Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 464
  • 668
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, и аз направих скрийнинг  в Оскар, от който съм с лошо впечатление като цяло.
Чакането изобщо не е изключение, 2 часа си е нормално. Там като пациент нямаш избор освен да се съгласиш с всичко, което ти кажат и съответно да си заплатиш. Не ми допада на мен лично като практика. Аз отидох точно заради добрите специалисти и от лекарката, която избрах съм доволна като качество на прегледа, но от друго - не.
На мен директно преди да излязат кръвните изследвания ми казаха, че имам високи шансове за прееклампсия, базирано само на факта, че съм по тежка (около 80 кг), с което някак си не мога напълно да се съглася.
Бих посетила същия лекар, просто в другата болница, в която преглежда.
Ако не ви пречи и прецените, бихте ли споделили какви са вашите показатели за прееклампсия?
Благодаря!
Аз съм 83 кг., шансовете за прееклампсия са ми 1:1163 преди 34 г.с. и 1:243 преди 37 г.с. (нямам представа как ги определят).

# 316
  • Пловдив
Моят скрининг беше при д-р Стоилов в Пловдив в неговата клиника, моята гинеколожка препоръча него, а честно казано не съм предубедена, защото за лекарите има доста противоречиви коментари и не винаги всички са обективни. Та и при мен рискът за прееклампсия съществува, но не виждам проблем да взема мерки за това, изразяващи се в приемане на аспирин, какъвто беше съвета. По-лека съм от 80 кг, но мисля че неговото заключение е на база измереното кръвно (по 2 пъти на всяка ръка), факта че майка ми е с високо кръвно, предполагам взема предвид и индекса на теглото, аз съм  в горна граница на т.нар нормален индекс. Моето кръвно клони към ниско (100-110 на 60-70) и за мен беше странно, че стигнаха до такъв извод, но предпочитам да се застраховам, пък и в крайна сметка не ми тежи. Доволна съм от прегледа, от отношението,  нямам забележки, а и честно казано, бях щастлива, че останалите рискове бяха ниски, а бебчето добре. Но по принцип е неприятно, че някои лекари са по-резки и то що се касае до теглото на пациента и много често обвързват проблемите единствено с него. Тежах повече килограми до скоро, но за моя радост срещнах добри специалисти, които помогнаха  по правилния начин, без да те карат да се чувстваш зле. Това и по повод една моя близка, на която лекарите не дават адекватни съвети, само й казват, че тежи повече и от там са проблемите, а понякога заради някой нелекуван проблем покачваш тегло и трябва да решиш него и тогава нещата се оправят.

# 317
Момичета, и аз направих скрийнинг  в Оскар, от който съм с лошо впечатление като цяло.
Чакането изобщо не е изключение, 2 часа си е нормално. Там като пациент нямаш избор освен да се съгласиш с всичко, което ти кажат и съответно да си заплатиш. Не ми допада на мен лично като практика. Аз отидох точно заради добрите специалисти и от лекарката, която избрах съм доволна като качество на прегледа, но от друго - не.
На мен директно преди да излязат кръвните изследвания ми казаха, че имам високи шансове за прееклампсия, базирано само на факта, че съм по тежка (около 80 кг), с което някак си не мога напълно да се съглася.
Ако не ви пречи и прецените, бихте ли споделили какви са вашите показатели за прееклампсия?
Благодаря!
Аз съм 83 кг., шансовете за прееклампсия са ми 1:1163 преди 34 г.с. и 1:243 преди 37 г.с. (нямам представа как ги определят).

Моят Бхс също е от Оскар, 69 кг съм вече излезе риск за прееклампсия преди 34 г.с 1:102 и преди 37 1:31 нямам идея какво значи сама четох в Интернет, само ми е назначен аспирин, но аз съм и с тромбофилия.

# 318
Благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори! Помага ми да направя оценка за личното си състояние.
Моите показатели са 1:32/1:33.
Алис, перфектен анализ, благодаря ти! Аз също нямам проблем да взема превантивно мерки за потенциален проблем, но не ми харесва точно начинът, по който се предлага предписанието, тонът, липсата на конкретика. Аз никога не съм имала проблеми с кръвното, нито в семейството ми има.
За себе си реших тъй като ще имам контрола на изследванията от октомври идния понеделник, да видя какви резултати ще излязат. Ако са отлични ще пия една студена вода и ще ми е по-спокойно, ако има изменения ще вземем мерки със следящия ми лекар. Той не е изразил притеснения.
Иначе си мислех за неинвазивен за прееклампсия около 21 седмица, когато има по-голяма вероятност да се прояви - така пише в литературата, ако нещо не се промени до тогава. Сега съм в средата на 14 г.с.
Не е най-доброто решение може би, но стресът, който ми вкараха от прегледа ми е достатъчен за известно време.
Наистина ви благодаря много за споделеното мнение!

