Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 587
  • 668
  •   1
Отговори
# 240
Може и от обърнат косъм често се получава при бръснене .

# 241
Момичета, аз бях част от първата група, но вече не съм сред майските мами, тъй като бебо спря да се развива. Минавам от време на време да ви се порадвам и да видя как се случват нещата при вас. Искам да ви попитам колко от вас са ваксинирани преди да забременеят и мнението ви и евентуално на някой специалист за ваксинация преди бременност. Сега така или иначе мога да се ваксинирам и го обмислям, заради всички ограничения, които ни налагат, но се притеснявам заради всички антиваксърски мнения, особено в период на желана бременност. Март месец видях двете черти, но след няколко дни цикълът ми дойде много болезнено и с падане на огромен съсирек, а сега и мисед в 8г.с.... Наистина се притеснявам.
Ще се радвам да споделите мнения.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 18:57 от Neliana2304

# 242
Neliana, съжалявам за случилото се... Аз лично не съм ваксинирани, но изкарах Ковид миналия ноември. Обмислях да се ваксинирам на есен евентуално, но предвид настъпилата бременност, много се замислям. Споделям един уебинар от преди няколко дни по темата с отговори на въпросите, които ни вълнуват около ваксината, от доказани репродуктивни специалисти. https://www.facebook.com/SuperBabyProgram/videos/621347012579005/
За себе си получих отговор - щом съм преболедувала, не бива да се ваксинирам (50 мин.).
Дали сте търсили причини за аборта и вероятната биохимична от март? Пускала ли си изследвания за тромбофилии?
Успех!

# 243
Neliana, много съжалявам 😞 Желая ти от сърце съвсем скоро щастието да те споходи отново с успешен финал. Аз след миседа през март веднага се ваксинирах и след 2рата доза започнахме опити отново. Тъкмо 1 нормален цикъл беше минал след този, с който се изчистих. Моята АГ беше на същото мнение, че трябва да се ваксинирам. Много повече ме беше страх, че може да загубя така исканото  бебето заради тежко преболедуване. Антиваксъри не слушам, за мен аргументите им нямат реална медицинска тежест.

# 244
  • Пловдив
Neliana, съжалявам, стискам палци всичко да се нареди съвсем скоро! Дилемата с ваксините е голяма за мен, изкарах ковид октомври 2020, август имах антитела, все пак мисля че естествения имунитет е по-добър, а в мен съществува съмнение за влиянието на ваксината върху бременните. Не съм антиваксър, притеснението ми идва от недостатъчното достоверна информация и от малкото време за анализ на ваксините. Ще говоря с моята АГ по темата и ще видя нейното мнение, когато вляза в 3-ти месец.
Подутината е ок, бях на преглед и мазах с ихтиол, изтече кръв и гной, сега мажа с риванол, но беше изключително неприятно усещане, надявам се да не се повтори.

# 245
Neliana, съжалявам за случилото се... Аз лично не съм ваксинирани, но изкарах Ковид миналия ноември. Обмислях да се ваксинирам на есен евентуално, но предвид настъпилата бременност, много се замислям. Споделям един уебинар от преди няколко дни по темата с отговори на въпросите, които ни вълнуват около ваксината, от доказани репродуктивни специалисти. https://www.facebook.com/SuperBabyProgram/videos/621347012579005/
За себе си получих отговор - щом съм преболедувала, не бива да се ваксинирам (50 мин.).
Дали сте търсили причини за аборта и вероятната биохимична от март? Пускала ли си изследвания за тромбофилии?
Успех!

Благодаря ❤️ аз също изгледах уебинара и може би наклони везните към това да се ваксинирам. Но ще попитам и АГ като отида на преглед след първия цикъл. Сега като ме изписваха от болницата, той ме изпрати и ми каза да пусна НК клетки и Антифосфолипидни антитела и като отида на прегледа да му ги покажа и след това ще коментираме какво ще правим. Не знам дали това е достатъчно, честно да си призная не съм много запозната.

