🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 6 (11.10 - 17.10) 🐄

• 42 634
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ех, ненаяли се, три пуйки! Били свикнали да ядат по седем пъти на ден, били свикнали на всяко ядене да има месо... Ами хубаво сте свикнали, но не знаехте ли къде отивате и че не е като вкъщи? Ще кажеш, че случайно са попаднали във формата. Добре, че не са в някой от предните сезони, та да видят глад.
Както са подкарали нещата, едно животно няма да остане до края. И тези пуйки само ги похабиха. Може би ако ги бяха сложили да се готвят, вместо Коцето да си прави напоителни фотосесии с тях, щяха да стават за ядене, но нейсе - лигавщината е най-важна явно. Язък само за животинките!

# 196
Нямат ли хладилник този сезон?
Можеше поне супа да направят с едната пуйка.

# 197
Думите на Живка бяха: не съм казвала, че си била гола в джакузито. Така че си излъга, да.
...
Стефчо се държа като пийййп....
Напротив, Живка се хвана за това: в джакузито
Не е отрекла думата гола или топлес, отрече в джакузито. Тя в разговора каза при джакузито.
Мартина сама й помогна, защото не й бяха предадени точните думи.

Мартина каза, че се възприема като сив кардинал и сега й започва явното командване.

Скрит текст:
Очаквах Мартина да потвърди, че е на НВВМХ, сякаш го направи с това, че закусва месо, не съм съвсем запозната с режима, може да бъркам. Има хубави крака, за мен най-хубавите във фермата

# 198
Похабиха пуйките. Те едни дребнички като ги дадоха, да ги бяха угоили малко. И една богата супа да бяха направили, а те се дърпаха със жилаво месо и сигурно половината остана по кокалите. Марта да се прави на готина и ги остави да колят и да готвят. А Коце все да е в центъра на камерата и сценки да играе.

# 199
NOVA NADEJDA, няма значение дали е "в", "до", "пред" и прочие джакузито. Мартина си я попита директно и за сваленото горнище, но Живка се направи на оглушала. Стефан също я попита, не каза ли тя, че Мартина си е свалила горнището, но Живка пак беше "оглушала". Ако е истина, щеше да каже: "не съм казала, че си влизала гола в джакузито, а че си си свалила горнището пред мъжете". Това е друго нещо, нали? И на въпроса защо е казала, че децата й ще се срамуват от нея, за какво, Живка пулейки се попита: защо трябва да се срамуват децата ти? Изложи се тя, не очакваше такава директна атака. Всъщност според мен въобще не е очаквала онази да разбере как я е обсъждала, просто е обработвала Стефан, да му "отвори" очите. Мартина можеше и да не реагира така агресивно, но може би се подразни от преразказаното от Теодора - че я е нарекла лека жена, децата й ще се срамуват от нея и т.н. Която и да е, няма да й стане приятно, семейството й ще чуе тези приказки. Ако просто я обсъждат какъв проклет характер е, как ги е омотала "келешите" да й ходят по гъза, вероятно не би реагирала така буйно. Знам ли. Иначе и на мен ми е неприятна Мартина. То пък не знам дали има някой, който да ми е приятен от тези там. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
А защо всичко от страна на Живка да не е цирк и блъф? Да се прави на "ударена", а в същото време другите да покажат някое друго ново лице, в случая Мартина, а Теодора сама се показа.

# 201
Dara888, ако искаш прочети пак какво съм написала.
Предлогът  има значение и Живка се хвана за него. Тя точно това отрече- предлога в джакузито .

Защо го е направила тя си знае, не я защитевам, само обяснявам какво се случи и защо дори Стефан изпадна в ситуация.

# 202
Големи размествания в моята класация след епизода от вчера.

Браво на Ваня. Много добра реакция на реално посегателство, хареса ми много как с думи постави насилника Пръдлив на място. И това води автоматично до първите две промени - Пръдливеца замина със страшна сила в двата минуса и повече няма да излезе оттам, а Ваня от равното се качи в зоната с един плюс.

Цвети - С това сочене е смешна. Цоньо беше прав, че за някой други фермери реакцията и щеше да е друга. Абсолютен двоен аршин от нея. Оставям я за момента в равното, но е вече с единия крак в минуса при мен.

И сега за драмата на епизода
Мартина - Стефан - Живка.
Започваме с разговора на Мартина със Стефан. Мартина умело насочи разговора, че е обидена от липсата на защита от негова страна. Реално го манипулира финно, опирайки се на инстинкта на мъж да защитава жената. Стефан е един интелигентен мъж и беше много обран с думите си, но контрата остана в него след диалога им.
След което Мартина влезе на Живка много остро - спря музиката и пред всички останали фермери я атакува директно, със силен челен удар. Живка не го очакваше това. И реагира спонтанно отричайки. Което оценявам като още една грешка от нея. За мен трябваше да застане зад думите си. В резултат на тези два дни Живка загуби доста позиции сред фермерите. Това е конфликт, който ще завърши с дуел между двете на арената, но преди да се стигне до него ще изгорят няколко други човека според мен.
В резултат от всичко това в класирането ми свалям за първи път Живка в зоната само с един плюс. Ясно е, че има стратегия. Но според мен не е най-удачната към момента и затова правя промяната - като реакция.

Ето класирането при мен след епизода вчера

++ Кирил
+  Живка, Пламен, Любо, Стефан, Чавдар, Лора, Мартина,Ваня
=  Цоньо, Виктор, Ралица, Краси, Цвети (50%-), Джери, Ивайло(50%- | 50%+)
- Теодора
-- Георги

# 203
  • Варна
А защо всичко от страна на Живка да не е цирк и блъф? Да се прави на "ударена", а в същото време другите да покажат някое друго ново лице, в случая Мартина, а Теодора сама се показа.
Защото е глупаво. Тя показва лице на интригантка и лъжкиня, другите едва ли ще паднат чак толкова.

# 204
Изгледах пак видеото с Живка и Стефан. Тя казва “Защо тогава се съблече НА джакузито”. Той пита първо “Чисто гола ли?”, тя отговаря първо Да. Той повтаря въпроса, тя се поправя, че без горнище. И да оставя вратичка с този предлог, не се променя факта, че за децата на Мартина не си застана зад думите.
Надявам се да са двете на дуел една срещу друга преди финала и да не стигат двете до края на играта.
Ако Ваня се беше напънала през първия месец да се научи да сече и кове, бих я подкрепила за финал заради поведението й дотук. Изобщо на финал ми се ще една от жените да е друг тип личност от Живка и Мартина, не толкова манипулативна. От Живка и Мартина - която бие другата на арената, но много ме съмнява, че и двете ще загубят зрителския вот накрая.

# 205
В този сезон има истински много играчи със стратегия и тез Палавници И&A да вземат да сменят правилата в играта. Smiley  Вместо да върнат играта с Алманаха в стария вид, за която признаха, че са сгрешили, те тотално я премахнаха. Малко инат работа. За другите промени май също обират негативи.  Да ти върви един продукт и зорлем да го съсипеш. Брашно София Мел, Лидл кошници, Бира Загорка, Олио като вода се лее, ловец, хлебар, грънчар, може и транжор да им вкарат, ако отпаднат Киро и Гошо...
Стратегиите само се заявяват, рядко се изпълняват. Има ли участник със стратегия, който е спечелил Фермата?

# 206
  • ВАРНА
На мен Мартина ми е непонятна персона. Доколкото съм останала с впечатление - еврейските общности са затворени, тя 2 брака има с евреи - не ми се струва инцидентно ... Прегледах и пак визитка - харесва ми като разсъждение и тип жена, оставам с впечатление, че не са я давали много във Фермата, за да я опознаем повече,ще ми е интересна.
Цвети явно гравитирала около много изискани лъскави мъже, че чак пък толкова да я дразни Цоньо. Тя явно като пуши листа от боб е много шик Rolling Eyes

# 207
  • София
Цвети като толкова не понася Цоньо да го беше пратила на дуел, ама и беше по-важно да отстрани конкурентка. Еми то не може и така и така.

# 208
  • Варна
.
Цвети явно гравитирала около много изискани лъскави мъже, че чак пък толкова да я дразни Цоньо. Тя явно като пуши листа от боб е много шик Rolling Eyes
Мисля че я дразни защото я избра за ратай - много беше афектирана тогава. И заради хъркането и защото знае, че той няма да се защити агресивно.

# 209
Dara888, ако искаш прочети пак какво съм написала.
Предлогът  има значение и Живка се хвана за него. Тя точно това отрече- предлога в джакузито .

Защо го е направила тя си знае, не я защитевам, само обяснявам какво се случи и защо дори Стефан изпадна в ситуация.

N.B. Непопулярно мнение!
Наистина ли някой от вас помни точните думи, които употребява в някакъв си разговор, че даже и конкретните предлози?! Аз трябва да се замисля какво ядох вчера.
Дори и преразказът на Теодора не ме удивлява особено. Смятам, че и в реалния живот, ако накой чуе нещо за свой приятел, ще му го разкаже, при това със свои думи, защото е напълно нормално да не е запомнил всичко дума по дума. Така естествено се изкривяват историите, но не сме магнетофони. Не защитавам Теодора, няма да я изтърпя и 10 мин около мен, просто не мисля, че чак пък толкова морални са всички (и във фермата, и в темата) и биха постъпили другояче. Сега не се засягайте, моля и да се изреждате да обяснявате, че вие никога няма да кажете на приятелите си, ами ще конфронтирате директно злословещия. Не визирам никого конкретно, а и съм наясно, че по форумите всички сме прекрасни и човешките слабости са ни чужди.

Общи условия

Активация на акаунт