Плюсове и минуси на кварталите в София - 12-та тема

• 54 879
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
  • Сф
А, Илит..там живях до 30г. Към по- зле е и си е гадничко.

# 691
  • пустинята Гоби
Не всички къщи се топлят с твърдо гориво, имам доста лични наблюдения. В Яворов специално не виждам защо ще си го причиняваш при условие , че има Топлофикация.

# 692
И аз твърдя, че къщи не е равно на отопление на твърдо гориво.
Около нас също все още има къщи - от едноетажни "бедняшки" къщи във вътрешните дворове, до 2-3 етажни на уличната линия. Само 1 периодично обгазява карето с дим, но тази къща функционира и като механа/ресторант, та си мисля, че просто пускат скарата. Понякога. Иначе от останалите къщи няма пушеци, хората са си сложили климатици.

Парно в къща не може да се сложи само в нея, трябва да се комбинират 2-3 къщи с 1 абонатна станция. И не само по време на соц-а положението е било като във филма "Топло" (за тези, които са го гледали). Сега е още по-зле - от обсъжданията на НС знаете, че Топлофикация иска от инвеститорите да прокарват сами свързващия топлопровод, да инсталират сами абонатната станция и след това всички тези неща, да ги дарят на монополиста, защото по закон не може да са частни. Та как си представяте една къща да изготви проект за присъединяване, да съгласува, да оправя документация, да рови улицата и да прави отклонение от голямата тръба, да инсталира абонатна станция, да прави проби, да съгласува включване...

# 693
  • пустинята Гоби
Не знам, мислех си, че едно време са били по-уредени взаимоотношенията с Топлофикация.

# 694
Подобни къщи и страшен дим и миризма има и в Карпузица… ужасно е… Sad

# 695
  • пустинята Гоби
Не са подобни къщите в Карпузица, много са далеч от визираните от мен.

# 696
Не знам, мислех си, че едно време са били по-уредени взаимоотношенията с Топлофикация.

Воала, щом не си го гледала - цялата плеяда комедийни актьори от онова време.
Скрит текст:

Само с връзки ставаше, яки връзки, като всичко останало. Виждат се и части от София, и магазините, и въобще - голяма смешка.

# 697
  • пустинята Гоби
Гледала съм филма неведнъж, Мандаринка, просто си мислех, че понеже къщите са строени преди доста десетилетия им е стигнало времето и нервите да се топлофицират. Не знаех обаче дали и как се е случвало това за еднофамилни построики и си нямах идея, че е трудно постижимо.

# 698
  • София
Живея в Дружба и там между Цветан Лазаров и Списаревски Артекс строи огромен блок (но без псалми по стените).
Вярно, че мястото е комуникативно, близо са до Кауфланд. има метро и до булевард, обаче ми е странно за толкова жилища ще има ли кандидати. А за да започнат, сигурно е платено достатъчно "на зелено", не зная какъв и минимумът, за да започнеш да строиш. Не бях виждала скоро нещо толкова голямо.
Ей го https://www.youtube.com/watch?v=mzBTYtPfCSw

# 699
Cabo San Lucas, бих се радвала да споделите впечатления от състоянието на сградата, в която живеете, плюсове и минуси?

Относно Авигея в Дружба, навремето, когато се интересувах, дано не се заблуждаваме, но поддръжката на общите части беше около евро на квадрат месечно. Струва ми се безумно.

# 700
  • София
Cabo San Lucas, бих се радвала да споделите впечатления от състоянието на сградата, в която живеете, плюсове и минуси?

Относно Авигея в Дружба, навремето, когато се интересувах, дано не се заблуждаваме, но поддръжката на общите части беше около евро на квадрат месечно. Струва ми се безумно.
Коя сграда, нашата ли? Нашата е Ново Строителство и състоянието е доста добро, За онези сгради в карето на Яворов не мога да кажа, има някои блокчета санирани и отвън поне са доста добре. Другите са типични стари тухлени сгради, кой ги знае  . А за какви печки на твърдо гориво се говори за Яворов и при нас Гео Милев ли? Не разбрах Thinking
Ние сме с ТЕЦ, около нас също .. малки тухлени блокове , пак с ТЕЦ, тук там нова сграда, не знам някой да се топли на дърва.. И да има, са много малко

# 701
Съгласна съм, че сградите около Докторски изглеждат по-добре от тези в Яворов, но това е отразено и в цената. Не знам за коя част на Изток става дума, но за мен той е съпоставим с Яворов като усещане, но все пак е малко по-далеч и не така удобен за пешеходно придвижване до центъра.

Напоследък се разхождам около Женски пазар и от другата страна на Мария Луиза и ако не беше контингентът в частта на пазара и Лъвов мост, макар и стари, сградите създават много приятно усещане.
 Всъщност, кварталът, разположен източно от Мария Луиза до Раковска не е никак лош и за мен, е подценен. Там почти не срещам неприятни субекти, а има всякакви магазинчета, пекарни, трамвай и е на една крачка от топ център.

Изобщо не е подценен. Джентрификацията върви с пълна сила и кв.м. вече е стабилно над 3000 хил. евро. Предлагане на практика няма.

# 702
Яворов е чудесен квартал - помня, че този профил и друг път е задавал въпрос за Яворов и как може такива цени там, та сегашното изумление е доста озадачаващо Wink За тези цени се продават апартаменти за ремонт и на по-отдалечени от центъра места. Около полиграфията е супер, особено, ако е във вътрешните улици. Също и частта към Военна академия. За мен е огромно предимство близостта на Яворов до това, което за мен е добрата част от центъра.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 10:55 от EmmaT

# 703
И аз се чудя един потребител не купи ли един партерен апартамент в Яворов за тотален ремонт, заради локацията и възможността за обособяване на втора спалня. Пък сега коментира макроикономически някак.

# 704
  • София
Споделям виждане за квартал Витоша, от Зоопарка към Околовръстното - вече не става за живеене. Не остана зелена тревичка, не остана незастроена полянка.

Общи условия

Активация на акаунт