Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 433
  • 668
  •   1
Отговори
# 345
Аз правих пренатален тест и зная пола вече от 11 седмица 🙂, но иначе най- рано към 16 седм - на частно или да си изчакаш скана в 20 седм   по NHS ще ти кажат

# 346
Аз бях на фетална морфология в края на 12 г.с. и лекарката ми каза пол, като на този ранен етап не е 100% сигурно, но с висока вероятност. Не се виждат точно полови органи, а нещо като зачатъци да кажем и има значение дали бебето е застанало така че да се вижда или пък шава много и не може да се хване Simple Smile
Кръв за БХС ми взеха в Майчин дом, безплатно е и доста бързо стана, почти не съм чакала, отидох веднага след феталната сутринта. Единствено не разбрах към кого трябва да се обърна за разчитане, защото честно казано не ми се разкарва до навалицата в Майчин дом отново в тези пандемични времена. 

# 347
  • Карлово
Хей, бъдещи мамита започнахте ли мазането на коремчето? Мсжете ли и краката или само корема?

# 348
Хей, бъдещи мамита започнахте ли мазането на коремчето? Мсжете ли и краката или само корема?
Здравейте, аз вече се мажа с Biobaza коремчето, дупе, крака особено горна част и гърдите. Много съм доволна и хидратира доста. 🌷😇
P.S В момента съм в 17 г.с 🎈

# 349
Когато се сетя се мажа, а трябва всеки ден. Дано и този път не ми се появат стрии.😏😏

# 350
Привет, момичетаа!
Позволете и аз да се присъединя към хубавата групичка.
На 26 години съм, втора бременност, но първата приключи с мисед в 9-та г.с.
В момента съм в 14+5, терминът ми е на 22.05.
Страхът след първата бременност е доста голям и определено ми пречи да се зарадвам подобаващо.
Все пак минах успешно през БХС, който беше на 11.11 и всичко изглеждаше чудесно. Комбинираният риск показа 1:17000.
Ще се радвам да ви следя и да споделяме опит.
Успешен ден и леко бременеене на всички! 🍀

# 351
  • Карлово
Здравейте, аз вече се мажа с Biobaza коремчето, дупе, крака особено горна част и гърдите. Много съм доволна и хидратира доста. 🌷😇
P.S В момента съм в 17 г.с 🎈

И аз започнах, 15 гс, мажа се с крем от мас и невен, домашен, не усещам неприятна миризма, а и е натурален и съм по-спокойна

# 352
Здравейте и от мен Simple Smile
Записвам се и аз в групичката.
Трета непланирана бременност, голям шок и изненада Grinning
Първата ми бременност завърши с мисед в 10 г.с.
Втората си беше планувана, но видях двете черти чак след около една година опити. Имам чудесно момченце на 4 годинки. Доста палаво, с голям инат.
Тази започна със зацапвания и в 7-8 г.с се разболях от Ковид. Изкарах го с почти всички симптоми - температура цяла седмица, стигаше до 39, много кофти кашлица с хрипове, отпадналост, отслабнах около 3 кг, липса на обоняние, задух.... Но го преборих Simple Smile
След направен пренатест в 9г.с вече знаем и пола.
С тромбофилия съм. Предната успешна бременност имах и доста високи стойности на НК клетки и правихме вливки. И тази направих една вливка, но се разболях и АГ каза, че щом съм преборила Ковид няма нужда от още вливки.
Също така предната бременност пиех еутирокс, а тази засега не...
Симптоми - болка в гърдите, умора и леко гадене. По-малко апетит от предната бременност.
На 32 години съм.
Термин 26.05.2022 г.

# 353
Здравейте дами!
Виждам, че обсъждате кремовете против стрии. Аз съм споделяла в предходната тема, но да си кажа пак: при мен единственото, което понесох предходната бременност беше Мустела. Сега отново заложих на нея, защото съм доволна как ми се отразява. Мажа от нивото на бюста до средата на бедрата, като не пропускам и гърба, по съвет на една приятелка, която точно там не мажеше и сега само там й останаха стрии.
djaaq1, добре дошла! Много перипетии си имала, дано да е минало най-тежкото и сега да те чака една безоблачна бременност с пухкав финал!
Аз бях на преглед в петък. Всичко се развива нормално, но човечето не иска и не иска да застане удобно, за да видим пола Joy Ще си чакам още, явно, за да разбера. Иначе, да ви попитам, лекарката ми препоръча да си взема колан за бременни. Някоя от вас ползвала ли е? Какви бихте ми препоръчали и за какво да гледам? Тотално неподготвена съм по темата, ще се радвам да споделите опит. Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Bouquet

