. Забелязвам, че на гънките започва да се бели кожичката и се чувствам виновна, че не правя нещата както трябва.

# 376
Аз също къпя Симона през вечер,като всяка вечер мием дупето с измивен продукт, когато я къпя измивам тялото с много много малко продукт, като слагам повече на дупето и наблягам на почистване там ,а осналите части просто да премине водичка. Така тя се отпуска и след това един лек масаж за спокоен сън. Вече е на 19 дни и почти свикна с тази рутина. Отначало ползвах Мустела с авокадо,кожата ѝ стана суха ......бях в шок. Смених с Юриаж душ гел - олио много съм доволна,а от една седмица правя масажа със мас ,кожата ѝ стана невероятна. Да , знам че сега от много се отрича това но виждам резултатите,а и детето се чувства добре.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 20:53 от Nadejda_new

# 377
Ние засега къпем бебето всеки ден, някак така то самото се чувства по-добре. По-нататък може да поразредим. Това, че кожата щяла да стане чувствителна не знам колко е вярно, тя или си е такава, или не е. На каката е много чувствителна, на бебето изобщо не е. Дупето обаче го мия през деня на всяка смяна с вода.

# 378

Мама Анна, мислех си за вас последните дни. Радвам се, че писа, че бебето е добре, доколкото това е възможно с оглед на ниското тегло. Моята госпожица преди 11 години доста добре наддаде и за месец беше 2500,което е супер. Надявам се и при вас да се случат нещата възможно най-бързо.
Каква е практиката при вас? Кога изписват бебето в такава ситуация?

[/quote /]
Благодаря!
За изписване още не е ставало дума, но им е важно общото състояние ( да диша, да се храни, да се термолегулира само и да наддава регулярно) , а не килограмите доколкото разбрах.

# 379
  • Варна
Мнение ви благодаря за отговорите, абсолютно и аз така смятам. Но за къпането таткото много настоява и имаме големи караници. Той смята, че ако не се къпела всеки ден, ще и стане нещо, което е обратното. Ама как да му го обясня, като майка му казва друго.
Моля ви и за съвет за смяната на пелените. Кога ги сменяте, преди или след хранене. Аз сменям преди, за да не повърне като е нахранена, така ми казаха и в родолното. А тя след ядене се онася и заспива. И като се събуди за следващото хранене-сменям. Но може би греша, дали не трябва да минат 30 мин. след хранене и така да сменям. Забелязвам, че на гънките започва да се бели кожичката и се чувствам виновна, че не правя нещата както трябва.
Аз сменях след хранене, защото докато сучеше обикновено пълнеше памперса с ако. Иначе ако е само напишкано, не пречи толкова да се изчака докато се наспи. Не ми е повръщало бебето от смяна на памперс. Пробвай да видиш как ще ти е удобно. Кожичката им е нежна, слагай повече кремче. Няма какво да се чувстваш виновна. И ти се учиш да си майка Wink

# 380
  • София/Севлиево
Моето бебе откровено мрази водата.Буквално изпада в истерия като го къпем.С баткото не бе тъй-умираше от кеф да се кисне и да го поливаме.Затова сега банята е през ден или два.Също мрази да е гол, съответно и да му сменям памперса.Дано до лятото се оправи иначе не ми се мисли как ще го учим да плува(а това е едно от задължителните неща,които трябва да може ,заедно с карането на колело,за да имат поне някакви допирни точки с големия).
Памперс сменям след хранене,а през нощта ако не се събуди да яде не го бутам до сутринта-примерно снощи яде и заспа към 21:30 та чак до около 4 сутринта-не съм го бутала,даже му позволих да спи до мен на спалнята (с баткото чак след година и нещо,даже две си позволих да го сложа при мен,но тогава ММ спеше при мен ,а сега сме в отделни стаи). Изобщо усещам как второто го глезя в пъти повече от първото и добре,че баткото ни е достатъчно голям и не ревнува,пък аз ще се постарая с времето да не разглезвам дребното прекалено много.
За свиване и Росен се свива, особено като изяде по-бързо АМ и глътне и въздух.Аз слагам капки Колиеф,които донякъде спасяват положението,другата седмица ще ми донесат и Лефакс и се надявам да се подобри.Щеше ми се някаква коластра да давам,но приятелка фармацевт ми каза,че е още много малък и да поизчакам.
Честити нови бебчета на новите мамчета ❤️

# 381
Само първите 2 дни след раждането не сме къпали малката. То нали е и голямото къпане. Мием дупето с Aveeno baby а през тялото поливаме само с водичка. Толкова е мирна и страхотно й харесва.  Имам позната, на която к бяха казали да не го къпе често и не знам какво е правила, та детето беше с инфекция под мишницата.  Който както си реши и като всяко нещо, мисля че за всичко си има граници.

