Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

• 63 836
  • 1 144
  •   2
Отговори
# 870
  • София
Моля за професионално мнение. Аз между двата модела на Електролукс, виждам разлика в по-скъпата че има  Wi-fi и сонда за месо, има ли нещо друго, което би дало превес на по новия модел. Както казах предпочитам да е черна, а по-скъпия модел е вариант инокс. Това е стария модел  https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eod6p71z, а това новия по-скъп вариант /на повечето места е 1200 лева/ , тук е  тази цена https://www.technomarket.bg/furni/electrolux-eod6p77wx-09190206.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 15:23 от barabenka

# 871
И по старата, модела 71 има сонда за месо, Wifi не виждам защо ми е, няма автоматични програми, но е до 300 гр, и пече много добре, 899 е през няколко дни намалена в Технополис, явно са стари модели и са на изчерпване.

# 872
  • София
Моля за професионално мнение. Аз между двата модела на Електролукс, виждам разлика в по-скъпата че има  Wi-fi и сонда за месо, има ли нещо друго, което би дало превес на по новия модел. Както казах предпочитам да е черна, а по-скъпия модел е вариант инокс. Това е стария модел  ps://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eod6p71z, а това новия по-скъп вариант /на повечето места е 1200 лева/ , тук е  тази цена https://www.technomarket.bg/furni/electrolux-eod6p77wx-09190206.

Моделите не са стар и нов, просто са различни и от различен клас. Всъщност и двете имат сонда за месо, и двете са до 300 градуса - технически са идентични, но EOD6P77WX е с по-голям дисплей с по-подробна информация, 5 сензорни бутона вместо 3, автоматични програми и повече електронни функции. Има 3 степени на пиролиза, а EOD6P71Z - 2. Всички тези неща са хубави, но фурната може и без тях. Дали да дадете 250-300 лв повече само заради тях, само вие можете да си отговорите.

EOD6P71ZEOD6P77WX

# 873
  • София
Направих си сравнителна таблица между двата модела на Електролукс, изчистих всички еднакви функции от двете позиции и това остана като разлика. Разликата между двата модела е символична - 30 лева. По-скъпият модел е 2022 година , а по евтиния 2020 година. Произвеждани са в Италия. Няма рекламации за стария модел.   Има ли нещо от изброените по долу разлики, което да дава превес на единия модел над другия.
1. ELECTROLUX
ФУРНА ЗА ВГРАЖДАНЕ ELECTROLUX EOD6P77WX
Цена
929.00 лв.
•  ФУНКЦИЯ ПАРА
•   ПУШ-ПУЛ БУТОНИ
•  ЕДНО НИВО ТЕЛЕСКОПИЧНИ ВОДАЧИ
 •  МОЩНОСТ: 3490 W

2.   ELECTROLUX
ФУРНА ЗА ВГРАЖДАНЕ ELECTROLUX EOD6P71Z
Цена 900.00 лв.
•  ФУРНА С 3 НИВА ЗА ПЕЧЕНЕ
•  ТЕЛЕСКОПИЧНИ ВОДАЧИ
•  •  ИНДИКАТОР ЗА ОСТАТЪЧНА ТОПЛИНА
•  ОТЛОЖЕН СТАРТ

P.S. Публикувах след Вилемина Vilemina. Благодаря за разясненията относно дисплея и програмите. Ако все пак нещо друго от изброените от мен разлики е превъзходство на единия модел спрямо другия, моля за коментар.

# 874
  • София
Като купувах, исках пара, но нямаше как да вляза финансово в параметри пиролиза+пара, та затова пожертвах парата. Тогава четох много доволни съфорумки, които хвалеха печенето с пара и за следващата фурна сигурно ще ми бъде задължителна опция.

# 875
  • София
...Разликата между двата модела е символична - 30 лева...

Фурната в Техномаркет е в режим „запитване“, а наличност се води, че има само в един магазин. Може би е добре да се обадите, за да проверите дали изобщо има шанс да се сдобиете с нея на тази цена.

