Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 209
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
marys, огромно благоаря за статистиката  bouquet Момичета давайте предложения за симпатични заглавийца на темата ни, съответстващи на етапа, в който сме, н асезона  и т.н.
Ние и вчера и днес сме до обяд на къщата - чист въздух и слънчице. Нещо се чувствам много уморена, любимият ми - също, а Спаси - не  Wink Затова утре ще пиша повече.
Ави, виж постинга на Лулова за съхранението на кърма/1-2 страници по-назад/

# 211
Ние днес използваме хубавото време, бяхме на кафенце с приятели, после на гости на прадядото, после на гости на лелята(сестра ми) и сега си почиваме.
Деси относно кърменето не се предавай, колкото имаш изцеждай и го давай, като отмине трудния момент ще си удовлетворена от упоритостта си и ще се радваш че не си се отказала. Ако искаш виж тази тема която си позволих да пусна относно кърменето и проблемите които имах.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=140913.0
От няколко дни Крис има сополки предимно вечер и понякога кашля и киха. Бях се претеснила да не съм го заразила защото и аз бях и все още съм малко хремава и ме боли гърло, но още не се бях обадила на педиатърката защото Крис кашля и киха много рядко.  Вчера лелята на мъжа ми, която и джи пи го преслуша и ме успокои че е добре. 
Лека и спокойна вечер на всички и болните скоро да се похвалят с добри новини.  Praynig

# 212
Здравейте и от мен! Grinning
Днес времето беше чудесно и прекарахме почти целия ден навън. Веси спа почти през цялото време Wink, но нашата кака Мими въобще не ме слушаше. Беше нещо нервна през целия ден и постоянно ми мрънкаше за какво ли не. Нашият тати беше много зает и се наложи днес да се справям сама с двете деца. Да си призная, видях зор. Особено вечерта като ми ревнаха и двете в един глас, щях да откача. Коя да гушна по-напред... #Crazy За капак свекърва ми се пръкна в най-сублимния момент и почти ревяща скочи насреща ми, все едно, че незнам какво се е случило. Не е ли виждала ревящи деца?! Изприказва хиляди приказки и още толкова съвети, с което още повече ме вбеси. Накрая се почувствах като най-лошата майка на света, неспособна да си гледа децата както трябва и това още повече ме измори. Понякога наистина имам нужда от една добра дума просто, а не някой да ме поучава и да ме укорява.
Лека нощ, момичета и сладки бебоци!  bouquet

# 213
"Сняг вали и вятър духа, а септемврийчето щастливо гука"
"Баба Зима чука на вратата, а септемврийче кротко спинка във кревата"
"Септември отдавна си отиде - имаме си бебчета красиви"
Това са моите предложения. Grinning

# 214
Благодаря Ви, майчета за окуражителните думи. Страшно много ми помогнахте. Разбира се, че няма да се откажа току-така от кърменето. Това е едно от най-красивите неща на света. Слагах бебко нон стоп на гърдите, вярно заболяха ме, но на сутринта поне ги чувствах препълнени. Храних бебко през деня колкото пъти си поиска и сега резултата спи в креватчето. Дано този период мине скоро. Просто свекървата с нейната мнителност се опита да ми втълпи, че папото е намаляло и бебко не расте достатъчно. Иначе си пълни памперсите и то редовно и по много.

Аз за кърмата ям по една паничка с овесени ядки и прясно мляко с мед. Мисля си, че действа. За чайовете, още не съм им пробвала ефекта. Някой ще сподели ли за тях?

Чудя се все пак, ако наистина се окаже, че кърмата не стига и се прибегне до дохранване, възможно ли е бебето само да се отбие? Има ли майки, които кърмят и дохранват после своите бебковци?

# 215
И Крис от няколко дни е по-нервен, спи много по-малко през деня и почти постоянно докатто е буден иска да е на гърда. Незнам някакъв скок в растежа ли е, кърмата ми ли пак намаля, колики ли са  Rolling Eyes Но пък през нощта спи от към 21.30-22 до към 3-3.30-4 -4.30 и после пак се буди след около 2.30-3 часа. Когато през деня е неспокоен и не мога с нищо до го успокоя за повече от 2 минути и в други ситуации и аз някои път се съмнявам дали правя всичко за да се грижа добре за това ангелче, но когато се усмихне или спи спокойно и сладко, съмненията отстъпват място на огромната обич и удовлетвореност. Може би тези съмнени са в следствие на напрежението и стреса които ни завладяват от шума когато мъниците ни реват и притеснението че неможем да ги успокоим. Но това не ни прави лоши майки. Нали не сме седнали да си пием кафе или да не им обръщаме внимание  #Cussing out Не се поддавайте на думите и съветите на "доброжелатели". От едното ухо влязло от другото излязло. Това което чувстваме че е най-добро за нашето мъниче - точно това трябва да правим. Всеки да си гледа неговите деца а за моето аз си отговарям - добро - лошо това е, каквото аз реша  Naughty . Приемам съвети и мнения, но решението си е мое.
Аз кърмя но съм давала и АМ - преди около седмица(преди да отидем на консултация и да видя че е наддал малко повече 1100гр.) в продължение на около 2 седмици давах по 1-2 пъти на ден АМ, защото мислех че нямам достатъчно кърма, а на другите хранения кърмех. Понякога давам и чайче за колики(но рядко). Да чукна на дърво не се е отбил, суче си лакомо, може би понякога по-слабо, но суче. Но при всеки е различно.

# 216
  • sofia
Чудя се все пак, ако наистина се окаже, че кърмата не стига и се прибегне до дохранване, възможно ли е бебето само да се отбие? Има ли майки, които кърмят и дохранват после своите бебковци?
да възможно!с биберона тече много по-силно и равномерно и най-сигурния начин да отбиеш бебе е да му дадеш шише с биберон.
безпокоях се че не си ми разбрала правилно постинга, значи Деси не ти е малко кърмата, а просто смятам че ако го храниш по-честичко, поне 6 пъти в денонощието, ще наддава повече. Освен това е добре да го държиш на гърдата не по 20 минути, ами по възможност колкото иска бебчо. Аз допусках грешката с Ели вечерното хранене да я махам от гърдата след 20-25 минути, и тя се сърдеше ужасно много, чудех се дали и стига, после след като прочетох няколко теми във форума на кърмачките  видях че съм допуснала грешка и сега оставям Габи да суче колкото време реши, не са ми разранени гърдите, но тя е много спокойна и спи по цяла нощ.
А иначе 500-700 гр е нормално да наддаде бебето. Пък и в комбинация с редовно пълни памперси и спокоен сън това вече е показател. Исках да наблегна че спокойния сън сам по себе си не е показател че бебето е нахранено Wink
Благодаря на всички за милите поздрави по случай рождения ден на Ели. Сега ви черпя за втория месец на Габи, както и поздравяваме Ваньо на Алфира, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Цвете_м
Лек ден и усмихната седмичка на всички мами и бебенца!

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 09:35 от assia

# 217
Здравейте момичета!
Честити 2 месеца на Габи на мама Ася,Ваньо на Алфира, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Цвете_м. Да растат здрави и усмихнати сладурчета за радост на чудесните си мами!
Ние както предната вечер направихме пауза 7 часа, така тази станахме в 3 и си гукахме до 4.30 Shocked...  Не че се впечатлявам, но д асподеля.
Мари-анка, давай го по-спокойно. Най-добрият начин да преодоляваш свекърва си е "от едното влиза от другото излиза", казваш "да, добре" и си правиш показно каквото си знаеш . Като види, че не те "трогва" постепенно сама ще си затрае. Ти си чудесен човек - макар и да не те познавам лично.   bouquet
Деси, браво миличка. Чудесно си се справила със ситуацията. Докато не дойде момента, не мисли за захранване!
Момичетата с теченията - Калея, Чочи, Весито - как е ситуацията при вас? Аз си купих гинодактарин и си слагам, а утре съм на преглед и ще видим. Напоследък си мисля, че май имам проблем. Течението ми като че ли не е обикновено вагинално /в смисъл гъбично/, а по-скоро е нещо като това, което Весито описа - силна миризма на лекарство... Не знам Sad
Днес ще си обърна малко внимание - маникюр, педикюр и т.н. А после щ ес еразходим до прабаба за късен обяд
ПОЖЕЛАВАМ ВИ СТРАХОТНА СЕДМИЦА!

# 218
Здравейте и от нас!
Честити 2 месеца на Габи на мама Ася,Ваньо на Алфира,Макс на Афродита,Неда на Бамби 76 Даниел на Цвете_м!
Ние сме добре като че ли напоследък спи повече и аз мога да си свърша работата! Laughing
Деси,мисля,че ще се справиш и не трябва да прибягваш още до дохранване,храни го 6 пъти на ден,пий и чая на Хип за кърмещи майки Peace
За заглавие-"Аз съм септемврийче сладко,гукам аз на мама и на татко!"
Марианкане се ядосвай на свекърва ти,гледай си децата,сигурна съм че ти знаеш най-добре как! Peace
За килограмите-аз пак да попитам,всички ли си върнахте старите кг? Wink
Лек и успешен ден на всички,днес май няма да се ходи навън,че времето е дъждовно Sad

# 219
Здравейте мами!
Не съм се включвала от както съм родила защото от тогава живеем в нов апартамент и досега нямахме нет.Но ето вече имам и ще гледам да се включвам по често.
desssy аз засега кърмя но имах момент в който кърмата ми беше намаляла и се наложи да дохранвам Сега се нормализира положението.Трудоемко е .Незнаеш колко да приготвиш и се изхвърля повечето храна.но винаги идва такъв момент.
 mari anka и на мен ми се случва и двете ми деца да реват заедно Ужасно е Особено в началото нашата кака често се разплакваше с бебо Така че разбирам те напълно

