Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 020
  • 582
  •   1
Отговори
# 435
При нас положението снощи беше тежко. Бебето ставаше на всеки час, пръцкаше и го болеше корема . При кърменето гълта въздух и после свива крачета. Сутринта се изцедих от двете гърди събрах 90мл което за мен е емного малко. Сега съм решила да цедя и да давам от шише по 100 мл ,защото това го изяде и после спа спокойно , от гърдата цяла нощ се измъчи ,, отделно така с помпата изцеждам докрай и мисля че добре стимулирам само ме е страх после как ще го върна на гърда , но важно е да яде отколкото да стои гладно . Много трудно ми пускат гърдите , с доста вакум от помпата а то горкото колко му е да дърпа .
Бубамара , страшна мама си!!!! Поздравления , като чета за такива мамита и ми се и отспива и всичко някак зареждащо ми действа.( Много ти е хубава гривничката)
То така с нас и моето кърмене... пак и приключение

# 436
Момичета,да се отчета и аз Heart Eyes
На 24.10.в 12:40 родих нормално моята голяма принцеса-4,160кг и 55см.
Все още сме в болницата,чакаме да ни изпишат.
Успех и много сили,на тези които им предстои все още раждането Heart

# 437
И моят бебок е с пъпчасало лице, към 40-я ден е нормално.
Аз за ваксина не си и помислям. Скоро си изследвах антителата и са ми много над горната граница, а го карах преди година. Да добавя, че сега предстои и на бебето да слагат ваксини и кърмя. Мой близък, медицинско лице съветва в никакъв случай да не си слагаме ваксина, ако си имаме естествени антитела. Ако сме принудени да си сложим Янсен, а не от новите по новия метод, които не са изпитани във времето все още.

# 438
Оливия, би ли споделила с колко антитвла си? Аз си направих наскоро теста, но нямам с кой да сравня дали са ми много или малко. Исках и на бебето да пускам тест, че нали бременна го карах в края на 8мия месец, но ме отказаха, защото се взимало много кръв, личната каза, ако искам на 6тия месец като му пуска кръв тогава и за антитела.

# 439
  • София/Севлиево
Моника,в Шейново в реанимация лежах с едно момиче също изкарало Ковид някъде в 8 месец.На нея ѝ изследваха бебето и то нямаше антитела...
Аз искам ваксина,но ЛЛ каза да чакам до април заради тромбифилията.Знам,че д димер ми бе много висок,утре ще ходя да го проверя и ако вече е в норма изобщо няма да чакам до април.Баткото ни вече има две дози Пфайзер-абсолютно нищо му нямаше.

# 440
И аз сериозно обмислям ваксина.  Утре сме на първа консултация при педиатър и ще го питам за мнение, въпреки че той ако е антиваксър като 70% от населението няма да ми каже да, давай.
Eleyn съчувствам ти за кърменето и се надявам след консултацията да имате напредък.
И моето бебче е с пъпчици по нослето и бузките, нормално е май

# 441
anelka, честита радост и браво на теб, голямо бебче си родила. Бързо възстановяване!

Момичета, благодаря ви за милите думи 😊 viala, благодаря за горивната, с малката имаме еднакви 😁 Големи кифли 😂
За кърмата поне аз съм забелязала, че цедя по-малко отколкото бебето изсмуква. То прави много хубав вакуум тъй да се каже 😜 Теглила съм преди и след ядене, та така хващам горе долу колко яде. Мисълта ми е, ако имаш възможност, направи такова пробно кърмене с кантар преди и след, защото ако изяжда повече няма смисъл да се мъчи с тези помпи. А и поне при мен зърната се травмират много повече отколкото при сукане.
Аз се сдобих със зелен сертификат като преболедувал. Важи до края на годината и после ще го мисля. Искам ваксина, но ЛЛ смята, че трябва да спря да кърмя. Не знам кое е правилното време, затова започнах да чета статии на СЗО, за да придобия някаква идея. Иначе другия месец като пускам контролни кръвни ще пусна и антитела.

