Рак на белия дроб - тема 8

• 43 523
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Preslava88, радвайте се! Всяка малка или голяма победа трябва да е повод за радост!

GoSsipSs, трябваше да се държа на работа, но като се прибрах, си поревах. Запитах се от какво ме е страх и реших, че ще се страхувам след като излезе резултата от биопсията, ако има от какво - тоест ако се потвърди мутацията и няма друго лечение.
Утре отивам рано-рано при Минчев.

Вярвайте, че по Коледа стават чудеса. Дано, и Вашето чудо се случи! Стискам палци да се случи!

# 451
Поплачи си, че и аз си поплаках преди малко с теб💜 Отивай, насрочвай дата и действайте. Ти знаеш какво да правиш, жената има още много питки да меси, така че никакви мутации!

# 452
Зиги, тази голяма лезия колко е голяма?

Адел33, терапията е стандартна - платинен дублет с имунотерапия. Дано му понесе добре и да кма добър резултат! Толкова ли е слаб баща ти по принцип или сега е отслабнал? Прави впечатление високото crp, колко време мина откакто имаше температура? Възможно е да е заради все още отшумяващ възпалителен процес.

preslava, Kalina, все така добри новини и занапред!

# 453
Божури да винаги си е бил слаб не е в резултат от болестта. На 9 беше вливката три дни след това вдигна температурата за 3-4 дни и започна антибиотик и я овладя.Това е епикризата след първата вливка така че може би crp е било индикатор за последвалата температура знам ли.Днес на кръвните изследвания всичко е било наред само тромбоцитите са били високи и чакаше да му бият инжекция някаква.Надявам се да се повлиява добре и да има ефект и да са малко страничните ефекти.

# 454

Почти в същото положение е като през март, преди химията, но с по-висока активност сега и нараснала сателитна лезия до нея.

# 455
Зиги, успя ли да се видиш с Минчев?

# 456
Да, но не можех да пиша, защото моето мнение беше последно в темата.
Днес беше много мил и любезен, и на съвсем друго мнение от предишния път.
Каза, че на него голямото в ляво му прилича на първичен белодробен, а не на метастаза. Смята, че може да се направи бронхоскопия на голямото в ляво, а малкото много лесно можел да го махне!
Следващите два дни не е на работа. В петък ще ходим.
Поосвестих се след като вече имаме план.

# 457
  • Пловдив
Да, но не можех да пиша, защото моето мнение беше последно в темата.
Днес беше много мил и любезен, и на съвсем друго мнение от предишния път.
Каза, че на него голямото в ляво му прилича на първичен белодробен, а не на метастаза. Смята, че може да се направи бронхоскопия на голямото в ляво, а малкото много лесно можел да го махне!
Следващите два дни не е на работа. В петък ще ходим.
Поосвестих се след като вече имаме план.

Аз щях да пиша да обсъдите и евентуална резекция(атипична ),ако е възможна , а дори и на двете ако са в един сегмент ,да жертвате сегмента ,ако е възможно,вместо само биопсия. Но ,явно , неговата преценка е ,че голямото не е удобно за операция ,пък и щом ще може и с бронхоскопия от него да се вземе материал .Близко до бронх ли е?..И да махне по-малката-за да има материал и от двете.Кое реагира добре на ЛТ предния път ? Голямото ли?

Preslava88,
Поздравления да добрия резултат. Дай може и основната формация да се стопи и изчезне. Пишете,че продължава имунотерапията, а с ХТ ,приключихте ли ?

kalina_malina80
Поздрави и на вас ,добрите резултата.Пожелавам ,реанинте данни да са много-добри ,и постигане на трайна ремисия .

