На времето на пук - ние сме си вече тук - 30.10 - 05.11.2006

• 14 602
  • 396
  •   1
Отговори
# 60
...

Хайде, представете ми се!

ВЕЗНИ

Тази вечер ще си легнеш рано,
но до късно няма да заспиш.
Дълго ще разчиташ по тавана
туй, което трябва да решиш.
Ще се ровиш в спомени и дати,
ще възкръсваш трепети и дни
и ще трупаш мълком във блюдата
на сърдечните везни:
радостта - и първото страдание,
верността - и нейните въжа,
ласките - и първата досада,
клетвите - и първата лъжа.
Ще претегляш, ще сравняваш скритом
устните ми с нечия уста,
нечии очи - с очите ми,
силата - със нежността...
После ще объркаш всичко и наслуки
ще запълваш слепите блюда:
ще поставиш любовта при скуката,
навика - при любовта...
Страшно ще ти е да се събудиш -
по-добре е да не спиш:
да си идеш - ще ти бъде трудно,
да се върнеш - ще се унижиш.

Стефан Цанев

# 61
... Хайде, представете ми се!
Днес съм на вълна Сребърни криле  Wink

Не съм по стиховете ... завинаги съм запомнил на Вапцаров
Понякога ще идвам във съня ти
като нечакан и неискан гостенин
Ще влезна тихо, кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя
когато се наситя да те гледам
ще те целуна и ще си отида

А някой да знае къде из Нета има стихове на Евстати Бурнарски  newsm78 Аз намирам само Дневен сън

# 62
  • густо майна Филибето
klisurov,
Намерих те
И като тръгнах да намирам попаднах на текстовете на песните на ФСБ..... Днешните текстове на поп(да не говорим за поп фолк) изобщо не струват.

# 63
Разликата е само в заглавието ... просто в песнопойката заглавието е първи стих на "Дневен сън".
За първи път го четох, докато бях във Военно морското ... малко е тоталитарен, но има и невероятни стихове ...

не ме залъгвайте с приспивни песни,
че всичко на забрава подлежи ...

ама пусто като не помня стихове ...

# 64
  • густо майна Филибето
Ох, видях аз, ама докато реша да се поправя и ти си писал Blush

catnadeen и s_vasseva  и аз с приоритетите в същия ред...

# 65
  • София
Можете ли да ми кажете дали някоя от вас е пила нещо за успокояване на нервите-което не се изписва от лекар.Чувала съм за някакви капки мента глог и валериан,дали имат ефект.

# 66
Можете ли да ми кажете дали някоя от вас е пила нещо за успокояване на нервите-което не се изписва от лекар.Чувала съм за някакви капки мента глог и валериан,дали имат ефект.
Peace Аз и в момента си ги пия тези капчици, само че са под формата на сироп, сладичко, и приятно...и поне е безобидно, ефтино е, максимум 2 лв., попитай в аптеката, че не мога да се сетя за точното име...

# 67
Тъщата казва, че й помагат  Mr. Green Аз сутрин и вечер си пия по две хапчета валериан, и ... поне са евтини  Confused

# 68
  • София
Мартинче,а при теб има ли ефект?Трябва ми нещо,от което да спра да рева,защото в последно време не се контролирам-рева постоянно и то в най-неудачното за това време,примерно пред учителките от детската.След половин час нищо ми няма и даже ми е весело,после след няколко часа пак почвам да рева...и така по цял ден.Днес ревах и на улицата докато вървях.Не ми казвайте,че съм луда,знам си го и сама. Confused

# 69
Едва ли има някоя мама от нашия форум, която да не е пила Sad
На мен валериан, глог и мента честно казано не ми действат. Пила съм деанксит, но не се чувствах добре от него. Но лекарствата действат индивидуално на всеки. Най добре е да се консултираш с лекар. 
Виждала съм в аптеките хомеопатични лекарства  за успокояване, но не съм ги пробвала.

# 70
Мартинче,а при теб има ли ефект?
Незнам дали е и от внушение, но мисля че има...но пък не искам да вземам по-сериозни лекарства, защото ми се налага да шофирам, а повечето пречат... Нищо не ти пречи да пробваш, поне знаеш, че няма да ти навредят.
Напоследък сериозно ми се върти в главата идеята да посетя хомеопат...просто търся подходящ от многото...