# 354
  • София
Здравейте дами!
Виждам, че обсъждате кремовете против стрии. Аз съм споделяла в предходната тема, но да си кажа пак: при мен единственото, което понесох предходната бременност беше Мустела. Сега отново заложих на нея, защото съм доволна как ми се отразява. Мажа от нивото на бюста до средата на бедрата, като не пропускам и гърба, по съвет на една приятелка, която точно там не мажеше и сега само там й останаха стрии.
djaaq1, добре дошла! Много перипетии си имала, дано да е минало най-тежкото и сега да те чака една безоблачна бременност с пухкав финал!
Аз бях на преглед в петък. Всичко се развива нормално, но човечето не иска и не иска да застане удобно, за да видим пола Joy Ще си чакам още, явно, за да разбера. Иначе, да ви попитам, лекарката ми препоръча да си взема колан за бременни. Някоя от вас ползвала ли е? Какви бихте ми препоръчали и за какво да гледам? Тотално неподготвена съм по темата, ще се радвам да споделите опит. Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Bouquet
Athena Pallas, Ползвала съм само колан за прибиране на корема след раждане, никога не ми е препоръчван такъв за бременни - лекарката ти сподели ли каква е идеята на този колан и защо ти го препоръчва?

PinkYS, с нищо не се мажа, не мисля да го правя - според мен дали ще станат стрии зависи най-вече от типа и структурата на кожа и от бързината на разтягането ѝ /т.е. от скоростта, с която се качват килограмите/, а мазането е основно за успокоение на бременната, че полага грижи за кожата си. Твърде много целодневно мажещи се дами познавам, които се нацепиха брутално, както и такива, кото без мазила нямат нито една стрия - не е някаква панацея мазането.

Sammmy, djaaq1, добре дошли в темичката, леки и успешни бременности да имате!

# 355
*Lorena* оплаках се, че особено вечер, когато се подуя здраво, много ме боли гърба и кръста. Също така питах защо този път ми е по-голям корема. Тя ми обясни, че и двете неща имат горе-долу една причина: още не са ми се възстановили напълно правите коремни мускули и вече не държат така здраво, както при първата бременност. Затова ми препоръча колан. Каза, че ще преразпредели тежестта и ще облекчи болките в гърба. Тогава си спомних, че майка ми разказваше, че някога родилките в Русия са ги карали задължително да носят такъв. Но тогава не е имало избор. Бил е един вид и всички са носели него. Просто сега видях, че има различни видове и се чудя за какво да гледам. Иначе, следродилен колан и аз ползвах. Simple Smile

# 356
И аз мисля да ползвам колан за бременни, но не мога да реша какъв. От първата бременност получих диастаза на коремните мускули и пъпна херния, надявам се с колана да е малко по-лесно и леко в последните месеци.  Ако намериш удачен такъв сподели моля те.

*Lorena* оплаках се, че особено вечер, когато се подуя здраво, много ме боли гърба и кръста. Също така питах защо този път ми е по-голям корема. Тя ми обясни, че и двете неща имат горе-долу една причина: още не са ми се възстановили напълно правите коремни мускули и вече не държат така здраво, както при първата бременност. Затова ми препоръча колан. Каза, че ще преразпредели тежестта и ще облекчи болките в гърба. Тогава си спомних, че майка ми разказваше, че някога родилките в Русия са ги карали задължително да носят такъв. Но тогава не е имало избор. Бил е един вид и всички са носели него. Просто сега видях, че има различни видове и се чудя за какво да гледам. Иначе, следродилен колан и аз ползвах. Simple Smile

# 357
Здравейте и от мен. Да се включа и аз Simple Smile))
Първа бременност. Термин 04.05.2022
В момента съм 18 г.с. Simple Smile))

# 358
Привет и от мен! Питам нещо за мое близко дете и то е в 18 седмица - допуска ли се ваксиниране срещу корона? Има ли някоя, която е слагала?

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 18:01 от rihan

# 359
Здравейте и от мен в 17г.с. + 5дни терминът ми е 11.05.2022г.
Все още не знаем пола на бебчо, тъй като е срамежливчо и се крие. 🤗💓

Общи условия

Активация на акаунт