Рак на белия дроб - тема 8

• 44 389
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
И при нас лекарите се сменят постоянно,което ме дразнеше, смисъл отишъл си при конкретен лекар да се лекуваш,а почти не го виждаш.Но след това видях,че при взимането на решения или при важни стъпки, винаги сме при Кръстева.Птедполагам,че при добре сплотен екип не е проблем.

# 91
Ние сме си в къщи. Насрочиха ни прием за ЯМР на 2.11.Той е по добре, започна да се храни по малко
Отлагат терапията до тогава, заради общото му състояние. Изписаха му да пие Герисан. Мнения за този продукт?
Сега се чудя с какво евентуално могат да заменят терапията, тъй като явно тази не му понася.

# 92
Добър е Герисан, популярен е като кръвен здравец, ако не ме лъже паметта.
2 ноември ми се струва далеч...Не може ли да вземете направление или да си платите и да го направите по-рано?
В този център специалистите и цените са много добри:
https://www.spectarbg.com/sp2/mri-2

# 93
  • Пловдив
Много късно този резонанс.
Могат да махнат CYRAMZA-та и да остане само на Доцетаксел,но е по-добре с двете.
Герисана е за подпомагане на хемопоетезата ,най-вече за хемоглобина и тромбоцитите ,но помага и за белите кръвни клетки.
А да не би тази реакция да е към неоластата-та ,а не към ХТ-та.

# 94
Добър е Герисан, популярен е като кръвен здравец, ако не ме лъже паметта.
2 ноември ми се струва далеч...Не може ли да вземете направление или да си платите и да го направите по-рано?
В този център специалистите и цените са много добри:
https://www.spectarbg.com/sp2/mri-2
Зиги попитахме да си платим и по рано. На 2 казаха. Той ще остане и няколко дни за да го проследят. Той самият си казва че иска да е след известно време, за да се закрепи. Но ако нещата пак започнат да се влошават ще търсим алтернатива
Много късно този резонанс.
Могат да махнат CYRAMZA-та и да остане само на Доцетаксел,но е по-добре с двете.
Герисана е за подпомагане на хемопоетезата ,най-вече за хемоглобина и тромбоцитите ,но помага и за белите кръвни клетки.
А да не би тази реакция да е към неоластата-та ,а не към ХТ-та.
Не знам. Направи всичко което се сетиш. То не бяха болки в ставите, жесток стоматит с язви в устата, отпадналост, безапетитите, сънливост, умора и т. н.
Друго освен Доцетаксел и Сyramza, като втора линия? А евентуално каква би могла да е трета линия

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:49 от djoleva

# 95
Здравейте,след прекаран Ковид на свекърва ми остана кашлица,болки в гърдите и затруднен говор .След консултация с пулмолог бе направен скенер с контрастно вещество.Откриха тумор с размери 51/44мм ,който е много близо до аортата и по мнение на няколко лекара не може да се оперира.Днес ще и направят бронхоскопия и ще чакаме резултата.
Моля дайте съвет какви лекари да търсим ?Какво следва от тук ?Пропуснах да кажа, че сме от Плевен и със сигурност ще търсим и второ мнение в София,но при кой?

Търсете второ мнение в Токуда. Ние сме доволни.
Благодаря за отговора,но може ли да ме насочите и към име?

Резултатите от бронхоскопията ще са готови на 1 ноември.Притесняваме се ,че до тогава не се лекува с нищо.
Промени начина си на хранене ,не яде сладкиши ,месо и картофи ,ориз ,пие чай от шафран,шипки и др.
Някой чувал ли е за лечение с канабис?

Лекуващ лекар на вуйчо ми е д-р Ахмед Контилев. Млад лекар, изключително внимателен и проявява високо ниво на професионализъм.

# 96
+ 1 за д-р Контилев от Токуда! Млад, но ще стане голямо светило след години. Изключително добър Лекар и Човек! Heart

# 97
+ 1 за д-р Контилев от Токуда! Млад, но ще стане голямо светило след години. Изключително добър Лекар и Човек! Heart

Аз съм на същото мнение. Голям късмет извадихме, че е при него. Когато се потвърди диагнозата пулмологът, който я откри ни изпрати в НОЦ. Ужас, ужасно ужасяващ! Обстановка, персонал, отношение - под всякаква критика. Беше ни изпратил да търсим Дамянов, не си спомням д-р ли е, професор ли е, какъв е. Изчакахме до 12:15 ч, за да ни съобщят, че го няма случило му се нещо сутринта. Препратиха ни в "Надежда" чак в 16:30 ч евентуално да мине на преглед. А вуйчо беше споменал, че иска в Токуда да отиде звъннах и имаше един единствен час за 13:00 ч за д-р Контилев. Още тогава ми направи добро впечатление.

# 98
Здравейте,от какво сте доволни за кашлица(които имат)? Бронхексим май го спират и никъде го нямат ,а при мама имаше много добро действие.Сегс гледам активната съставка -орех малабар,намерих го като хранителна добавка,но не знам дали ще има ефект,а без хапчетата си кашля...Дано онзи лекар е прав,че кашлицата нямало отношение към намалянето на хапчетата и си е просто от дразненето на плеврата,или дано когато онзи път е спряла ,да е било поради друга причина,ще видим скенерът какво ще покаже...,нещо нямам добро предчувствие 😑

# 99
  • Пловдив
Може да го няма заради многото болни от ковид.
Във ФРАМАР има и на Актавис и на Софарма, но трябва от физическа аптека с рецепта да отидеш. Ако няма наличност може да питаш дали е спрян.Най-вероятно просто няма наличност.Някакъв сироп на билкова основа, с теснолист живовлек или мащерка,  взависимост дали е суха или има храчки , не върши ли работа?  Мукоплант примерно, но е по-скъпо от бромхексин.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 20:59 от whitefang

# 100
Баща ми прави скенер вчера, за да видим какво се случва с разсейките, но днес все още не беше готов резултатът.

Обривът му съвсем беше изчезнал, но от няколко дни отново се появи въпреки кортикостероидите. Според лекарите е нормално. Дано да е моментно.

# 101
Лекарството е спряно за момента,няма го по никои аптеки в България,до колкото разбрах минава някакви вторични проверки заради кожни реакции при продължителна употреба.В същия момент се чудя кашлица,която се влияе от медикаменти и то на растителна основа,би ли следвала да е сто процента признак за прогресия..

Whitefang ,с почването на хапчетата помня,че като споменах,че след седмица на тях мама почти спря да кашля,ти каза,че не искаш да ме разочароваш,но че няма как това да е от хапчетата...Просто след спирането пак се разкашля седмица след това и когато го споменах на единия лекар,думите му бяха ,че "да твърдим,че кашлицата е започнала 1 седмица след намаляване на дозата е абсурдно",тя си била от ангажираността на плеврата и това я дразни.

Не знам вече...има просто доколкото разбирам гъст секрет и не може да се отхрачи, най-вече сутрин.

Диарията я овладяхме,досега качи 1 кг ,иска ми се повече,но и това е нещо

# 102
  • Пловдив
Bojuri
Само добри резултати от скенера.
Нали сега не е правена ИТ ,а и е на кортикостероиди, тоя обрив да не е от нещо друго . Ако са минали 2 месеца от последната вливка ,трябва да няма антитела от Кейтрудата.

Фани,няма значение дали е на растителна основа,щом помага за отхрачване на натрупаната слуз,която я дрязни и я кара да кашля.
А причината за отделянето /задържането на "слузта" не е задължително заболяването. На Таня мъжа и също е имал слуз и то след приключване(успешно) на лечението .И при него джиндифила помага.Не е ли рецепта на растителна основа.
А това дето ти е казал доктора ,че е заради ангажирането на плеврата,според мен не е вярно ,от това ще има други симптоми и мисля ,че не предизвиква отделяне на повече мукус. Може да има болка,задух(сух).
Изчакайте си скенера. Сега на пълната доза ли е?
Какви други лекарста пие ? Прегледаи им на всички противопоказанията.

# 103
Whitefang , благодаря! Не,болки няма ,задух...ми той някак си си върви с кашлицата,просто много като кашля и ако говори бързо започва да се задъхва .Точно заради на Таня мъжа върнах темите назад,помня,че той имаше такъв проблем,но не съм стигнала явно до джинджифил как,на чай ли,на фреш ли ? Иначе е на пълна доза,да .Други лекарства...вит д с калций,Ентерош,Смекта, Тазектана ,един пробиотик и май това е.

Исках да кажа,че ми се иска да вярвам,че кашлицата тогава не е спряла от хапчетата изведнъж и като сме намалили дозата не е станало някоя беля за два месеца всичко мълниеносно да се е върнало.Нали уж казаха,че почти всичко е изчистено ..и мен ме успокоява ,че на Таня мъжа много кашляше дори след болестта . Благодаря ви отново ♥️

# 104
Джолева, как е героят?

Общи условия

Активация на акаунт