Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 530
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички . Открих този форум и тема преди няколко дни и мисля че е много полезна за хора като мен които не живеят в БГ а и не само.За съжаление не успях да се закача за оферта понеже цените растат всеки ден с хиляди евра или за един ден всичко е продадено или резервирано....и се отчаях доста. Не познавам Варна (променила се е) нито живея там и копуване и избор е труден. Сега ще попитам брокер за Истанбул. Поне той расте и винаги има наематели.

# 106
Как вървят комисионните на брокерите в момента?

# 107
3% без ДДС
но не по малко от 1000 лв.

# 108
Смятай да искаш 3% (и то БЕЗ ДДС) да отключиш няколко врати. Не разбирам защо хората се съгласяват на този пладнешки обир.

# 109
  • Варна
Ти сериозно ли питаш? На пазара няма вакуум, щом има такава услуга явно има и търсене. Те хората се съгласяват на къде, къде по-големи издевателства върху психиката, физиката и финансите им, дори понякога и без да си дават сметка. Това дори не го класифицирам като издевателство. В крайна сметка не ползвай техните услуги. Винаги ми е било странно някой си пусне обява и почнат отдолу професорите да коментират, това е същото.

# 110
За последните 4 год. съм купил 2 апартамента и съм платил точно 0 лв комисионна. Един на зелено и един от вторичния пазар. Поздравявам хората, които не са им кът парите (а и явно акъла) и имат желанието да плащат хиляди евро за услугата "отключи врата".

# 111
  • Варна
Аз гледам на услугата по-скоро като на "покажи локация". Само дето над 50% от обектите са супер лесни за откриване само по снимки и описание. Едни 40% са откриваеми с малко повечко умения по ровене в карти и сайтове. И може би 10% са неоткриваеми. Но все си мисля, че ако знаеш поне карето, в което се намира апартамента (примерно), дори да си пуснеш една седмица неплатена отпуска и да започнеш да обикаляш улица по улица, ще ти излезе в пъти по-евтино, отколкото да платиш 5 хил лева комисиона.

# 112
  • Варна
Чудесен пример, от опит знам че това което описа е напълно възможно. Обаче това е лесната част. Пробвай да продадеш смотан имот в не толкова динамичен пазар. Пък и за теб и мен може да е лесно да се купи, за друг не. Аз и адвокати почти не ползвам вече защото без изключение ми казват неща, които вече знам. Въпрос на опит и ситуация.

# 113
За ново строителство е абсурд и пилеене на пари да се ползва брокери. Обаче за втора ръка още докато се пусне обявата и брокерите те бомбардират и просто продавача след 10 обаждания капитулира. Много трудно е да намериш апартамент от човек без брокер. Това е реалността а пазара е някъде 50 на 50 ново и на старо.

# 114
Обаче за втора ръка още докато се пусне обявата и брокерите те бомбардират и просто продавача след 10 обаждания капитулира.
Не е само до "капитулация" Каквато и обява свързана с недвижим имот да съм публикувала имам много малко обаждания от частни лица. Най ми е интересно, че са намерили брокерската обява в имот.бг - където е и частната ми, със същите снимки и описание дори а не са я видели  !?!?!?

Съгласна съм - Ново строителство е лесно да намериш без брокер, но качествен на вторичен пазар доста трудно - повечето не излизат въобще като обяви. Брокерите си имат "редовни" купувачи, които веднага информират.

# 115
  • Варна
Ако съм в ролята на продавач, реално не ме интересува дали ще продам с брокер или без. Казвам, че комисиона не плащам, искам х лева за мен, пък който иска, както иска, да ми предлага имота. Повечето са на зор и без проблем се съгласяват.
Разбира се, че ако съм позволила на 15 брокера да ми предлагат имота, ще е по-трудно потенциалните купувачи да попаднат на частната ми обява. Ако го продавам само аз, тогава ще е по-лесно. Вече ако съм в ролята на купувач, е по-трудно, далеч не и невъзможно.

# 116
Здравейте, някой има ли информация за строител/инвеститор на сградата от тази обява? Интересувам се с цел покупка на жилище за живеене, не инвестиция. Как ви се струва сградата като цяло?

# 117
Здравейте, някой има ли информация за строител/инвеститор на сградата от тази обява? Интересувам се с цел покупка на жилище за живеене, не инвестиция. Как ви се струва сградата като цяло?

Това е сградата https://www.komfortbrokers.com/bg/proekti/jilishtna-sgrada-v-bli … iversitet---varna

# 118
За ново строителство е абсурд и пилеене на пари да се ползва брокери. Обаче за втора ръка още докато се пусне обявата и брокерите те бомбардират и просто продавача след 10 обаждания капитулира. Много трудно е да намериш апартамент от човек без брокер. Това е реалността а пазара е някъде 50 на 50 ново и на старо.
Аз купувах на акт 16. Обява за моето жилище така и не се появи. Без брокера беше абсурд да го намеря.

# 119
Ама то аз имота го знам, но не мога да му намеря собствениците, нямат частна обява, съседите казват, че собственикът, който знаят е починал.  Затова исках информацията, явно ако искам да е този имот, ще трябва да мина през агенция
При строител сме купували директно, някои села и местности ги знам като на длан.. Имам изключителна зрителна памет, не да се хваля, но без много зор намерих адресите на поне 10 имота на приятели...

Общи условия

Активация на акаунт