Адел ,
както,Божури ви е написала,терапията си е по протокол за Аденокарцином с високока експресия на PD-L1 - Платина+Пеметрксед+Кейтруда .  Заради Пеметрекседа - са му сложили Вит.Б12 ,има изписана да пие и фолиева киселина на таблетки (Да не ги пропуска). Да се харани с храни ,с които да си набавя големи количества Б12 .Странно ,че тромбоцитите му са били високи.Да не е изкарал Ковид ,с тая температура и кашлица. От ХТ би трябвало даже да му са паднали.
Странно и защо са му редуцирали дозите ХТ ,още от първата терапия.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 13:55 от whitefang

# 458
whitefang, те са в двата различни лоба, не само сегменти.
Голямата е в левия лоб, горе.
Малката според Пиперкова е в 6 ти сегмент на десния дроб. Това ти го пиша съвсем лаишки, описанията са толкова зле, че ще ми трябва много време да ги локализирам. (В това от Сити например пише, че и двете са в левия лоб, което не е вярно)
За голямата Минчев каза, че може да се махне само с лоботомия.
На лъчетерапията реагира по-добре малкото, което и сега е без съществена промяна.
Голямото (основната лезия) уж се беше повлияло от лъчето на 3 месец, но на 6 месец се появи над него сателитна лезия, която не реагира на химията за разлика от него. Основната лезия се повлия от платината, но след като я спряха поради токсичност, започна да расте и си достига размерите отпреди лъчетерапията. 
В описанието на Сити за тази основна лезия (от март 2021 г. след лъчетерапията), която със сигурност съществува от януари 2016 г. пише, че има вид на доминантна метастатична лезия, споменати са и кацификати.
Ако ти се занимава с нашия случай - направила съм хронологично описание на всички скенери и мога да ти ги пратя на мейл, защото на лични май няма опция за прикачване на word файл. 

# 459
  • Пловдив

Почти в същото положение е като през март, преди химията, но с по-висока активност сега и нараснала сателитна лезия до нея.
Аз по-това разбирам ,че са 2 съсесдни в ляв ,горен лоб .И те са с увеличени размери и метаболитна активност в момента. А "малката"  в 6-ти сегмент на десния ,няма динамика.Минчев под "малката" -тази в дясно долу ли има в предвид?
Мисля,че 2-те в ляво горе са еднакви, и ако може да се вземе материал от "голямата" с бронхоскопия , ще има хистология и за двете(в ляво)- Съмнителни за друг вид основен Ту. Ако изреже и тази в дясно ,ще има и от нея (Подозирам ,че тя си е от колон-а -щом си стой без промяна) .

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 14:26 от whitefang

# 460
Fani, как е майка ти?

# 461
Божури, благодаря, че попита,добре е,сега от дексаметазона яде като луда и кипи от енергия,ходи на работа , довечера ни е на гости ,обещала съм й всякакви вкусотии ,
И утре сутринта сме към Панагюрище за хапчетата и да видим какво ще кажат...На 6 и 8 са ни засега датите за ямр и пет скенер .Много се притеснявам,Ами ако кажат,че повече няма какво да се направи ...

# 462
Фани недей така, няма да кажат че няма Какво да се направи мисли положително.

# 463
  • Пловдив
Миля,че може да намалите дозата дексаметазон на 6мг за 4-5 дни, и
 после на 4мг ,пак за толкова. Но предполагам утре ще ви кажат схема за нямаляването му. Лошото е ,че на ЯМР оттока ще е спаднал и няма да е ясно коя е "проблемната" - макар ,че според симптомите ,би трябвало да е някоя в областта на говорния център - в ляво отпред - преди париеталния дял . Дано е било нещо временно и да няма динамика на ЯМР. Не е изключено да е и късен лъчев ефект от последната ЛТ.

# 464

Аз по-това разбирам ,че са 2 съсесдни в ляв ,горен лоб .И те са с увеличени размери и метаболитна активност в момента. А "малката"  в 6-ти сегмент на десния ,няма динамика.Минчев под "малката" -тази в дясно долу ли има в предвид?
Мисля,че 2-те в ляво горе са еднакви, и ако може да се вземе материал от "голямата" с бронхоскопия , ще има хистология и за двете(в ляво)- Съмнителни за друг вид основен Ту. Ако изреже и тази в дясно ,ще има и от нея (Подозирам ,че тя си е от колон-а -щом си стой без промяна) .
Благодаря! Втората горе се  появи след лъчетерапията.
Тази в дясно я има от самото начало през 2016 г., както и първата горе. Защо не се повлияха еднакво от лъчелечението е загадка.

Общи условия

Активация на акаунт