# 71
  • густо майна Филибето
Едва ли има някоя мама от нашия форум, която да не е пила Sad

Аз не съм пила. Мразя лекарства и сиропи, пия само при крайна нужда. Мъжа ми изключително рядко си изпуска нервите и той ми е коректива. Като сама не се понасям, търся нещо с което да компенсирам отрицателните емоции. В такива моменти не говоря за проблемите си, за да не предавам настроението си на околните и те ми предават своето хубаво Wink Понякога някоя беседа на Дънов ми връща спокойствието.

Клюкарника във форума също върши работа, както и чата на бг-мамма.

# 72
  • София
Значи днес ще си ги купя капките/сиропчето.

В такива моменти не говоря за проблемите си, за да не предавам настроението си на околните и те ми предават своето хубаво Wink Понякога някоя беседа на Дънов ми връща спокойствието.

Ами и аз не говоря,но не защото не искам,а защото няма с кого.В София си имам приятелки,с които си ревем,като ни се реве,и се веселим,като ни е весело.Обаче тук няма Confused.Вие разбира се сте навсякъде с мен Wink,но както казва и Любознателна,не е нужно всички да се заразяват с моя негативизъм.
Гледах по-нагоре разни стихчета.Моето любимо,още от детските ми години е
Мъничка,мъничка моя
котенце мило,зайченце сиво,
в скута на мама сега се е свило,подпряло главичка на нейното рамо,днес ти не можеш да бъдеш без мама.
Мама във чашката мляко налива,сресва косите във плитка красива,
кърпи чорапки с пробити петички-мама се грижи за всички.
...
Мама ще бъде с коси побелели
мама ще пази две бели кордели,
ще тъгува и скришом ще плаче
ако не и носи писмо раздавача.
Друго не трябва и-две думички само:
Благодаря ти,мамо!
Моята майка още си пази двете бели кордели,с които бях ,когато изрецитирах това стихче и разплаках много майки. Heart Eyes

# 73
  • в края на града
Аз съм пила веднъж ... и щях да умра. Преди да идем на море това лято, не бяхме почивали от 4 години, а с проблемите с Яни - един след друг, направо се бяхме изнервили до крайност. Аз бях много зле, по принцип знам, че разни такива не ми понасят, ама всички ми обясняваха колко били лекички и т.н. Бях си взела хапченца, мента, глог и валериан, пих едно, вечерта ... и като се дрогирах, ужас  Shocked Детето се мята, ще се претрепе - не мога да мръдна, само седя и гледам, кошмар, пък и лошо ми стана. Мъжът ми си изкара акъла  #Crazy Така и не повторих  Crazy, като ми е много нервно ... ето за това пак пропуших и по-добре да пийна нещо, твърд алкохол вече хич не мога, ама биричка или сега както застудя червено вино с лимонада добре ми действа   Mr. Green

# 74
Аз съм от непиещите лекарства Simple Smile Майка ми обаче пие от време на време тези хапчета с валериан, мента и глог и казва че помагат. Явно за всеки си е различно. Ако ще се пие нещо предпочитам да са билки, а не някакви по сериозни лекарства. Не че билките са по безвредни и те си имат своето влияние. Аз обаче вече и витамини не искам да видя, след като последните 3 месеца от бременността ме натъпкаха с какво ли не за задържане на плода... Та сега се успокоявам като спортувам или като се нарева едно хубаво Simple Smile
Вале, това стихотворение за мамите колкото пъти го прочета и се разплаквам...
А за собсвено стихче - имам си такова посветено на мен от един приятел, но трябва да успея да го намеря, защото не се сещам съвсем точно.

И за да разведря атмосферата да ви кажа как си прекарах weekend-а. Бяхме ан фирмано обучение във Велинград в Двореца. Басейни, сауни, джакузи, турска баня... 2 вечери подред седяхме до 5 часа да плуваме и да се топим по разните съоръжения. Ходихме на дискотека, пяхме, танцувахме... Получи се наистиан сплотяване на екипа Simple Smile Аз им бях подготвила разни игри, които те харесаха и изпълниха завидно добре Simple Smile Ще се опитам да кача снимки и ще публикувам линк. Времето беше страхотно, а есента много красива...

Общи условия

Активация на акаунт