Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 562
  • 668
  •   1
Отговори
# 270
Аз никого за нищо не настройвам, но ако прочетете листовките на всички ваксини, които се поставят на бебетата до година и половина, ще се притесните доста. Както и списъците със странични ефекти на лекарствата. В крайна сметка, всеки един от нас поема някаква доза на риск, не само за себе си, но и за други хора. Пак казвам, не ме разбирайте погрешно: не агитирам никого за нищо, просто размишлявам заедно с вас и ви показвам още една гледна точка. Всеки сам знае какъв риск е готов да поеме. И да поставиш ваксина е риск и да не я поставиш пак е риск. Наши приятели изкараха декември единия щам на вируса и преди месец се разболяха от другия щам. Нищо не гарантира 100% защита. Това е финалната истина, за мен. Но ако тази ваксина ми дава макар и 70% (ефективно твърдят, че е повече) шанс да изкарам по-леко вируса, то бих си я поставила отново. Благодаря на прочелите. Запомнете, решението си е ваше!

# 271
Този въпрос с ваксините ме вълнува най- много последните дни. И това, че мненията на специалистите са двуполюсни. Моя мъж е твърдо против да се ваксинирам, а аз честно казано се лутам от ДА към НЕ. Вие на какво мнение сте, бихте ли поели риска какъвто и да е той?

# 272
Athena Pallas подкрепям на 100%!

Всеки се е фокусирал върху листовката на "експерименталните" ваксини, но никой не е и поглеждал какво пише на листовката на най-употребяваните лекарства и ваксини.....да не говорим за листовките на медикаментите за инвитро... Някои хора казват: "Няма достатъчно проучвания". Не знам колко са достатъчни проучванията, но примерно за цигарите и алкохола има безброй проучвания колко са вредни, но всички пият и пушат. Нека да отбележа, че и аз не агитирам никого, просто темата ме пали яко Laughing

# 273
Моят мъж е твърдо за ваксините той го искара тежко и знае какво е но мен 2 ма доктори ме съветват да изчакам .Него доцентът който го лекува го съветва с Джонсън че била подходяща за преболедували

# 274
За да не се чудя и лутам, се ваксинирах преди да забременея. Всичко е наред ❤Вярвам на науката. Който има антитела, няма какво да се ваксинира. Зависи какво е количество, де, трябва да се пита, разбира се. Тези дни въпросът се превърнат в по-скоро философски, отколкото предмет на науката и хората не знаят какво да правят. Но е факт, че е личен избор, който трябва да почива на солидни доводи.

# 275
Дами, привет ,

След лош резултат от ранния  БХС и последвали кошмарни 6 дни, в които очаквах резултат от неинвазивния тест, който направих, вече мога да си поема въздух Simple Smile
Слава богу, всичко изглежда наред и в началото на май ще си имам (още едно) момиченце Simple Smile
От началото на бременността ми до момента съм посетила поне 4 гинеколога, като само последния ми препоръча да си направя изследвания, та въпросът ми е освен кръв , урина и микробиология нещо друго дали не изпускам ?

# 276
Какви ви бяха резултатите от БХС ? Аз направих 2 скининга следя се при двама и имам 2 съвсем различни резултата 1 вия 1:270 (по ЗК), а втория 1:3500 консултирах се с доктора който ми направи втория скрининг за него всичко е ок (тогава още не знаех резултатите от първия) още не можах да се консултирам с първия защото е в отпуска нз дали имам причина за притеснение (на своя глава реших да вярвам на втория)  и дали 270 е висок риск ?

# 277
Моят БХС е правен в лабораторията на Майчин дом и на резултата има 2 стойности:
Комбиниран риск за Даун 1:370
Биохимичен риск за Даун 1:85

Честно казано и двата резултата притесниха гинеколожката, но по скоро втория; даже се колебаеше дали да не ме засили директно към Амио, но предполагам това , че на феталната не се видя нещо притеснително наклони везните към неинвазивен тест.

# 278
Моите резултати
Комбиниран риск на Даун е 1:270
Биохимичен риск на Даун е 1:2400
Но тя беше измерила бебето по малко за седмицата в която съм може би тези стойности идват от това и кръвта го бях изпратила по еконт в Майчин дом . И това не мога да разбера как измерват двама доктори с с една седмица разлика

# 279
N@di@ много се радвам, че си отдъхнала вече. Представям си какво си преживяла последните дни, за щастие без причина Simple Smile Честито момиченце и от тук нататък само поводи за усмивки Purple Heart

# 280
Явно за това доктора ма спести този тест така и без това настоявах за Вижън теста .Голям стрес е

# 281
Момичета, обръщам се към вас с въпрос относно витамините и добавките, които приемате. Аз започнах да приемам Елевит по предписание на моя АГ още преди да забременея. Каза ми да го пия до края на 14г.с., т.е. до днес. Нямало смисъл след това, просто фармацевтищните компании имат интерес да ги пием по-дълго. Тази седмица се записах на ЖК при друг АГ (моят е репродуктивен и хирург и не води ЖК) и той ми каза Елевита да си го пия докрай, било хубаво. Чудя се дали това е най-подходящата добавка след 3ти месец? Отделно на своя глава приемам вит. Д спрей, понеже лятото хванах дефицит с изследване. Четох някъде, че Q10 също е хубаво да се пие, пиех го преди, но го спрях, когато забременях. Ще ми е интересно да споделите вие какво приемате и какви са съветите на вашите АГ.

# 282
И моите резултати излязоха:
Комбиниран риск на Даун е 1:2400
Биохимичен риск на Даун е 1:560

Момичетата, които вече са пускали неинвазивен тест, към кой се насочихте? Освен Пренатест виждали ли сте друг, който предлага само тест за Даун?

# 283
  • гр.София
Здравейте! Аз започнах да пия доста витамини и добавки. Имам чувство , че цял ден пия по нещо. Започнах да приемам Pregnacare Plus, отделно Vit B12 и vit.D,  и оттам , защото ми откриха много занижен хемоглобин и желязо, приемам Малтофер и Билкова кръв. Отделно си пия лекарства за кръвно по 3-4 пъти на ден, при нас е всело. Но, важно е всичко да е добре.

# 284
  • София
Комбинирани витамини за бременни и при двете ми предишни бременности са ми изписвани след 3-тия месец и съм ги пила до края на бременността. Но при предишните бременности нямах съществен недостиг на най-важните за бременността витамини.
С тази бременност изследвах витамините по време на инвитро процедурата и пия метилирани форми на витамините, от които имам голям недостиг (не мога да усвоявам обикновените форми). Та пия самостоятелно Б6 - в подходяща за мен форма, Б9 - метилиран, Б12 - метилиран, витамин Д и желязо.
Не съм сигурна, че ще купувам комбинирани витамини, по склонна съм да коригирам ниските стойности със самостоятелни витамини в момента. Но ако човек няма някакви големи липси на витамини и усвоява добре формите на витамините, включени в комбинираните витамини, те са лесен, удобен и много по-евтин вариант.

Общи условия

Активация на акаунт