Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 466
  • 668
  •   1
Отговори
# 285
Не пия специализирани витамини. Споменавала съм, че моята АГ не ги тачи много и съответно не ме съветва да пия. След като ми излезе ПКК ми изписа Малтофер фол. При предишната бременност също имах занижен хемоглобин, но чак след 2 триместър, малко неприятно се изненадах, че още сега се налага Confused
Иначе си пия стандартно: фолиева киселина (метилирана) и магнезий, но в ниска доза.

# 286
Аз пия само Огестан

# 287
  • Варна, морето, сините вълни...
Пия Абофолик мета от както разбрах, че съм бременна.
Пия витамини от 14г.с. и Фероглобин изписан от хематолог. Вит. Д ми каза АГ да почна, но все го забравям, а и ми е много гадно, нищо че е само по 1-2капки 🤢
Имах и гъбички се оказа след последния преглед, та и един пробиотик ще пия за 20 дни.

# 288
  • Карлово
Здравейте мамита Simple Smile Да се впиша и с прекрасната новина, че ще имаме бебче май месец, окончателна дата - 23, за мен е първа бременност, която май все още не успявам да приема напълно, мо же би защото е нещо ново, различно, не съм компетентна и в един момент изпаднах в шок и ужас какво точно ще правя с малкия нов член на семейството... Та вие ходите ли на работа, предвид короновируса? Аз от 2 седмици съм в отпуска, понеже ми излезе теста за антитела с 0, никакви... и леко ми е притеснено. Вие какво мислите по темата?

# 289
Здравейте мамита Simple Smile Да се впиша и с прекрасната новина, че ще имаме бебче май месец, окончателна дата - 23, за мен е първа бременност, която май все още не успявам да приема напълно, мо же би защото е нещо ново, различно, не съм компетентна и в един момент изпаднах в шок и ужас какво точно ще правя с малкия нов член на семейството... Та вие ходите ли на работа, предвид короновируса? Аз от 2 седмици съм в отпуска, понеже ми излезе теста за антитела с 0, никакви... и леко ми е притеснено. Вие какво мислите по темата?

Добре дошлааа! Стискам палци всичко да е наред! 🌹

Аз работя от вкъщи вече 2 години, та не мога да кажа каквото и да е 😄. Но според мен е по-добре да се ползват болнични/отпуски, поне докато мине тая вълна.

# 290
Аз също нямам антитела, ходя си редовно на работа, но не работя се  хора. Около 9-10 човека сме на един етаж, в моята стая сме трима, но по-често двама, понеже едната колежка е н граждански договор и не идва всеки ден.

# 291

Здравей и добре дошла!

Аз съм вече от 1 месец в болничен, не ходя на работа по собствено желание, средата в която работя е рискова и доста натоварваща. Предпочетох да си остана вкъщи. И при мен е първа бременност и не съм никак наясно, но имаме достатъчно време да свикнем.

# 292
Добре дошла PinkYS! Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Смятам, че въпросът ти е резонен, но много зависи от естеството на работата, както са ти написали и другите дами. Аз също работя от вкъщи и за мен не е проблем да работя до задължителния болничен. Не са ни карали да ходим в офиса, няколко пъти отидох, но по собствено желание. Много ми е либерален работодателя просто. Ако обаче работех на място с риск, нямаше да се поколебая да си пусна отпуск и болничен (каквото имам възможност). Успех!

# 293
Здравейте, записвам се при вас, след като стана ясно, че терминът ми от юни се мести в май - 23.05.2022. На 35 г. съм, първа бременност, в момента съм почти в 11 г.с.. Голямо вълнение, едни притеснения в началото, сега по-добре са нещата, много наблягам на позитивната нагласа Simple Smile

Дали някоя от вас вече е ходила на преглед, на който са пуснали и бащата? Много се вълнува и моят мъж и му е гадно, че аз само си ходя по прегледи и изследвания, а той накрая гледа само снимки... На последния преглед бебенцето мърдаше и беше много хубав момент, който бих искала да споделя с него. В София сме, но заради ковид-а не пускат, разбрах само за едно място, но няма часове в близкия месец, а и не ме устройват някои неща там. И двамата сме ваксинирани и доста се пазим.

# 294
Здравейте, записвам се при вас, след като стана ясно, че терминът ми от юни се мести в май - 23.05.2022. На 35 г. съм, първа бременност, в момента съм почти в 11 г.с.. Голямо вълнение, едни притеснения в началото, сега по-добре са нещата, много наблягам на позитивната нагласа Simple Smile

Дали някоя от вас вече е ходила на преглед, на който са пуснали и бащата? Много се вълнува и моят мъж и му е гадно, че аз само си ходя по прегледи и изследвания, а той накрая гледа само снимки... На последния преглед бебенцето мърдаше и беше много хубав момент, който бих искала да споделя с него. В София сме, но заради ковид-а не пускат, разбрах само за едно място, но няма часове в близкия месец, а и не ме устройват някои неща там. И двамата сме ваксинирани и доста се пазим.

Здравей и добре дошла! Стискам палци всичко да наред до пухкав финал 🌹!

Аз не знам къде пускат татковците, но в МЦ ФЕМИНА, където бях на БХС, док ми каза, че преди вълната на много заразени, били пускали. Може по-натам пак да позволят, кой знае. Поне ми пусна записите на бебчо, че да направя клипче за таткото 😄

# 295
Здравейте, дами! Ще наруша тишината настъпила тези дни в темата с един бърз отчет. Днес бях на преглед и малко напред върви моето човече. Не запомних колко е дълго, защото бях шокирана, че вече е 110 гр. Честно казано ми се струва много, нищо, че първото ми дете вървеше едро. Иначе, освен дефицита на хемоглобин имам и малък дефицит на витамин Д, заради който ми включиха Елевит към и без това богатото меню от хапчета и медикаменти. Joy Добрите новини са, че всичко останало е наред, нямам рискове за тромбофилия, БХС е доста добър също (да не повярва човек). И продължаваме с пълна пара да напредваме в този така приятен втори триместър. Успех на всички, които очакват резултати от изследвания, а и не само Wink

# 296
  • София
Athena Pallas, прекрасни новини, а разните дефицити да ги наваксаш бързо!

# 297
Здравейте, дами! Ще наруша тишината настъпила тези дни в темата с един бърз отчет. Днес бях на преглед и малко напред върви моето човече. Не запомних колко е дълго, защото бях шокирана, че вече е 110 гр. Честно казано ми се струва много, нищо, че първото ми дете вървеше едро. Иначе, освен дефицита на хемоглобин имам и малък дефицит на витамин Д, заради който ми включиха Елевит към и без това богатото меню от хапчета и медикаменти. Joy Добрите новини са, че всичко останало е наред, нямам рискове за тромбофилия, БХС е доста добър също (да не повярва човек). И продължаваме с пълна пара да напредваме в този така приятен втори триместър. Успех на всички, които очакват резултати от изследвания, а и не само Wink
Атена, колко малък ти е дефиците на вит.Д, защото в тези витамини съдържанието на вит.Д е малко, колкото да поддържаш нивото което имаш.

# 298
Атена, колко малък ти е дефиците на вит.Д, защото в тези витамини съдържанието на вит.Д е малко, колкото да поддържаш нивото което имаш.
От долна граница 50, моят резултат е 40. Честно казано очаквах повече, имайки предвид дългото кърмене и фактът, че като цяло съм светла и не се излагам много на слънце. Предполагам, че си права, че дава само дневната доза, необходима на организма. Моята хипотеза в случая е, че това все пак е допълнителен прием. На опаковката прочетох, че една таблетка предлага 100% от дневната нужда на организма. В крайна сметка ние приемаме и чрез други източници: яйца, месо, и т.н. Също така ми каза АГ, че пак ще изследваме след месец, да видим дали има развитие.
На теб налагало ли ти се е да приемаш? Какъв е твоят опит? След какъв прием се подобрява положението?

# 299
Аз ползвам на better you спрейовете витамин Б12 и Д и много бързо ми попълниха дефицитите 🙂

Общи условия

Активация на акаунт