Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 051
  • 668
  •   1
Отговори
# 555
И аз се следя в Надежда, гласим секцио за периода 9-14 май, ще видим кога точно ще е. Моите бебки вече станаха с голяма разлика - едната е 1900 гр., а другата 2500гр. Док каза, че щом тоновете са добри, няма нищо притеснително. В 33г.с.+4 съм, шийката е голяма и хубава може и до термин да изтъркалям, ама сигурно ще трябва с някой багер да ме карат до болницата Joy . Качила съм около 20 килограма, но корема ми е голям и ми тежи вече много.

# 556
  • Sofia
И аз се следя в Надежда и там ще раждам. Нагласите за сега са да е нормално, термина ми е 14.05, много искам бебка да си е майско бебче.💗 На последния преглед в 34 г.с. шийката беше добре 35 mm, дано да стигна до термин. В събота съм на преглед и ще видим има ли промяна.

# 557
Привет, дами! Виждам, че сте се разписали, та, и аз да си споделя Simple Smile
Аз също съм от София, ще раждам във Вита. Там родих и първото си дете и съм доволна. Относно нетърпението, аз по-скоро броя всеки ден като спечелен, защото съм с чести контракции от 3 седмици и съм на режим "почивка". Дори ме хоспитализираха за 3 дена края на март месец, за да закрепим положението. Включиха ми и една терапия от 3 приема Дексаметазон, за развиване на дробчетата. Хубавото е, че за момента, макар и с регулярни контракции, не са силни и не водят до старт на родилния процес.
Иначе, съм 35+4 г.с., тоновете на господина са добре. Той е вече 2,770 гр. Застанал е главично, но имам планирана дата за секцио на 10-и май. Ако не изкараме дотогава, ще бъде секцио по спешност.
Много ме тормози това, че основно лежа и нищо не мога да свърша у дома. Успях само да изпера най-належащото, но за гладенето, не успявам. И ми се искаше да изчистя и подреждам, но като се понапрегна контракциите се усилват Confused
Ето, оплаках се и малко ми олекна. Пожелавам на всички безпроблемни последни седмици. Heart

# 558
Аз също съм от София, ще раждам във Вита. Там родих и първото си дете и съм доволна. Относно нетърпението, аз по-скоро броя всеки ден като спечелен, защото съм с чести контракции от 3 седмици и съм на режим "почивка". Дори ме хоспитализираха за 3 дена края на март месец, за да закрепим положението. Включиха ми и една терапия от 3 приема Дексаметазон, за развиване на дробчетата. Хубавото е, че за момента, макар и с регулярни контракции, не са силни и не водят до старт на родилния процес.
Иначе, съм 35+4 г.с., тоновете на господина са добре. Той е вече 2,770 гр. Застанал е главично, но имам планирана дата за секцио на 10-и май. Ако не изкараме дотогава, ще бъде секцио по спешност.
Много ме тормози това, че основно лежа и нищо не мога да свърша у дома. Успях само да изпера най-належащото, но за гладенето, не успявам. И ми се искаше да изчистя и подреждам, но като се понапрегна контракциите се усилват Confused
Ето, оплаках се и малко ми олекна. Пожелавам на всички безпроблемни последни седмици. Heart

И аз съм на същото положение,35+4 дни съм,постъпих в болница миналата събота,закрепиха се нещата до вторник,изписаха ме и през нощта отново постъпих пак с контракции, сега в понеделник ще ме изпишат че пътеката е 5 нощувки,и се моля да съм ок вкъщи,че с тия системи и инжекции папаверин сега съм добре,но в нас не знам....😔

# 559

И аз съм на същото положение,35+4 дни съм,постъпих в болница миналата събота,закрепиха се нещата до вторник,изписаха ме и през нощта отново постъпих пак с контракции, сега в понеделник ще ме изпишат че пътеката е 5 нощувки,и се моля да съм ок вкъщи,че с тия системи и инжекции папаверин сега съм добре,но в нас не знам....😔
Искрено съчувствам, belisima30! Стискам палци да намерите решение с докторите и да си стои на топло бебче до по-подходяща седмица Heart Ами, за съжаление, като се прибере човек и го сърбят ръцете да свърши 100 неща, но ще трябва да почивате. Аз се примирих вече и съм като генерален директор. Само лежа на дивана и раздавам задачи на домашните. Добре, че ме търпят Grinning Та, и Вие ще трябва малко да стиснете за още малко. Всичко ще бъде наред! Flowers Four Leaf Clover

# 560
Здравейте, имам въпрос към тези от вас, които ще раждат в държавна болница и са готови с багажа или поне са започнали с него. В какво го сложихте и как го отганизирахте, понеже на мен ми се искаше да не съм с голям багаж , но като гледам колко неща трябват куфара не ми мърда. Всякакви съвети ще са от полза 🌞

# 561
Здравейте, имам въпрос към тези от вас, които ще раждат в държавна болница и са готови с багажа или поне са започнали с него. В какво го сложихте и как го отганизирахте, понеже на мен ми се искаше да не съм с голям багаж , но като гледам колко неща трябват куфара не ми мърда. Всякакви съвети ще са от полза 🌞
Аз специално съм си взела едно куфарче на колела и отделно една чанта, в която съм си сложила документите за прием, изследванията правени до момента, джапанки, нощница и няколко броя следродилни превръзки, ластик за коса, . Там в последствие ще си сложа зарядно, вода и някакви дребни пари. Имам вътре сухи и мокри кърпички по 1 бр. пакет. В куфара вече всичко останало, другите нощници, пакет и половина следродилни превръзки, четка и паста за зъби и прибори за хранене, чаша, тоалетна хартия, взех си и едно олио на Юсерин, за да не взимам някакви кремове за тяло и тн, то поне става за всичко, протектори за зърна, крем също, сутиен за кърмене, една муселинова пелена, памперсите и мокрите кърпи за бебчето. Попивните подложки за кърма, хавлия малка и голяма, следродилни гащи, чорапи, халат, пижамка една, термометър (дигитален), списание едно за четене. Мисля, че това засега съм сложила в багажа 😁 Взела съм си една ръчна помпа на Авент, но мисля нея да си я оставя вкъщи, ако ми потрябва ще ми я донесат.

# 562
Моят багаж е почти същият на 100%. Мога да добавя само някоя протеинова вафла или нещо подобно. И понеже съм с контракции от вече 4 месеца съм в бойна готовност😅 и накрая сигурно ще се ошашкаме всички в къщи. Вие как сте с контракциите. Аз вчера имах две болезнени и си викам хайде почна се... Но се успокоиха нещата. Днес сутринта имах 4 контракции през 5 мин. Но не болезнени и вече може да луднеш. Някоя мама вече раждала да разкаже как е било при нея.
Аз специално съм си взела едно куфарче на колела и отделно една чанта, в която съм си сложила документите за прием, изследванията правени до момента, джапанки, нощница и няколко броя следродилни превръзки, ластик за коса, . Там в последствие ще си сложа зарядно, вода и някакви дребни пари. Имам вътре сухи и мокри кърпички по 1 бр. пакет. В куфара вече всичко останало, другите нощници, пакет и половина следродилни превръзки, четка и паста за зъби и прибори за хранене, чаша, тоалетна хартия, взех си и едно олио на Юсерин, за да не взимам някакви кремове за тяло и тн, то поне става за всичко, протектори за зърна, крем също, сутиен за кърмене, една муселинова пелена, памперсите и мокрите кърпи за бебчето. Попивните подложки за кърма, хавлия малка и голяма, следродилни гащи, чорапи, халат, пижамка една, термометър (дигитален), списание едно за четене. Мисля, че това засега съм сложила в багажа 😁 Взела съм си една ръчна помпа на Авент, но мисля нея да си я оставя вкъщи, ако ми потрябва ще ми я донесат.