# 220
  • sofia
За килограмите-аз пак да попитам,всички ли си върнахте старите кг? Wink
аз също не съм!пък имам да свалям и други 10!мисля че и друг път съм споменавала с Ели хапвах малко а не свалях, и като беше на 4-5 месеца изведнъж без причина започнах да смъквам. иначе съм с 5-6 килограма повече от преди да забременея, докато забременях в месеците, когато опитвахме качих 5, и имам да свалям още 5-6 от преди да забременея с Ели Wink

# 221
И ние сме тук! Уикенда изкарахме страхотно - разходки, срещи с приятели, игри и почивка вкъщи цялото семейство. Отдавна не ни се беше случвало понеже татито все е зает в събота и неделя. Само дето опитвам 100 начина да дохранвам бебка, че нали се оплаках, не наддава добре, а това доста ме обременява...
Деси, не се отказвай от кърменето, освен ако наистина не се наложи. Не искам да те притеснявам, обаче мисля, че четох, че сте наддали само 420 гр. Сигурна ли си, че е толкова наддаването и педито нищо не е казал? Мъничко е за 1 м. Трябва да опиташ да даваш на бебчето повечко да папка, но ти си знаеш. Опитай българския лактогонен чай /на мен повече ми действа от този на Хип/.
Ирини, вие как сте с наддаването? Сподели мерките на юнака ако искаш. Имаше ли при Спаси последствия от ваксината? И на нас ни предстои тези дни.
Айде чао до после!

# 222
Здравейте!
Първо да честитя на всички бебчовци които днес правят два месеца!Да са живи и здрави и много послушни!   bouquet
viki81 прочетох за проблемите ти свързани с кърменето и имам чувството,че аз съм го писала всичко това с разликата,че Симеон качи 1500 за първия месец и аз имах няколко пъти запушени канали.И аз давах АМ,но слад като видях колко много е качил спрях всякакви добавки и кърмя на поискване.Педито ни каза да махнем всякакви нощни хранения,но аз дори не съм се и опитвала,защото знам,че няма да успея.Просто нямам с какво да го залъжа като плаче,защото не давам и вода,а на бибата много не и е фен.
irinii  и аз имах подобно на течението което описваш,но нямах много време да му се чудя или да го чакам да спре,защото четвърти ден от както ми спряха лохиите и днес ми дойде!  Crazy Надявах се,че като кърмя ще ми се размине поне 1-2 месеца,но...
За килограмите - аз забременях 42.В края на 9 месец бях 60,а сега съм 54.Почти нищо не съм свалила,а напротив дори качвам.Забелязвам,че един ден да не си хапна както аз си  знам и ми намалява кърмата.Решила съм,че за сега ще кърмя,а килограмите ще ги мисля после.
Desssy  и на мен  ми се отразяват най-добре овесените ядки за увеличаване на кърмата.Пробвала съм и с чая на Хип,но не видях много голям ефект.Забелязах само,че когато го пия Мони няма колики и затова и продължавах да се наливам с него.Пия още бирена мая,но незнам дали има ефект поне знам,че дори да не помогне няма да навреди.

Пожелавам ви усмихната седмица!

# 223
Здравейте, милички! Hug
Да ви се похваля - днес съм телевизионна звезда bowuu LaughingВ петък, както си разхождах детенце с количката и взеха, че ме интервюираха за сутрешния блок на канал 1 във връзка с прословутите боклуци на София. Свариха ме адски неподготвена - аз дори не знаех, че имат намерение да ги извозват към нашия град Embarassed Не ми остава време да гледам телевизия 1stroller 1crib feeding 1ironing wash hang 1dishesДнес времето е дъждовно. Ако поне мъничко поспре да вали, веднага ще се покажем навън. Беба днес е спокойна и всичко върви по план график Heart Eyes
И аз си имам 4-5 кг отгоре. Не ми личат особено, защото по принцип съм слаба, но краката и долната част на таза са ми силно надути от тромбофлибита и това много ме комплексира. Лечението, за съжаление ще е продължително.
Бебка плаче. Wink Идвам, миличка Simple Smile
Целувки на всички  bouquet               

# 224
Irinii, забравих да ти благодаря за хубавите думи. А ти си много красива жена (видях снимките). Благодаря и на всички момичета, които ми дадоха съвет и почувствах подкрепата им.  bouquet
Веси вече изяжда по 150 мл АМ. Не всеки път, но вече все по-често. Сега пък се притеснявам да не пълнее много. Казват, че изкуственото мляко много надува.

Общи условия

Активация на акаунт