# 319
Здравейте бременна съм в 15 гестационна седмица термина ми 13май. Кръвната ми захар е 5.48 и ендокринолога ми каза че имам лека форма на гестационен диабет бях на диета 1 месец  и захарта ми е същата стойност 5,48 и ми изписа метфогамма 500мг и диета . Има ли някой който при стойност на захарта 5,48 дали е минавал на лекарства или инсулин ?

# 320
  • София
Здравейте бременна съм в 15 гестационна седмица термина ми 13май. Кръвната ми захар е 5.48 и ендокринолога ми каза че имам лека форма на гестационен диабет бях на диета 1 месец  и захарта ми е същата стойност 5,48 и ми изписа метфогамма 500мг и диета . Има ли някой който при стойност на захарта 5,48 дали е минавал на лекарства или инсулин ?
Захарта сутрин на гладно трябва да е до 5,1 mmol/l. Ако сама в толкова ранна седмица не можете да свалите сутрешната захар с диета и спорт до допустимите стойности, е нормално ендокринологът да вземе мерки и да предпише нещо повече от диета. Имайте предвид, че с напредване на бременността, особено 7-8 месец, сутрешната захар става доста по-трудна за контролиране, т.е. очаква се да ви стане още по-тежко да я удържате въпреки диетата.
Колко е "лека" формата на ГД  се вижда на обременяването с глюкоза, правихте ли такова - как ви бяха стойностите на захарта на първи и втори час? Успявате ли да поддържате захарта в препоръчителните стойности на първи и втори час след нормалните хранения през деня?

# 321
  • Пловдив
Много съжалявам, че са причинили стрес, защото наистина в този момент бременната има нужда от адекватен съвет и спокойствие. Много добре си решила да действаш, пожелавам ти и бебчето да сте здрави и леко бремененее!

# 322
Здравейте бременна съм в 15 гестационна седмица термина ми 13май. Кръвната ми захар е 5.48 и ендокринолога ми каза че имам лека форма на гестационен диабет бях на диета 1 месец  и захарта ми е същата стойност 5,48 и ми изписа метфогамма 500мг и диета . Има ли някой който при стойност на захарта 5,48 дали е минавал на лекарства или инсулин ?
Захарта сутрин на гладно трябва да е до 5,1 mmol/l. Ако сама в толкова ранна седмица не можете да свалите сутрешната захар с диета и спорт до допустимите стойности, е нормално ендокринологът да вземе мерки и да предпише нещо повече от диета. Имайте предвид, че с напредване на бременността, особено 7-8 месец, сутрешната захар става доста по-трудна за контролиране, т.е. очаква се да ви стане още по-тежко да я удържате въпреки диетата.
Колко е "лека" формата на ГД  се вижда на обременяването с глюкоза, правихте ли такова - как ви бяха стойностите на захарта на първи и втори час? Успявате ли да поддържате захарта в препоръчителните стойности на първи и втори час след нормалните хранения през деня?
Ендокринолога не ми е назначил Обременяване с глюкоза нито кръвно захарен профил само еднократно изследване на кръвната захар

# 323
Благодаря!

При коя лекарка беше прегледа,и тя ли ви пое изцяло,защото при мен не беше точно така,в началото беше една девойка,после дойде Стратиева,което не ми хареса🙂

# 324
Аз съм за записала за фетална морфология при Чавеева дали е добра вие как мислите до сега не съм правила никога това изследване .В интернет пишат за нея все добри отзиви

# 325
Аз съм за записала за фетална морфология при Чавеева дали е добра вие как мислите до сега не съм правила никога това изследване .В интернет пишат за нея все добри отзиви

В коя г.с ще сте на Фетална,в по ранна седмица не сте ли правила,принципно е добра,но ако ви гледа тя...има практика и не само при нея, а и при други фетални специалисти е да ви гледа някой специализант и после да се появят за 10 мин.
Аз направо не знам ,къде да се записвам за ФМ,при това положение!

# 326
Днес бях на фетална морфология при д-р Стратиева в Оскар клиник. Чака се много - в моя случай час и половина след запазения час. Сестрата ми записа данните и малко след това дойде самата д-р Стратиева и направи прегледа. Доволна съм, измери всичко и каза, че няма поводи за притеснение. Останах с впечатлението, че тича между 2-3 кабинета, в които я чакат пациентки, наистина е много натоварена. При търсените специалисти явно е така...

# 327
Днес бях на фетална морфология при д-р Стратиева в Оскар клиник. Чака се много - в моя случай час и половина след запазения час. Сестрата ми записа данните и малко след това дойде самата д-р Стратиева и направи прегледа. Доволна съм, измери всичко и каза, че няма поводи за притеснение. Останах с впечатлението, че тича между 2-3 кабинета, в които я чакат пациентки, наистина е много натоварена. При търсените специалисти явно е така...

Е пак е добре, че тя ви е прегледала,а не специализант,малко е хвърляне на боб в случая, дали ще е тя или не...🙂

# 328
Благодаря, Алис! Дано всички сме здрави, изминем предстоящия път възможно най-леко и накрая всички да се похвалим със сладките бебоци ☺️☺️☺️
Belisima,  аз бях при доктор Богданова. Самата тя направи прегледа. Той беше безупречен и задълбочен, много информативен и съм доволна. Акушерката й е  тази, която най-много ми докара стрес - не оставя докторката да говори, ами тя си нарежда. Но, като всеки добър специалист е толкова претоварена и напрегната, че не може да не го усети човек. Това е и причината, когато се колебаех между двама лекари да не я избера - знаех вече колко се чака и знам, че са напрегнати и преработени тези хора. Зълва ми се следи при нея и роди при нея преди по-малко от 3 седмици.
Например аз живея на 10 минути от Токуда, където Богданова преглежда, но ми е по-лесно и спокойно да отида до Редута, Тина Киркова, на преглед и пак ми отнема по-малко време. И по-важното - прекрасно отношение! Просто съм очарована от търпението, добрият тон, липсата на каквато и да е припряност в целия екип на МЦ на Тина Киркова.
И да уточня, отидох на второ мнение от любопитство, за спокойствие, заради добрата слава на самата Богданова, не защото не съм имала доверие на следящия си лекар или недоволство от прегледа 😀
Надявам се да има нещо полезно в горните редове.
Благодаря отново на всички, които споделиха мнение и информация, просто сте прекрасни!

Пускам малко сини конфети 💙💙💙💙💙 някоя мама да си грабне, ако иска момче 😉😉😉

# 329
Благодаря, Алис! Дано всички сме здрави, изминем предстоящия път възможно най-леко и накрая всички да се похвалим със сладките бебоци ☺️☺️☺️
Belisima,  аз бях при доктор Богданова. Самата тя направи прегледа. Той беше безупречен и задълбочен, много информативен и съм доволна. Акушерката й е  тази, която най-много ми докара стрес - не оставя докторката да говори, ами тя си нарежда. Но, като всеки добър специалист е толкова претоварена и напрегната, че не може да не го усети човек. Това е и причината, когато се колебаех между двама лекари да не я избера - знаех вече колко се чака и знам, че са напрегнати и преработени тези хора. Зълва ми се следи при нея и роди при нея преди по-малко от 3 седмици.
Например аз живея на 10 минути от Токуда, където Богданова преглежда, но ми е по-лесно и спокойно да отида до Редута, Тина Киркова, на преглед и пак ми отнема по-малко време. И по-важното - прекрасно отношение! Просто съм очарована от търпението, добрият тон, липсата на каквато и да е припряност в целия екип на МЦ на Тина Киркова.
И да уточня, отидох на второ мнение от любопитство, за спокойствие, заради добрата слава на самата Богданова, не защото не съм имала доверие на следящия си лекар или недоволство от прегледа 😀
Надявам се да има нещо полезно в горните редове.
Благодаря отново на всички, които споделиха мнение и информация, просто сте прекрасни!

Пускам малко сини конфети 💙💙💙💙💙 някоя мама да си грабне, ако иска момче 😉😉😉

Аз май ще отида при Богданова за втората Фетална🙂
Надявам се тя да прави прегледите,не специализанти🙂

Общи условия

Активация на акаунт