Относно памперса, аз й го сменям след кърмене, тя винаги заспива на гърда, но пък и винаги прави аки след това. Имам чувство, че всичко което правя е да кърмя. Така заспива, така се успокоява. Прави и почивки и то нон стоп ядене.  Засега е спокойно бебе,  то и на мен постоянно да ми даваха нещо за хапваме и аз бих била спокойна. Казвайки това, докато кърмя изпивам х2 чаши вода. Страхотна жажда ме гони.

# 382
Здравейте и честито на новите бебчета. Аз се включвам с един дълъг пост ъпдейт от нас. Днес става на месец, вече е 3600, като за 17 дни, от както ни изписаха е качил 700 грама, иначе го изписаха с рожденното тегло.
За коликите, имам чувстото че намаляха ама не смея да се радвам. Не знам дали имат някакво значение тези капки, но започнахме с Лефакс и той си плачеше, после минахме на колийф и спряха за сега, но давам чай от копър, пие си го, много е лаком и бузки е направил. Така че, Ели, и колийфа си действат.
За къпането, ние го къпем всяка вечер с цел създаване на рутина, но мисля да разредя ползването на измивни продукти, само на дупето. Той харесва да се къпе според мен, не плаче, спокоен е. Но много силно акне му се появи по лицето и вратлето, с гнойни пъпчици, знам че е нормално и няма с какво да се третира, но ми е кофти..
Нощес се вкарахме в приключение. Имаше супер много сополи, не можеше да спи и постоянно връщаше храна и се давеше. Ние пък нямаме аспиратор за нос и нямаше как да издърпаме сополите и той много се мъчеше. Накрая намерихме едно маркуче и с прахосмукачката го мъчихме, иначе съм поръчала аспиратор и го чакам.
Искам да попитам относно режима на хранене. Мисля от днес да започна да давам по 120мл, до сега давах 110, но ми е трудно да дозирам 2/3 лъжичка. Вие по колко давате на едномесечните бебета? Освен това го храня с АМ и го храня точно на три часа, след колко време ще може да разредя храненията, поне нощните, с напредването на месеците нямам идея как трябва да ги разпределям като се разредят и се увеличи количеството.

# 383
Честити бебчето бъдете живи и здрави !💐❤🍀

# 384
Ние също не обичаме да се къпем и да стоим голи. Памперс сменям през хранене,  така както в болницата,  но ние акаме 1-2 пъти на ден. Пъпчици по лицето и ние имаме, отдавам го на това, че кожата е много нежна и много бяла. Къпим се всяка вечер , но в различни часове,  тъй като нямаме режим, буди се различно.

# 385
Ние с малката от седмица сме вкъщи и всичко за сега е супер 😊 С изключително кърмене е наддала вече 320гр от раждането , преди 16 дни.
За сега къпем всеки ден, но и на мен ми се струва прекалено и мисля да го разредим през ден. Дупето го мием с вода и измиващ гел на всяка смяна на пелена, акото е доста мазничко и само с вода май не става. Мажем с олио Бебо и кожата и е супер мекичка. Само по лицето има малко пъпчици и на места е по-суха, препоръчайте крем за лице?
Относно обличането, май си обличам детето най-малко от всички до тук. Вкъщи държим 22-23°, понякога охлаждаме до 20 и бебето е само с ромпър и леко плюшено одеалце през деня, през нощта с олекотена завивка. За навън слагам отгоре плетена жилетка и шапка, пъхам я в дебел чувал и чувала на количката и на моменти се чудя дали не е прекалено облечена. Следя нослето да е топло,а вратлето да не се изпотява

# 386
Здравейте момичета, имам един въпрос, изцедена кърма до Локо време след изцеждането може да се дава на бебето,иксма да изцеждам малко след кърмене, за д астимулирам, но не ми се ще да се хвърля, освен това  ме е страх, че за следващото хранене няма да имам достатъчно

# 387
Баткото го къпех всеки ден, за малкото исках да го къпя по-рядко във ваната, но като видях колко му е хубаво и как заспива във водата... Как да не го къпя 😀 гледам, обаче да е през ден, разбира се дупето мием всеки ден,като гледам да  е само с вода. Иначе друго, което ми е ново на мен.. Баткото доста време пълнеше памперса винаги след ядене, докато сега бебето през деня много рядко го прави. Най-често вечер след баня и сутрин. Общо взето има доста разлики между първото бебе при мен и между второто.

# 388
8 часа на нормална стайна температура.

Но внимавай да не докараш хиперлактация и също внимавай да не се научи бебето на шише и да не иска да суче.

Иначе и аз изцеждам вечер преди да си легна, че иначе спя в локви от течове кърма. Но аз я хвърлям, за бебето има достатъчно, замразена също не ми трябва...

# 389
  • au bout du monde
Памперс сменям, когато се събуди и разреве т. е преди хранене. След хранене не го пипам освен, ако не е наакан. Понякога през нощта се буди, защото е наакан и след смяна заспива. Обича да му сменям памперса и да му е чистичко.Големият ореваваше квартала все едно го колим😬 (и още е така).
Няма проблем обаче с къпането и плуването🙂

Общи условия

Активация на акаунт