# 563
Оф на мен ми е първа бременност и съм вече в 34г.с + 2. През цялата бременност нямах контракции и все още нямам. На тоновете също ми казаха, че нямам. Притеснявам се, защото не знам какво е чувството и дали ще разбера какво се случва и кога е момента😪

# 564
Няма за какво да се притесняваш. Даже е супер, че си нямала. Първите ги усещах като някакво втвърдяване в определена точка на корема. После започна целия корем да ми се стяга, все едно някой те стиска, а вчера вече почна и лека болка да усещам. Общо взето няма да ги пропуснеш. През цялото време съм треперила за детето, защото при почнаха от края на 4 месец та до сега (вече в 9). В осми беше страшно и пих сумати хапчета и яко лежане.
Оф на мен ми е първа бременност и съм вече в 34г.с + 2. През цялата бременност нямах контракции и все още нямам. На тоновете също ми казаха, че нямам. Притеснявам се, защото не знам какво е чувството и дали ще разбера какво се случва и кога е момента😪

# 565
Моят багаж е почти същият на 100%. Мога да добавя само някоя протеинова вафла или нещо подобно. И понеже съм с контракции от вече 4 месеца съм в бойна готовност😅 и накрая сигурно ще се ошашкаме всички в къщи. Вие как сте с контракциите. Аз вчера имах две болезнени и си викам хайде почна се... Но се успокоиха нещата. Днес сутринта имах 4 контракции през 5 мин. Но не болезнени и вече може да луднеш. Някоя мама вече раждала да разкаже как е било при нея.
Ами аз с контракциите съм добре, като през цялата бременност нямах. В края на 7- мия месец ми се появиха тези Бракстън Хикс и почнах магнезия. Иначе специално вчера към следобяд ми се появиха някакви болезнени, ама наистина те свива и те отпуска и бебето усетих, че е в някакъв екшън. Риташе, буташе тоя корем страшна работа. Аз легнах и сестра ми дойде при мен, че беше вкъщи и ми каза че това са фалшиви, не са родилни, но ще стават все по-болезнени и чести, все пак финала е близо. Имах много лека бременност, вече идва време за тежката работа 😇🌼🌷 Дано всичко е наред и ни се родят здрави и пухкави бебчета. 👶🤗💟💟

# 566
О, да, родилните няма как да се изпуснат! Simple Smile Аз съм с непрестанни контракции сега, но от 10, които виждам на тоновете, усещам само 1. Казаха ми, че така ще бъде до края и започнаха да ме викат 2 пъти седмично, да следят как се отразяват на младежа. За момента, той явно се чувства комфортно.
Относно родилните контракции, аз не съм добър критерий за разказ, понеже влязох с контракции, но накрая се наложи секцио, защото не напредваше родилния процес. Все пак, първата част ще Ви я разкажа, за ориентир: вторник следобед бях на тонове и ме питаха усещам ли болки, защото апаратът отчита регулярни контракции. Аз обаче нищо не усещах. Чак на другата сутрин се събудих от болки и стягане с посока от горната част на корема и разпространяващи се по цялата площ + кръста. Засякох, че са равномерни (на около 7-8 минути) и се обадих на докторката. Последва преглед и ме върнаха у дома, защото ми беше малко разкритието. Нататък няма да разказвам засега, да не Ви плаша. Simple Smile Но началото изглежда горе-долу така. Имайте предвид, че всичко се преживява щом си видите и гушнете детето и знаете, че си заслужава.
Другото, което трябва да знаете е, че усещането за болка е много индивидуално. Имам приятелки, които до 7 см разкритие не разбраха, че имат контракции. Пожелавам го на всички Ви! А и важно е накрая да сме добре и да се гушкаме с пухкавелчетата! People Baby

# 567
Къде точно ви боли, когато имате контракции и какво усещате?

# 568
Къде точно ви боли, когато имате контракции и какво усещате?
Зависи за кой тип контракции говорим... Аз имам безболезнени, които не усещам, а само виждам на апарата за мерене на тонове. Също имам безболезнени, които усещам като силно стягане на корема, но без болка - тези ги и виждам, защото формата на корема ми се изменя. Имам и леко болезнени, като горните, съпроводени с лека тъпа болка, като леко ПМС. И вече родилните, които са си силно стягане + болка като при силен ПМС.

# 569
Здравейте,
Как сте избрали да раждате.
С екип или без / в държавна или частна болница? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт