Плюсове и минуси на кварталите в София - 12-та тема

• 54 894
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Споделям виждане за квартал Витоша, от Зоопарка към Околовръстното - вече не става за живеене. Не остана зелена тревичка, не остана незастроена полянка.

Вече година и половина живеем там (под наем сме все още), но подкрепям с две ръце! Не знам как е възможно в 21 век "модерен" квартал без тротоари. Добре, че момчето от еконт поне събори стълба, който минаваше през средата на улицата и трябваше да се заобикаля с автомобил

Скрит текст:

Ние искаме в Лозенец, но цените в Лозенец са скандални..

# 706
Аз бих живяла в новите квартали към Околовръстното. Ново строителство, ще се направи и инфраструктура, в полите на Витоша, защо не?

# 707
Те така са застроени, че място за инфраструктура няма. И докато я направят , ти минал живота. При нас така беше с "Витоша". Много обещаващо ни изглеждаше, апартаментът беше хубав, но инфраструктура не дочакахме - 15 г. Напротив , все повече се застрояваше , а подобрения почти никакви. Единственото беше , че смениха тръбите на водопровода. В началото водата едва църцореше , нали е било вилна зона. Но при нас все пак е цвете , поне сме близо до спирката и имаме някой друг тротоар и магазин . Впоследствие съвсем им падна пердето откъм отстояния, улици .

# 708
Жителите в новите квартали към Околовръстното първо няма да могат нормално нито да излязат, нито да си влязат в тях поради огромния трафик и сега по Черни връх. Освен ако не сложат светофари, обаче тогава придвижването ще е още по-голям кошмар. И след това вече другите "екстри". За отопление мисля там газ предвиждаха, това също ще е проблем като гледам какво става с войната.

# 709
Има доста оплаквания и от отоплението на газ. В друга тема. Та явно си е според зависи - не само от това дали конкретният потребител не го вълнува колко плаща.

# 710
Аз бих живяла в новите квартали към Околовръстното. Ново строителство, ще се направи и инфраструктура, в полите на Витоша, защо не?

Звучиш като човек, който не е ходил там.

# 711
Ново строителство и инфраструктура на мен са ми две взаимноизключващи се. Дано не съм права, но като човек от кв. Витоша не виждам надежда. Соц. кварталите са си рай в сравнение с там. С ананас май сме съседи.

# 712
И за мен надеждите за инфраструктурата в новите квартали засега са неосъществими. Кръстова вада и Витоша почнаха да ги застрояват не от вчера, а преди минимум 10 години. И май няма много напредък откъм инфраструктура. Ние даже бяхме решили евентуално да купим в КВ, на мен наистина не ми се струваше толкова зле реално. Затова един ден отидохме да обиколим квартала. Ами не, просто се отказах, въпреки предварителната ми положителна настройка. Евентуално бих взела там нещо точно до мола ако е.

# 713
Ново строителство и инфраструктура на мен са ми две взаимноизключващи се. Дано не съм права, но като човек от кв. Витоша не виждам надежда. Соц. кварталите са си рай в сравнение с там. С ананас май сме съседи.

Напуснахме го, не дочакахме светлото му бъдеще.
Не са 10 г. , moonriver, ние купихме там 2001 г. Даваха тогава 10 г., че ще  строят нови кооперации и после щели да облагородяват. Сега сме 21 г. по-късно и все е така.

# 714
Преди 5 години в района на Хладилника нямаше нищо... Там беше офисът на един от превозвачите от Великобритания, в задния двор на къща точно до Овергаз, та ходех периодично. От Овергаз до околовръстното имаше един ред складове и сервизи, от тях до околовръстното - пущинак. Нямаше нищо и от обръщалото до Токуда по улицата/булеварда.

# 715
Аз живея до Ринг мол и за 15 минути съм в Центъра през Парадайс по Черни връх… Харесвам локацията на жилището ни много - спокойно е плюс най-чистия въздух в София.
Обаче, който не е живял на северен склон, той не знае какво е една безкрайна зима и студ. То с парното е топло /във връзка с коментара за отоплението по-горе за 200 кв. жилище плащаме под 400 лева сметка за газ, като работят всички радиатори и постоянно отварям вратите на терасите  - това за мен е нормална сметка/, но самото усещане, продължителен снеговалеж, мрак.. - ами не е приятно, ако не си фен на зимата. Simple Smile

# 716
Най-хубаво е ново строителство в стар квартал 😁

# 717
Само да не е на мястото на кварталната градинка и наблъскано в съседните сгради. Което почти винаги е точно така.

# 718
  • пустинята Гоби
Така се строи в пенелените комплекси. В централната част на града се строи на мястото на къщи, което принципно също е проблемно за мен като израснала в квартал с къщи - има повече коли, хора, променя се облика на мястото. Няма пълно щастие.

# 719
Тъй сме в Надеждите, Люлините Stuck Out Tongue Winking Eye
В Надежда където успеят да купят стара къща, я правят кооперация. Особено по Ломско.

Общи условия

Активация на акаунт