Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа в колектив. Добре ли се чувствате да работите в колектив?

 • 1 522
 • 28
 •   1
Отговори
 • Габрово
 • Мнения: 885
Моля ,споделете за вашата работа в колектив.
Винаги ли има напрежение?
Добре ли се чувствате на работа?
Как устоявате вашите граници и мнения?
Какво притежават според вас хора ,които се чувстват така добре в колектив?

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 09:59 от Редактор*

# 1
 • Мнения: 530
Харесва ми да работя е колектив, лошото е , че вс еима по някоя гнила ябълка дето се "храни" от клюки и интриги. Това не ми харесва.

# 2
 • Мнения: 21 788
Много зависи от колектива.
Работила съм в много добри и много кофти колективи.

# 3
 • Мнения: 9 810
Обожавам да работя в колектив и сред хора. Мразя да съм хоум офис, изпадам в депресия, когато нямам с кого да си разменят една две думи.

# 4
 • София
 • Мнения: 7 265
Работя добре в колектив, защото съм неконфликтна и гледам да добутам до фаза, в която работата да върви. Научила съм се да отсвирвам наглостите, но мога да си затварям очите, ако искам да постигна нещо. Мога и да лицемернича, ако се налага.
Дали ми харесва зависи от хората, възпитанието и професионализма им. Най-мразя да работя с т.нар. искрени хора, които много държат да си кажат мнението по всякакви въпроси, имащи или нямащи касателство с тях.

# 5
 • Мнения: 638
Не! Сама ми е най - добре! Шумът от околните ме побърква!

# 6
 • СИ
 • Мнения: 1 314
Първата ми по-дълга работа в колектив беше с десетина застаряващи лелки. Една от друга по-отвратителни, злобни и завистливи. Най-близката по бюро до мен говореше по телефона минимум 4 часа на ден. Първо с дъщеря си, после с майка си, после със сестра си и после с някакви приятелки. После започваше пак с дъщеря си... Един ден ме беше изкарала от релси та я замерих с един калкулатор. Жалко, че не беше по-голям калкулатора та да ѝ пукна главата...!        Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 7
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 3 226
Аз съм ръководител на колектив, ами не е лесно. По мое наблюдение във всеки един има задължително тези три персонажа - един, който винаги е гладен ;един, на когото винаги му е студено и един, който постоянно напуска. Има и такива, с които дори да си тръгнат си остават сродни души и си остават приятели. На тази длъжност съм от 13 години, а преди това 4 години на същата позиция, но в друга фирма.

# 8
 • Мнения: 2 340
Не си падам по колективи, предпочитам тишина и усамотение. В този аспект си харесвам работата. Имам колеги, но по-голямата част от работното време прекарвам сама в стая.

# 9
 • Мнения: 6 508
Мога да работя в колектив. Другите да правят, каквото значт, а аз си върша работата, за която са ме наели. Не съм вършила работа, която да зависи от други хора, затова нечий мързел или тъпота не са ми спъвали трудовия процес.
Нямам спомен някой брутално да ме е дразнил. Имаше една колежка с много силен глас, която, каквото и да каже, трепереха стъклата и се напукваше мазилката. Ето това беше пречещо, но пък иначе беше голяма душица.

# 10
 • Мнения: 15
Не.
Не се чувствам добре в големи офиси, с още хора в стая, и затова ще сменям коренно посоката.
Не обичам да общувам с много хора.
В голяма степен е гнездо на оси, интрижки, всеки се има за много нещо, всеки е различен, всеки е чишит и особен сам по себе си.
Мога да работя в екип. Винаги съм се справяла, но не ми е комфортно.
И осъзнавам, че това е много важно умение. Но... имам негативвн опит, а и не ме устройва да бъда с много хора в един офис. Това ме напряга много.
Индивидуалист съм, не хресвам колективната работа, и съм интроверт. Обичам да работя в свое темпо. Не обичам съвсместни дейности.
Трудно стигнах до тоя извод в годините.
Все повече ми се натрупа и не ме кефи.
Имала съм страхотни колеги и здравословна среда и чудесна атмосфера на работа. Само, че не е моето и това е.
Това съм аз де, всеки е различен.
И са ме дразнили и са се държали лошо с мен без причина и са били злобни и мазни, подценяващи и всякакви.
Имало я е и ситуацията "млади срещу стари" и опит да ми се покаже че нищо не знам и директни обиди и всичко от сорта.
Имало е моменти, в които съм търпяла.
До тука бях с това.
За мен нещо изолирано и самостоятелно.

# 11
 • Мнения: 21 788

За мен нещо изолирано и самостоятелно.

Че то няма такава работа.

# 12
 • Далечният изток
 • Мнения: 5 486
Определено съм колективен играч. Много добре се разбирам и работя с всякакви хора.
Бившата ми работа в колектив ми липсва много. Сега работя сама вече 5 години. Няма с кого да си кажеш 2 думи, понякога е тягостно...

# 13
 • Мнения: 1 255
Не! Мразя да работя в колектив. Не обичам да се съобразявам с хора, с настроенията им, да слушам неща, които не ме интересуват, разсейват ме, дразнят ме...а за интриги и подобни да не говоря.
За щастие, в това отношение имам късмет за момента, тъй като работя сама

# 14
 • Мнения: 338
Винаги ли има напрежение? - По-скоро не.
Добре ли се чувствате на работа? - Да.
Как устоявате вашите граници и мнения? - Просто казвам какво чувствам и мисля в даден момент, без да съм груба, и поставям ясни граници, които не бих прекрачила. Например, ако имам колега/колежка, която скътава от работа, няма да премълча пред съответния ръководител, това в случай, че влияе на работата на всички, ако си е само за нея/него, не ме интересува. Ако не се чувстваме добре на работа и няма честни взаимоотношения, никога няма да сме успешни и удовлетворени. Премълчаването не води до нищо добро.
Какво притежават според вас хора ,които се чувстват така добре в колектив? Нищо кой знае какво, освен умения за общуване. По принцип аз съм 50/50 в това отношение - нямам против да работя в колектив по даден проект, но и държа да си имам време, в което да си работя върху моите си задачи, без някой да ми виси на главата.

Общи условия

Активация на акаунт