# 442
  • Bарна, морето, сините вълни
Анелка, честита рожба! ❤️ Готово отгледано, хехех, браво! Бъдете много здрави! 😘

Каката беше спокойно бебе, а малкият е още по-спокойно и от кака си. Спим спокойно всички. Дано и занапред да е така.

# 443
  • София
Влизам с бърз copy/paste от фейсбук групата. 😃

Успях!!! 🥳🥳🥳 Успяхме всички ние като екип- аз, бебе Йоана, невероятният ми съпруг, Олга, д-р Паликов и дула Яница! ❤

В неделя, 24.10, в 15:36ч се роди малката ни прекрасна Йоана (2780гр, 48см).

Ето и цялата история. 😊
Секциото ми с каката е преди точно 2год и 3мес. Причината беше неуспешна индукция 6 дена след термин. Много много много исках този път да родя нормално или поне да получа шанс това да се случи. 😊

Е, не само го получих, но в един момент бях на косъм да се откажа. 🙊

Първите ми болки започнаха още в четвъртък на обяд (изненадващо 5 дена преди термин)- супер нерегулярни, даже не ги отразих докато не ми падна тапата следобед.
И така цели 3 дена. 😃 Контракциите бяха или нарядко, но по-силнички... или зачестяваха, но отслабваха. Нощите бяха доста доста тегави и с малко сън.

Разкритието вървеше сууупер бавно и обезкуражаващо- петък беше едва 2см... събота сутринта- 3см... събота вечерта- отново 3см след цял следобед с доста силни болки. Неделя сутринта вече беше цели 5см, а аз не издържах повече и бях на косъм да се откажа... Ама все пак за VBAC се боря.

Тези 5см бяха решаващи. 😃 Олга реши да ме приемат и към 12:30ч ми сложиха упойка и окситоцин на бавна капка. Тази упойка беше най-райското усещане след 3 дена нон стоп болки. 😃 Даже успях да дремна малко.
Към 14-14:30 взе да ме пуска постепенно упойката и поисках още, но Олга каза, че първо ще провери разкритието.

14:45ч- о! Изненада! Пълно разкритие! 😮 Казаха ми да ставам от леглото, да пишкам и да се раздвижа права, за да ползвам гравитацията. 😃
Както станах- така веднага усетих колко надолу е слязло бебето. Буквално я усещах в таза.
Едвам минах през WC и успяха да ме наместят на малкото столче. Мъжът ми беше зад мен- беше ми огромна физическа и емоционална подкрепа! ❤

На напъните беше вторият момент, в който исках да се откажа. 😄 Но вече нямаше накъде.
На 5-6-7мия напън някъде бебе Йоана излетя като тапа цялата. 😃 Веднага ни я дадоха да я гушнем. ❤

Още не мога да повярвам, че успях!

# 444
Честито, Яренце! Да е жива и здрава малката принцеса, и много да ви радва!

# 445
  • София
Ау! И как баш аз да мина без снимка... 😃
Ето го и таткото герой! ❤

# 446
Много, много мила снимка❤️ във фб писах, но и тук да ти пожелая, бъдете много здрави и щастливи!

# 447
Честито Яренце,  да ти е жива и здрава малката принцеса 💜🧿

# 448
Анелка , Яренце честити бебенца да сте живи и здрави ! Много , много щастие и късмет ви желая !❤💐💝🍀💕

# 449
Честито на ваички мами
Аз не се включвам много но сме с корона вирус таткото аз не съм се тествала,утре ще ходя и само дебна малкия за симптоми,явно от притеснение ми намаля кърмата инкато цяло се чувствам много зле и затова не пиша много но си ви чета
Благодаря че ми изчетохте мрънкането бъдете здрави и се пазете❤

Общи условия

Активация на акаунт