# 246
Здравей Neliana2304, много съжалявам за случилото се. Всяка загуба е тежка, дори и в толкова ранен етап! Хубаво е, че имате вече план в каква посока да се върви, за да бъде успешен следващият ви опит. Пожелавам от все сърце да бъде такъв! Heart
Относно ваксинацията, аз не вярвам на антиваксъри. Всички лекари, с които се посъветвах, за да взема информирано решение, ме посъветваха да се ваксинирам. Единственото ми желание беше да е по-близък моментът на ваксинация до есента, за да имам защита от поредната вълна, която се задаваше. Не сбърках. Поставиха ми 2-ра доза в месеца, в който забременях ( дори го изчислявам между овулация и имплантация). Нямах никакви странични ефекти, само взех един аспирин в деня на ваксинацията. До този момент имам много добре развиващо се бебче, без каквито и да е показатели, че има негативни последици от ваксината. Желая ти успех и смело напред! Heart

# 247
Athena Pallas, благодаря за изчерпателни отговор ❤️ Наистина чувам противоречиви мнения и това ме обърква. Ще говоря и с АГ, който ме пое покрай миседа, мисля че мога да му имам доверие. А на теб пожелавам всичко да минава с лекота! Бъдете здрави!

# 248
Нелина, съжалявам да прочета това Sad Аз след моя миссед март месец се ваксинирах веднага по препоръка на двама лекари с Пфайзер. След втората доза имах лека температура, но тя мина за ден-два.

Пожелавам ти успех и в скоро време отново 2 чертички и пухкав финал!

# 249
Добро утро, момичета! Как сте днес? Видях, че резултатите от БХС са излезнали, но честно казано не съм много запозната, понеже ми е първа бременност. Може ли да хвърлите един поглед и вие? Тази седмица ще отида да ги взема и от лабораторията и ще ги покажа и на АГ, но все пак си се притеснявам. 😔

# 250
Mimchenceto перфектен ти е скрининга. Няма от какво да се притесняваш 🙂

# 251
Mimchenceto перфектен ти е скрининга. Няма от какво да се притесняваш 🙂

Много благодаря! ❤

# 252
До колкото знам за ваксините съм чувала от доктори че не са подходящи за нераждали жени .
Аз не можах да се ваксинирам преболедувах ме февруари 2021 имам още антитела евентуално след раждането .

Вие как се справяте с повръщането не мога да си пия лекарствата по което и време да ги изпия и веднага повръщам .

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 16:16 от * теди *

# 253
Как сте момичета?От няколко дена ме боли кръста когато стоя права или върша някаква работа като почина си минава в 13+2 съм някъде бях прочела, че е нормално да има болки в кръста и гърба вие какво мислите? Вторник бях на преглед и всичко беше наред и точно се бях успокоила сега пак ме претиснява тази болка в кръста. корема ми е надут, но всякаш по спокоен отпреди или аз започвам вече да психясвам нз. А вие как се чувствате ?

# 254
Да ви кажа писна ми от цялата тая ситуация. От работа голямо натискане пада да се ваксинираме..не съм антиваксър, обмислях ваксинация, но исках хубаво да събера информация, понеже ваксините са нови, междувременно забременях и ми се искаше поне да стана 12 седмица, (още повече, че и доктора така каза) за да се ваксинирам, но сега с така създалата се ситуация, в която аз на два дена трябва да ходя да си правя тестове и да давам по 20-30 лева, ме принуждават да го направя и по-рано. Утре сутринта трябва да стана, да приготвя дъщеря си, себе си и от 7 часа да вися в лабораторията, защото не се знае колко човека ще има, за да може да ми излязат резултатите навреме, че да отида на работа, а и не се знае от там дали няма да прихванат нещо.... И това ще се повтаря през ден, ами извинявайте, ама в повече ми идва, отвратих се. А и забравих, че в петък не получихме заплати, понеже някой е дръзнал да каже, че не иска да се ваксинира....
Просто ще отида тези дни и ще се бодна,защото целия тоя психически натиск, който ни се оказва, ми идва в повече. Господ да ни пази и мен и бебето и ще се надяваме на най-доброто.

Общи условия

Активация на акаунт