Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

• 63 906
  • 1 144
  •   2
Отговори
# 1 005
Това пише в инструкцията на моята фурна

# 1 006
  • София
Да, чете се книжката. В магазина може да ти кажат и да си купиш аналоов телефон, защото мобилния те облъчва. Или друга подобна глупост. Като купувах фурна, във веригите нямаше Смег; и тогава, като няма "консултант" да те предупреди, какво правиш? Четеш си упътването Wink На-добре си ползвай това, за което си платила. моята  я пускам когато започне да ме дразни замърсеното из фурната. Според зависи от готвенето на човек, може да 2-3 пъти или 4-5 пъти в годината. Фурна е, не е паметник, че да надживее няколко поколения.

# 1 007
Само че в магазина ме предупредиха, че пиролизата не трябва да се ползва по-често от два пъти годишно, защото температурата е много висока и ако се ползва често ще съкрати живота на фурната.

Тъкмо на 6 мес. е моята, така ще запомня- за Коледа и за Гергьовден  Stuck Out Tongue

# 1 008
  • София
Само че в магазина ме предупредиха, че пиролизата не трябва да се ползва по-често от два пъти годишно, защото температурата е много висока и ако се ползва често ще съкрати живота на фурната.

Няма общо правило, за всяка фурна си има препоръка в упътването. За някои препоръчват по-рядко, за други - може и много по-често, разликите са големи.

Ако фурната е афиф, животът ѝ може да се съкращава, но ако е с качествена изработка и хубави материали, едва ли 12-18 пиролизи годишно ще я повредят.

Ползвала съм пиролитична АЕГ на 24 години, която отвътре изглеждаше като току-що излязла от магазина. Колко да ѝ се е съкратил животът? От 50 на 30? Simple Smile

Моята Миле е на 7-8 години вече и също си е идеална отвътре и отвън. Пускам пиролизата, когато се омърля - обикновено веднъж, но понякога и два пъти месечно. Тя сама си казва кога е за чистене.

# 1 009
12 - 18 пиролизи годишно? Какво по дяволите правите в тези фурни, гейзери от мазнини ли? Вярно, че аз не готвя във фурната даже и всяка седмица, но все пак пуснах пиролиза чак след 3 години употреба... Иначе позабърсвам и си е доста чисто и без тази функция.

# 1 010
  • София
12 - 18 пиролизи годишно? Какво по дяволите правите в тези фурни, гейзери от мазнини ли? Вярно, че аз не готвя във фурната даже и всяка седмица, но все пак пуснах пиролиза чак след 3 години употреба... Иначе позабърсвам и си е доста чисто и без тази функция.

Смятам, че дори толкова няма да навредят на една качествена фурна. На мен вкъщи ми се събират около 6 пиролизи годишно, но това си е до честота и начини на готвене и други фактори.

Например, аз гледам да не цапам и също като теб позабърсвам, но ММ е способен да омаже цялата фурната само с едно готвене Simple Smile

Когато фурната ми беше под котлоните, нацапаното не се виждаше много и не дразнеше толкова, но сега веднага бие на очи.

# 1 011
  • София
Аз пък изобщо не забърсвам, просто мразя Simple Smile И при нас аз пазя, но другият ползвател - хич (той и плота не пази, и мивката). Пускам си я, когато започне да ме дразни състоянието на фурната.

# 1 012
да се похваля вчера ми монтираха фурната/ пу пу / която си купих миналия петък абсолютно неочаквано без дълги изследвания по зададен от мен си бюджет. прегледах на място, Тека,Бош,Беко Уирълпул, в моя бюджет 700лв. и се спрях на Грундинг,

Ами днес я севтосах..боже ..аз досега съм се мъчила, а не готвила!!!
за пример загря необходимата Т за 8мин. > старата за 30мин.
изпекох гевреците за 16мин. старата за 40мин.

стъклото отвън е студено има всички необходими програми и 5 год. гаранция..
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 00:17 от pinko

# 1 013
Със здраве да си я ползвате!

Добре, че коментираме тук различни екстри, та за моята четох бързо загряване, ама...въобще не си го сложих.
Онзи ден реших да видя все пак за кво става въпрос, значи първо трябва да пусна тази функция, и после си обръщам на програма, поне при моята, аз бях решила, че си тръгва автоматично. На Горение-тата също било така

# 1 014
  • София
Добре, че коментираме тук различни екстри, та за моята четох бързо загряване, ама...въобще не си го сложих.
Онзи ден реших да видя все пак за кво става въпрос, значи първо трябва да пусна тази функция, и после си обръщам на програма, поне при моята, аз бях решила, че си тръгва автоматично. На Горение-тата също било така

Мисля, че това зависи не от марката, а от начина на управление на фурната. Бързото загряване представлява режим, при който се включват всички нагреватели - горен, долен и заден + вентилаторът.

Ако фурната е с електронно избиране на режимите, тя може да го включи за известно време, след което сама да си превключи на избрания режим. Ако е с механично управление обаче, бързото нагряване е на отделна позиция на копчето за режимите и, след като фурната загрее, човек трябва да завърти копчето, за да избере друг режим, на който ще готви.

Не знам дали има някакъв смесен вариант, фурните с които аз съм работила са били или по единия, или по другия начин.

# 1 015
  • София
Моята загрява до 200 за 5 минути, но нито ползвам автоматични програми за печене, нито имам отделно копче. Просто казвам "печи отгоре и отдолу с вентилатор, на 200 градуса". Тя просто по-бавно не загрява (е, без вентилатор е с 1-2 минути по-бавно).
Или нещо не разбирам какво се има пред вид, или съм с някакъв Франкенщайн на фурните Grinning

# 1 016
Аз пък изобщо не забърсвам, просто мразя Simple Smile И при нас аз пазя, но другият ползвател - хич (той и плота не пази, и мивката). Пускам си я, когато започне да ме дразни състоянието на фурната.
Ако си побързала да му обясниш що е то пиролиза и има ли тя почва у нас, то е ясно, че той страх няма да има от парцал и препарат 😂

# 1 017
  • София
Моята загрява до 200 за 5 минути, но нито ползвам автоматични програми за печене, нито имам отделно копче. Просто казвам "печи отгоре и отдолу с вентилатор, на 200 градуса". Тя просто по-бавно не загрява (е, без вентилатор е с 1-2 минути по-бавно).
Или нещо не разбирам какво се има пред вид, или съм с някакъв Франкенщайн на фурните Grinning

Тони, твоята фурна е ексклузивна, все пак Simple Smile Има и такива, разбира се, но при много голяма част от фурните, това „отгоре и отдолу с вентилатор“ не е режим за готвене, а само за нагряване. В упътванията изрично пише да не се готви на този режим. За готвене има „отгоре и отдолу“, „кръгов нагревател с вентилатор“, „горно + кръгов с вентилатор“, „долно + кръгов с вентилатор“ и някои други. Предполагам, че това е свързано и с мощността на нагревателите.

# 1 018
  • София
Абе, ексклузивна - грънци Grinning От магазин за уреди с дефекти само лукс и ексклузивност, моля ти се Grinning Ама нали се разбираме с нея и ми върши работа... добре е. Изобщо не знаех колко бързо ще нагрява (не бях се сетила да мисля и за такъв критерий; така бях фрустрирана от невъзможност за печене без вентилатор, че най-много това гледах - да има всичко със и без него). Просто по едно време ми направи впечатление разликата с онази омразната в квартирата ни Simple Smile

# 1 019
Здравейте,
В чудене съм кой индукционен плот за вграждане е по-удачен - с три или четири зони?
Може ли да споделите от вашия опит как намирате единия или другия?
Най-вече ако има голяма зона - например 28 см кръг - това как се ползва? Ако се сложи обикновена тенджера от 20 см, ще работи ли само на 20 см, съответно ако сложа малка купа - само нея ли ще загрява?
Ще се радвам на каквито и да е отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт