Рак на белия дроб - тема 8

• 43 565
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Djoleva, благодаря ти ♥️ Съгласна съм с всичко, което си написала.Сегв ми се обади да й занеса на работа фреш и сандвич и си беше мн добре,явно аз сега и вечер предимно я виждам , когато е по-изморена.Тя и преди си казваше, че вече към 4-5 й е доста отпуснато,почва да й се гади малко и така.Но по добре на работа !Даже на сестра ми й се карам,че не й дават нищо да прави у тях,а това не е ок

# 331
Здравейте. Аз пия 3 пъти по 3 таблетки фолиева киселина повече от година и кръвните показатели са що годе добре.

# 332
Баща ми беше на карбоплатина и паклитаксел. Не се наложи да пие добавки за кръвните показатели.

При него онкологът, с когото се консултираме в чужбина, след контролния скенер смята, че трябва да продължим с паузата в лечението, т.к. няма прогресия - разсейките в надбъбрека не са нараснали, а в дроба има описано нарастване на нодул от 9 на 12 мм, което приемат за незначително и не е сигурно дали е тумор. Препоръчват нов скенер след три месеца. Баща ми също е на това мнение, защото много го е страх от връщане на кожната реакция ако се продължи лечението.

Венцислава, внимавайте с билките. Консултирайте се с лекуващите лекари - по време на лечението някои трябва да се избягват. Жълт кантарион със сигурност забраняват по време на химиотерапията.
Това, което сте качили, пълното описание на намерените образувания ли е? Доколкото виждам са с малки размери и не са с много висок suv индекс, което в добре. Правен ли е някакъв скенер извън гръден кош и ЯМР на мозъка - нещо на коремни органи и малък таз? Дано всичко е наред и лечението да има ефект!

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 22:15 от Bojuri

# 333
Фани, благодаря за информацията.
Да, правиха и ЯМР на мозъка, казаха че няма разсейки. Чакаме отново за ЯМР, защото има силни болки в кръста и десният крак, но не постоянно, на около 2 седмици за няколко дена, но пие кодаин и претърпява болката, но накуцва с него крак,след като и мине е все едно друг човек, здрав на пръв поглед.

# 334
Здравейте на всички! Днес моят вуйчо е на контролен скенер. Много съм притеснена, той също. Напоследък ни се натрупаха много негативни емоции от неприятни събития. Преди две седмици почина неговият баща и мой дядо. Той е пушач, и макар че пуши електронна цигара пуши много в последните седмици.

# 335
  • Пловдив
Здравейте на всички! Днес моят вуйчо е на контролен скенер. Много съм притеснена, той също. Напоследък ни се натрупаха много негативни емоции от неприятни събития. Преди две седмици почина неговият баща и мой дядо. Той е пушач, и макар че пуши електронна цигара пуши много в последните седмици.
Трябваше отдавна да е спрял ,още при диагнозата. Електронните също не са безвредни.
Той нали беше с дребноклетъчен БК? Той се причинява само и единствено от цигарите.Изключително агресивен е
много бързо прогресира и метастазира,най-напред в мозъка и костите,с множество лезии(по над 10-15). И Не може да се прави общо взето РХ на лезиите в мозъка защото са много,като остава единствено цяло-мозъчно облъчване
като вариант.Това му обяснете,може и с по-дипломатично-тактичен тон,не като моя "джаста-праста". Дано да се постресне.
Ако си спомням добре случая ,имате късмета да сте на терапия ,която само в щатите е одобрена от FDA
ХТ+Имунотерапия,за SCLC и то едва миналата година и то одобрението е условно . Може би по някакво клинично проучване му правят такава терапия,защото не одобрена от EMA ,както и не се прилага по протокол в БГ и касата да я заплаща.
https://www.fda.gov/drugs/resources-information-approved-drugs/f … -cell-lung-cancer

Успех на скенера пожелавам! И отличен отховор към терапията да се види!

Edit: Извинявам се, малко по-косно лятото миналата година е одобрена тази схема на лечение при ES-SCLC и от ЕМА :
https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2020/imf … -lung-cancer.html
Но , imfinzи не се имбурсира от НЗОК за дребноклетъчен белодробен карцином.Засега. Само за NSCLC и то в комбинация с химио-радио-терапия при IIIB стадии.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 10:02 от whitefang

# 336
Трябваше отдавна да е спрял ,още при диагнозата. Електронните също не са безвредни.
Той нали беше с дребноклетъчен БК? Той се причинява само и единствено от цигарите.Изключително агресивен е
много бързо прогресира и метастазира,най-напред в мозъка и костите,с множество лезии(по над 10-15). И Не може да се прави общо взето РХ на лезиите в мозъка защото са много,като остава единствено цяло-мозъчно облъчване
като вариант.Това му обяснете,може и с по-дипломатично-тактичен тон,не като моя "джаста-праста". Дано да се постресне.
Ако си спомням добре случая ,имате късмета да сте на терапия ,която само в щатите е одобрена от FDA
ХТ+Имунотерапия,за SCLC и то едва миналата година и то одобрението е условно . Може би по някакво клинично проучване му правят такава терапия,защото не одобрена от EMA ,както и не се прилага по протокол в БГ и касата да я заплаща.
https://www.fda.gov/drugs/resources-information-approved-drugs/f … -cell-lung-cancer

Успех на скенера пожелавам! И отличен отховор към терапията да се види!

Edit: Извинявам се, малко по-косно лятото миналата година е одобрена тази схема на лечение при ES-SCLC и от ЕМА :
https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2020/imf … -lung-cancer.html
Но , imfinzи не се имбурсира от НЗОК за дребноклетъчен белодробен карцином.Засега. Само за NSCLC и то в комбинация с химио-радио-терапия при IIIB стадии.

Да, с дребноклетъчен е. Изглежда добре и се чувства добре. Надявам се резултатите да са добри. Говорих сутринта с една жена, която чакаше пред инкологията и тя каза, че е хубаво да мине ЯМР за по-сигурно. Та, се чудя дали да не се чуя с лекуващия и да поискам следващия път да му се направи...

# 337
  • Пловдив
Направете и ЯМР на Главен мозък. В протокола за лечение даже понякога се прилага и профилактично ,цяломозъчно облъчване без да има "видими" на образни изследвания  лезии в ГМ,но на последък се отлага до появата на такива или на неврологична симптоматика от ЦНС. Дано сте изпреварили нещата с терапията и да е чисто и там.

# 338
Направете и ЯМР на Главен мозък. В протокола за лечение даже понякога се прилага и профилактично ,цяломозъчно облъчване без да има "видими" на образни изследвания  лезии в ГМ,но на последък се отлага до появата на такива или на неврологична симптоматика от ЦНС. Дано сте изпреварили нещата с терапията и да е чисто и там.
Ще се чуя по-късно с лекуващия и ще искам да му назначат... Просто така, за наше и негово успокоение.

# 339
Здрвейте, това са билките, които майка ми пие Куркома+джинджифил,мед и лимон.Черен бъз зърна от 5 до 10 зърна,
Парички,леново семе (като отвара)
Бял пелин,карамфил и екстрат от орех(Тези мисли да ги почне утре).

# 340
  • Пловдив
Според мен не са противопоказни тези добавки. Основно имуностимулиращо действат.Само "Парички" ,нищо  не ми говори.
Ако последните три не са в коминирана добавка-"Тройчатка", вместо
Белия пелин,може да пие "Сладък Пелин" (armesia annua ) .
Но ги обсъдете с онколозите,защото по време на ХТ-ията по принцип е добре да се избягват допълнителни неща ,освен предвидени специално да се взимат по това време,основно за намаляване на хематологичната токсичност- Поддържане на Неоутрофили,Лимфоцити,Хемоглобин,Тромбоцити.
Куркумата и Джинджифила са под  въпрос по-време на ХТ ,защото действат и антиоксидантно.
Не разбирам от билки. А и не съм имал никога ХТ.И сега може да ми се накарат Wink
Така ,че спирам дотук.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 18:58 от whitefang

# 341
Малечка Палечка, много учиха професори, придобиваха опит и прочее... Нали за да помагат (дадоха клетва пред Бога), а слагат високи цени, заради което нуждаещите пациенти не могат да се възползват от висококвалифицирана им помощ...Резултат от петскенер ми разчете Hope4C и помага на всичките много и безплатно на минута...Не е всичко са пари...Аз се лекувах също във Враца и лекарката, която почина от Ковид е била началник на химиотерапевтично отделение. Почина за 2 дни заедно с баща си..., а е била красива и на външен вид е много здрава. Текучество на хирурзите там е голямо. Десет години ходя във Враца за прегледи.

# 342
Ема,
Не ходи във Враца за прегледи! Нали коментирахме, че Ал там си замина, не са най-добрите онколози и база там!
 Норе и  White  са ангели -хранители, винаги се опитват да помагат, но те са от нас (близък и болен). При лекарите е съвсем различно - има и добри и състрадателни, но честно казано не знам как оцеляват. Като им умират всеки ден пациенти, се принуждават да се дистанцират, иначе и те ще се скапят психически. На дъщеря ми в отделението, скоро след като започна да работи там, бяха починали 2 деца 18-годишни, направо беше превъртяла. Искат да са й приятели във фейсбук, отказва им често, как да им обясни на тези деца, че след 2-3 месеца няма да ги има??? В никакъв случай не оправдавам лекарите, когато са груби, но виждам и другата страна. Ужасно е. Cry
А за професорите, държа, че това е изключително скъпа услуга. Както не всички караме Поршета, така и няма как да се преглеждаме при професори всички. И съм присъствала на полагане на Хипократовата клетва. Няма НИЩО ОБЩО с това, което си мислите, че са длъжни да лекуват безплатно и т.н.

# 343
И аз съм чувал повече отрицателни неща за Враца (и от лекари). За Монтана - също. Не бих се следил там, дори това да значи 2-3 часа пътуване в посока на всеки 3 месеца. Бих предпочел да загубя едни 24 часа на година в път (за 4 контролни прегледа са толкова), но да е на по-добро място. В началото като започнахме лечението на татко, ми се струваше безумно да бием 3-4 часа път със самолет в посока на всеки 3 седмици. След първите 2-3 ходения спря изобщо да ми прави впечатление. В момента сме на 20 и някое (даже не знам кое, спрях да броя).

Относно помощта във форума - не приемайте всичко за чиста монета. Съветите тук от препатили (вкл. мен) със сигурност не заместват лекарско мнение. Неслучайно учат 6 години медицина и после специализират онкология още 3-5 години.

# 344
Hope4C, твоето мнение ми е достатъчно НАПЪЛНО по пескенера. Още на сцинтимамография, се видя, че това не е рак, а доброкачествен нодул в бял дроб...Тя е с контраст MI-BI. Всичко се знаеше, че не е рак и защо било е нужно да ме пращат на скенер, след това на петскенер (това ме праща софийската онкология), ощетявайки някой наистина нуждаещ...А и приех много радиация. Трите образни изследвания за 2 месеци са много....За Враца какво да ви напиша....Когато има дни, и Враца помага. Десет години на прегледи съм там и нищо не ми се случи.... Но никога не ми бяха правени скенер, петскенер, МРТ за тези години и изобщо никога в живота до преди 2 месеци.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 13:44 от emma1_

Общи условия

Активация на акаунт