Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 206
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
  • Най-красивата страна
Аз също купих на зелено миналата година.Но сградата беше построена и на акт14.След 4 месеца мина акт 16 ,взех си ключа и си отдъхнах.
В момента на чертеж не бих купила.

Четох за хора изгорели с два апартамента.Просто им върнали парите.

# 631
Ще видим какво ще се случи с тези проекти на зелено. Аз чакам комфорт да започнат да строят, ...Махнали са цените на свободните апартаменти. Струва ми се, че се готвят за вдигане след първа копка.
Лошото е, че алтернатива като че ли няма засега. Разгледах какво има в широкия център, цените са у космоса за някакви посредствени апартаменти.
Какво ще почват да строят ново Комфорт ?
Поради лоши опитности на мои познати в предходни размирни времена, където без малко и ние да изгорим, имам притеснения със сделките на зелено. Знам че много хора така закупиха, и е имало моменти в които съм съжалявала за пропуснат шанс. Но днес не е такъв момент Simple Smile

Нищо свястно не излиза в добрите части на широк център. Само някакви които са решили, че сега е момента да се отърват покрай истерията. Имам чувството, че и някакво затишие има за пазара за покупко продажба.
Но пък много се активираха да ми звънят брокери за апартамент, който съм отдавала под наем.

# 632

Престанете с тези простотии. Олио купих последно за 3.80 от Лидл, в Метро цената е същата. Каква е тази измислена истерия, вие по магазини не ходите ли????

Кога беше това последно? Щото аз вчера бях в Лидл и беше 6 лв. Май някой друг трябва да престане с простотията.

От текущата брошура на Метро

По темата: 70 000 евро за тристаен панел в широк център не е ненормална цена от поне 2-3 години.

# 633
Като купувате на зелено имайте предвид, че няма арматурно желязо . Дори днес да свърши войната , Украйна няма да изнася дълго време, защото има да възстановява инфраструктура и жилища
https://tvstz.com/2022/03/10/%d0%b1%d1%83%d0%bc-%d0%b2-%d1%86%d0 … 0%bd%d0%be%d1%82/

# 634
  • Варна
В събота ще има прИмоция на олио за 2.99 в кауфланд, ще можете да си закупите до 12 бутилки, само не се блъскайте моля.

Покупката на зелено сега, ако изобщо строителя продава на такъв етап си е много по-рискова от същата покупка преди две и повече години.

А онзи маломерен тристаен в Младост за над 70 000 евро, с дневна от фамозните 13.5 м2 направо чупи тъпомера, не заради цената, а заради размера на точно това помещение. Да го бяха писали двустаен с дневна 23м2 щеше да е по-приемливо.

# 635
Какво ще почват да строят ново Комфорт ?

Аз чакам за втори етап на K-Sky.

Иначе за риска, аз си го знам и си го приемам. Не купувам първо жилище, дори не живея в момента във Варна. Най-лошото ще ми върнат парите, които са само 20% до Акт 16 (и които все още не съм им дал). Така или иначе в момента няма какво да правя свободен кеш, та не ми пречи да ми ги върнат дори и без неустойки, в случай че се откажат или опитат да индексират цени и не ме устройва. Та и затова просто си чакам. Дори не съм звънял да питам какво е положението.

# 636
  • Варна
Къде са тези, които доскоро саркастично се изказваха в темата, че скоро имотният балон ще се спука и ще има апартаменти по 5 лева?
Аз виждам само цени нагоре...

# 637
  • Варна
Зависи. Няма да разтягам локуми. Само ще кажа, че вече интереса ми дори не е към вилни зони, а към отдалечени селца в планински райони с добра обработваема земя.

# 638
Зависи. Няма да разтягам локуми. Само ще кажа, че вече интереса ми дори не е към вилни зони, а към отдалечени селца в планински райони с добра обработваема земя.

И то с големи дворове мин 3 дка

# 639
  • Варна
Цитат
... Така или иначе в момента няма какво да правя свободен кеш, та не ми пречи да ми ги върнат дори и без неустойки, в случай че се откажат или опитат да индексират цени и не ме устройва. Та и затова просто си чакам. Дори не съм звънял да питам какво е положението.

Ама как така не ви пречи, като има риск след 5 месеца тези пари да са се обезцелини с 10 - 20 % ??

п.п.
Скрит текст:
Специално за желаещите да си купят евтино олио от Метро:
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275694868_551 … Q&oe=622FFE78

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 14:50 от Didi168

# 640
Ама как така не ви пречи, като има риск след 5 месеца тези пари да са се обезцелини с 10 - 20 % ??

Не ми пречи, тъй като няма какво по-добро да направя с тях за момента. "Парите да работят за теб", криптота, акции и т.н., ясни са ми алтернативите. На думи всеки много печели от такива неща, ама напрактика не е съвсем така. В интернет е пълно с wanna be инвеститори "инвестирали" по 200 лв в някой шиткойн, разправящи какъв балон са имотите, и те какво щели да направят с такива пари. Не мерси.

Инфлацията си е сериозен проблем в момента, но аз за момента нямам успешна стратегия, с която да я преборя.

# 641
  • Варна
Има и други инструменти - злато, земя, стоки, алкохол, часовници и.т.н., въпрос на желание.

# 642
  • Варна
Не знам... в един гараж или в земеделска земя да ги бяхте вложили парите, по-сигурно щеше да е. Покупка на зелено в момента е чиста лудост според мен.

# 643
Penkoman, кои села имаш предвид? Извън област Варна ли? Защото тук не знам кой район е планински.

# 644
Здравейте.
Днес бяхме на оглед в Чайка, оградения в синьо блок на снимката. Жилището ни хареса, но ни притесни парцелът отпред ( 208 ), който според проверката в кадастъра явно е определен за застрояване -  вид собств. Частна, вид територия Урбанизирана, НТП За друг обществен обект, комплекс, площ 3656 кв. м.

Hякой има ли представа дали има изготвен проект, чия собственост е терена и какво би могло да изникне там?
Изложението на апартамента е изцяло към него, т.е не знам дали някой ден няма да се окаже с друг блок пред прозорците, който изцяло да го запуши.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт