“Как да спра да бъда мъж?”

• 7 003
  • 132
  •   1
Отговори
# 60
Защо остана да живееш само с баща си, избор между двамата родители ли беше?

Според мен, проблема ти не е нито в интересите, нито хобитата, или компаниите, в които се движиш, аз самата също съм с по-неествени интереси и хобита за жена, винаги съм предпочитала мъжки компании, в женските вирея най-добре, само когато сме 1:1. Но въпреки това, аз се определям като по-скоро излъчваща женска енергия.

Мисля, че при теб доминира желанието да контролираш ситуацията (каквато и да е тя) във всеки един момент, което обикновено е защитна реакция, липса на доверие, че някой друг ще се справи, или, че някой няма да те нарани. Вероятно слагаш каската и щита в моменти, в които би трябвало да се отпуснеш, и то това са моментите, в които ще се усетиш женствена и нежна.

Вярвам, че основното, което трябва да научиш е как да бъдеш уязвима и нищо друго от изброените неща няма значение. За да бъдеш уязвима, трябва да си разрешиш да се доверяваш в ситуации, в които да, може да останеш разочарована или наранена, но знаеш и че ще имаш силата да се справиш с това, ако се случи.

Много е трудно да пуснеш контрола и просто да се оставиш нещата да се случват, но си мисля, че с времето и ситуациите, в които ще попадаш, сама ще се увериш, че си пречиш, и че никога няма да можеш да се отпуснеш или да си изживееш нещо докрай по такъв начин. Ще разбереш, че докато се пазиш от провали, се пазиш и от успехи. Докато се пазиш от болка и разочарование, се пазиш и от хубавите моменти с някой.

Поне така ги виждам аз нещата. Някакъв разговор с психолог по тази тема, едва ли ще навреди.

# 61
При мен външността, интересите, поведението са чисто женски. Умея да върша и мъжки неща, справям се сама, когато е необходимо. Обаче да имам мъж до себе си и с поведението си да му демонстрирам, че не ми е нужен, това няма как да стане. Как да го мотивирам да остане с мен, ако се правя на по-голям мъж от него?

# 62
Поставям се в положението на мъж, който трябва да слуша за дрешки, обувки, плетки и други подобни. Съмнявам се, че много мъже примират от щастие и им е интересно.
То е същото като да слушаш за смяна на ангренаж, захранки и шаранджийски кукички. Ясно е в такива ситуации, че никой никого не слуша.
Авторката щом издържа разкрасителните процедури ала фризьор, козметик, маникюр ... не е толкова за оплакване. Аз например не мога, това са ми най-досадните неща на света.
Абе, малка е още, не знае как да борави ни с женското, ни с мъжкото в себе си. Трябва ѝ някой алфа, не да е муза на художник, но няма да намери на този етап. С времето ще поомекне като научи трикчетата.

# 63
То е същото като да слушаш за смяна на ангренаж, захранки и шаранджийски кукички. Ясно е в такива ситуации, че никой никого не слуша.
То и на доста мъже им е скучно. Заблуда е, че всички се интересуват от това. Но със сигурност е по-интересно, защото засяга неща в живота, до които можеш да опреш и да са ти полезни, не е като обяснение как е обиколила 7 мола, докато намери мечтаната пантофка.

Просто е още много млада и се връзва на градски легенди. Не е нужно да се превръща в степфордска съпруга, за да създаде семейство. Животът е шарен и има всякакви хора. Достатъчно е да намери човек, който не държи да са доминиращ и подчинен.

# 64
Не се заяждам, но пак не разбрах - какво правим, ако мъжът ни мотивира да сме по-големи мъже от него? Защото и тези случаи не са редки.
Не вярвам да съществува жена, която толкова да държи да изземва и мъжките функции, ако до нея има кой да свърши мъжката работа по мъжки.

# 65
Че защо, те такива жени са готини, ако си и хубава със сигурност ще имаш доста кандидати.

Ама обикновено не са хубави.

# 66
Красотата е субективно нещо. По-важното е да си красива в очите на този, в когото си влюбена, а не според общоприетите критерии за красота.
Не се заяждам, но пак не разбрах - какво правим, ако мъжът ни мотивира да сме по-големи мъже от него? Защото и тези случаи не са редки.
Не вярвам да съществува жена, която толкова да държи да изземва и мъжките функции, ако до нея има кой да свърши мъжката работа по мъжки.
Кои функции се смятат за мъжки?
Като цяло не са ми положителни наблюденията в/у семейства, при които има ясно доминиращ, независимо от пола и дали е по желание или защото са го подтикнали.

# 67
Да, проблема е в интересите, темите на обсъждане, хобитата. Не знам до колко е от обкръжението реално, не знам вече къде да ги намеря тези различни обкръжения. 😅Просто това ми е като впечатление, че повечето този “социален стериотип” харесват. Нали не съм се заомъжвала да го диря тоя мъж под дърво и камък.
Ама не искам мъжете или да не се чувстват мъже с мене или да избиват комплекси, че разбирам повече от тях, за дадено нещо, защото и това ми се е случвало и ми е ставало много неудобно.
Или пък да си кажат еми тя всичко си може почти сама аз ще си бачкам само, тя сама ще се оправя с всичко.

Редактирам след коментара на ‘Лъвица’
Това, което е казала имам впредвид. Аз на външен вид мога и да съм като клошар, мога и да се гримирам като някоя плеймейт да кажем, въпроса е как се чувствам общо взето.
Даже много пъти съм се чудила дали не е трябвало да се родя в мъжко тяло.🤷🏻♀🤦🏻♀
Смяташ, че се държиш като мъж, хм, защо ли? Ако псуваш - просто не го прави. А ако разбираш от много неща, ако си умна и самостоятелна - сори, ама това въобще не са мъжки качества. Сякаш искаш да си кифла, да си глупава, но красива и нищо да не похващаш. Добре, ако се насилиш да станеш такава, наистина ли ще се харесваш? Ако някой мъж се спре на теб, защото си кифла, мислиш ли, че той ще те уважава? Ако той иска да си едно украшение, на фона на който той да се чувства велик - това удовлетворително ли ще бъде за теб?

Цялата ти идея за промяна е наивна. Бъди си умна и оправна, това не може да се промени. Носи си гримчето и маникюра и се оглеждай за качествен мъж, не за пещерен човек и не за тъпак, слабак или комплексар. Когато срещнеш правилния човек за теб, ще се радваш, че не си кифла.

# 68
Биъх те посъветвала да спреш да мислиш за женското в стереотипи - слаба, нежна, с не знам какви хобита, излъчване, да иска да бъде домакиня и т.н. Това са остарели и ограничаващи възприятия, които освен да те направят нещастна, друго няма да свършат. В 21 век няма нужда да се интересуваш само от шопинг, червила и рецепти за телешко.

Между другото, не се учудвам за споделеното от теб относно реакцията на повечето мъже - българинът масово е еснаф, с ретроградни идеи за женственост, динамика във връзката и т.н.

Жената е много повече от това дали е слаба и какви хобита има - това е способността ти да си лоялна, да се грижиш за другия, да обичаш, да имаш чувство за хумор, ценности, а всички тези неща нямат общо с това дали обичаш коли, да изкарваш пари и т.н.
Единственото, за което бих те посъветвала да потърсиш помощ, е желанието на всяка цена да имаш контрол върху ситуациите. За това може да си има много причини, просто потърси разговор с компетентен психолог.

# 69
Аз по принцип съм против разделянето на мъжки и женски функции, но темата е така зададена.
Колкото до желание и опити за отнемане на функции, виждала съм примери. Има хора и от двата пола, които държат нещо да се прави точно по техния начин и са убедени, че друг не го умее колкото или по-добре от тях.

# 70
Ами това има общо повече с желание за контрол, отколкото с полови характеристики.

# 71
Зависи и какво има предвид под това да контролира.
Намирам за нормално да имам думата за всичко, което засяга моя живот и ежедневие. Не бих приела друг да взима решенията, само защото е от друг пол. Не се имам за контролиращ човек, не задължавам никой да прави нещо, очаквам същото и към мен. А ако вижданията ни са много различни, просто няма как да сме заедно.

# 72
Имах предвид за нещо от бита. Например единият е убеден, че умее да боядиса рамките на прозорците по-добре от другия, и отказва всякаква помощ и намеса, вярвайки в правотата си. Дори наистина да е прав, има начини да го изрази, без да засяга партньора си.

# 73
Това вече зависи от уменията на един човек да бъде тактичен и от умението на човека до него да бъде обективен и да приема градивна критика. Но не са нито мъжки, нито женски качества.

# 74
Не ме разбирайте погрешно. Поддържам си се, ходя си на фризьор, на маникюр и т.н.т
Главно става въпрос, че нямам женски интереси и маниери. И не, не се хваля 😆ще пиша цяла тема, в цял форум, за да се похваля мхм, да.
Преди наште да се разведат майка ми ме научи да готвя, баща ми къде присъстваше след това време къде не. Сама се справям с почти всичко от ремонти вкъщи до смяна на маслото на колата ми сама. И може би тук е ключовото, че майчина фигура почти не съм имала кой знае колко. Понякога си мисля, че мъж изобщо не ми трябва, но пък си и мисля, че и да имам не знам как ще го предразположа да се чувства пълноценен мъж.
Направо си те представям как му сервираш таратора и ракията с усмивка. Я се стягай - жена силна като мъж, пък решила да се прави на дама. За кого?

Общи условия

Активация на акаунт