Има ли нещо от изброените по долу разлики, което да дава превес на единия модел над другия.
1. ELECTROLUX
ФУРНА ЗА ВГРАЖДАНЕ ELECTROLUX EOD6P77WX
Цена
929.00 лв.
•  ФУНКЦИЯ ПАРА
•   ПУШ-ПУЛ БУТОНИ
•  ЕДНО НИВО ТЕЛЕСКОПИЧНИ ВОДАЧИ
 •  МОЩНОСТ: 3490 W

2.   ELECTROLUX
ФУРНА ЗА ВГРАЖДАНЕ ELECTROLUX EOD6P71Z
Цена 900.00 лв.
•  ФУРНА С 3 НИВА ЗА ПЕЧЕНЕ
•  ТЕЛЕСКОПИЧНИ ВОДАЧИ
•  •  ИНДИКАТОР ЗА ОСТАТЪЧНА ТОПЛИНА
•  ОТЛОЖЕН СТАРТ

Разликите са само в описанията на сайтовете. Според сайта на вносителя и ръководствата на двете фурни, всичко това е еднакво. Двете са с еднаква мощност от 3490 Вт, и двете са с еднаква камера и странични водачи, съответно еднакъв брой нива на печене, и двете са с телескопични водачи на едно ниво, и двете имат таймер с отложен старт и пуш-пул бутони, и двете имат готвене с пара, както и индикатор за остатъчна топлина.

# 876
Здравейте,
Спряла съм се на този модел на Bosch
https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hba573bb1-09175682
След моя опит не бих ти препоръчала Bosch.
Не е ли по-добре първо да изчакате техника ..

# 877
Аз пък четох, че тази пара на евтините модели е..... нищо особено, не е като при моделите от 2  бона и нагоре

# 878
  • София
Аз пък четох, че тази пара на евтините модели е..... нищо особено, не е като при моделите от 2  бона и нагоре

Така е, нищо особено не е - има едно кръгче на дъното, за да сипеш вода в него и един бутон, с който то се загрява и изпарява водата. Можеш да постигнеш същия ефект като сложиш купичка с вода на дъното на фурната. Има едни стари модели на Бош, на които дъното им е вдлъбнато и там също става. Все пак, в новите Електролукс-и са го направили по-удобно.

# 879
  • Варна
Като купувах, исках пара, но нямаше как да вляза финансово в параметри пиролиза+пара, та затова пожертвах парата. Тогава четох много доволни съфорумки, които хвалеха печенето с пара и за следващата фурна сигурно ще ми бъде задължителна опция.

Наистина си струва! След две години експлоатация на моята, мога да кажа, че е една от най- смислените ми покупки. Парогенераторът няма нищо общо с водата на дъното на фурната и разни подобни екстри.

# 880
Здравейте,
Спряла съм се на този модел на Bosch
https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hba573bb1-09175682
След моя опит не бих ти препоръчала Bosch.
Не е ли по-добре първо да изчакате техника ..
Ами продължавам да чакам и да съм без фурна и не се знае като дойде какво ще стане и дали още ще се наложи да чакам. Просто предпочитам да си бях спестила гръмнала фурна, разговори с консултантки и чакане, чакане... Затова не препоръчвам Bosch и не бих купила пак уред на марката.

# 881
  • София
А фурната кога се развали, тоест колко време си без фурна?
Аз имам уреди на марката и бих ги препоръчала с чисто сърце - имам готварски плот и кухненски робот.

# 882
А фурната кога се развали, тоест колко време си без фурна?
Аз имам уреди на марката и бих ги препоръчала с чисто сърце - имам готварски плот и кухненски робот.
Развали се в неделя.

# 883

Наистина си струва! След две години експлоатация на моята, мога да кажа, че е една от най- смислените ми покупки. Парогенераторът няма нищо общо с водата на дъното на фурната и разни подобни екстри.

Може ли да споделиш кой модел е фурната?

# 884
  • София
Според мен, два дни без фурна не е нещо злоупотреба от страна на сервиза, а и се преживява. Уви, повече ще са докато я поправят или заменят. Но на фона на всички хора с безпроблемни фурни Бош, не бих си правила изводи, че е от марката. Просто много кофти късмет, определено Sad

Общи условия

Активация на акаунт