Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 202
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здравейте.
Днес бяхме на оглед в Чайка, оградения в синьо блок на снимката. Жилището ни хареса, но ни притесни парцелът отпред ( 208 ), който според проверката в кадастъра явно е определен за застрояване -  вид собств. Частна, вид територия Урбанизирана, НТП За друг обществен обект, комплекс, площ 3656 кв. м.

Hякой има ли представа дали има изготвен проект, чия собственост е терена и какво би могло да изникне там?
Изложението на апартамента е изцяло към него, т.е не знам дали някой ден няма да се окаже с друг блок пред прозорците, който изцяло да го запуши.

Скрит текст:
Ще се строи, поне така знам от съседи наоколо. Там където в момента е поляна, има едно старо игрище, и граничи с яслата, нали?  Няма да остане празно. Не съм чула още за проект, може и да мине време..

# 646
  • гр. Варна
но ни притесни парцелът отпред ( 208 ),
Скрит текст:
10135.2562.208> за озеленяване
Цитат
Дава положително становище за разрешаване изработване на изменение на ПУП-ПРЗ за
УПИ II-208 “за жил. стр. и търговия”, УПИ IV-208 “за озеленяване” /ПИ 10135.2562.208/
Скрит текст:
по плана на ПУП-ПРЗ на ж.к. „Чайка“, гр.Варна, одобрен с Решение №2106-
14/30.03.2015г. на Общински съвет - Варна, на основание чл.134, ал.2, т.6 от ЗУТ,
представена скица по чл.135, ал.2 от ЗУТ, в съответствие с ОУП с Правила и нормативи за
прилагането му и „Специфични правила и нормативи към окончателния проект за Общ
устройствен план на Община Варна“ при запазване на ценната едроразмерна
растителност.
На основание чл. 152 от ЗООС, проектът подлежи на превантивен контрол от органа по
чл. 148, ал. 3 от ЗООС.
Планът да се обяви по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ, след което да се внесе в ЕСУТ за
приемане.
Предлага на компетентния орган да издаде заповед на основание чл. 135, ал. 3 от ЗУТ
.
ПРОТОКОЛ № 28/ 27.07.2021 г.>https://agup.varna.bg/attachments/article/965/zzprot_928_27_07_21.pdf
О Б Я В Л Е Н И Е> https://www.varna.bg/bg/messages/3775

# 647
Ще се строи, поне така знам от съседи наоколо. Там където в момента е поляна, има едно старо игрище, и граничи с яслата, нали?  Няма да остане празно. Не съм чула още за проект, може и да мине време..
Да, това е мястото. От едната страна граничи с яслата, от другата с големия блок на Варненска строителна компания.

10135.2562.208> за озеленяване
Дава положително становище за разрешаване изработване на изменение на ПУП-ПРЗ за
УПИ II-208 “за жил. стр. и търговия”, УПИ IV-208 “за озеленяване” /ПИ 10135.2562.208/
Скрит текст:
по плана на ПУП-ПРЗ на ж.к. „Чайка“, гр.Варна, одобрен с Решение №2106-
14/30.03.2015г. на Общински съвет - Варна, на основание чл.134, ал.2, т.6 от ЗУТ,
представена скица по чл.135, ал.2 от ЗУТ, в съответствие с ОУП с Правила и нормативи за
прилагането му и „Специфични правила и нормативи към окончателния проект за Общ
устройствен план на Община Варна“ при запазване на ценната едроразмерна
растителност.
На основание чл. 152 от ЗООС, проектът подлежи на превантивен контрол от органа по
чл. 148, ал. 3 от ЗООС.
Планът да се обяви по реда на чл. 128, ал. 3 от ЗУТ, след което да се внесе в ЕСУТ за
приемане.
Предлага на компетентния орган да издаде заповед на основание чл. 135, ал. 3 от ЗУТ.
Благодаря!
Hе мога да се ориентирам целият парцел ли е предложен за озеленяване? Kакво означават римските цифри - УПИ II-208 “за жил. стр. и търговия” и УПИ IV-208 “за озеленяване”

# 648
Къде са тези, които доскоро саркастично се изказваха в темата, че скоро имотният балон ще се спука и ще има апартаменти по 5 лева?
Аз виждам само цени нагоре...
Има балон в Бг и ще се спуска, но не сега. Докато имат хората пари,има лесни кредити, има търсене на апартаменти балона ще се надува. Ще дойде момент където всеки ще иска да си върне инвестицията и ще се почнат масови продажби. Като няма търсене новото строителство ще замре, а хората ще продават по-ниско от колкото са инвестирали само да вземат нещо от апартамент дето не им трябва.

# 649
Това звездите ли ви го говорят?

# 650
  • при Arctic Monkeys
Има балон в Бг и ще се спуска, но не сега.
.................................................................
Някъде към 2029-та, 2030-та, ей го къде е.

# 651
  • Варна
Да, тогава и бензинът може да е 7 лева, но Huku23 ще се радва на спукания балон и най-сетне ще си купи жилище на цена, същата като днешната, но дисконтирана, след като 10 години е плащала наем.

# 652
Ники23 е мъж и той е инвестирал достатъчно, но не и в апартаменти. Българинът, средностатистически се слави с "голям" търговски нюх и за това не обича да рискува. Предпочита на сигурно, евтино и даже на МЪРЗЕЛИВО. И ето една перфектна ниша за средностатистическия българин. Да си купи апартамент, ще го закърпи и ще го дава под наем, хем ще бори инфлацията, хем ще има някакъв доход. Да ама не е сам в тези си мисли, сигурно още 1млн човека мислят като него. Накрая ще има голямо предлагане на апартаменти под наем и няма да има кой да ги наеме. Щото в Бг има отрицателен прираст и отделно всеки ден изчезват десетки и стотици българи тръгват да си търсят живота по света, но не и в България. Ама кой ти мисли тия неща. Друго си е мързеливото и сигурното.
Ако искаш да бориш инфлацията и да печелиш, да си беше взел един склад преди година, купи 200-300 тона желязо и сега като продадеш желязото и склада можеше да си вземеш апартаментче на лазурния бряг примерно. Ама кой ти рискува, сигурното е по-яко.... маломерно апартаментче със спалня 10 квадрата и хол 20 - не мерси,пас съм. Никога няма да си взема такава котурка, дори и за инвестиция.
Спирам се, че стана дълъг поста.

# 653
  • при Arctic Monkeys
Апартамент с добра локация, в хубава сграда, с добро изложение и състояние в голям град винаги ще е отдаваем под наем. Айде на бас😉. А относно цените, ситуацията ми прилича в началото на ковида, когато всички предричаха як срив. И какво стана?

# 654
Апартамент с добра локация, в хубава сграда, с добро изложение и състояние в голям град винаги ще е отдаваем под наем. Айде на бас😉. А относно цените, ситуацията ми прилича в началото на ковида, когато всички предричаха як срив. И какво стана?
Колко апартамента имаш и колко от даваш под наем. Ако може квадратура и орентировъчно местоположение да споделиш за да ми на триеш носа Wink

# 655
  • при Arctic Monkeys
Отдавам два във Варна и един в Шумен, плюс малък магазин в центъра. Да речем, че не се оплаквам. 😉. Вярно, че не са складове натъпкани с желязо, ама кот такова.

# 656
  • Варна
Ники, полът ти най-малко ме интересува в контекста на тая тема, но да те запитам друго. Ти на палатка ли живееш? Щото половината покупки на имоти са за лична употреба. За инвестиции има достатъчно отделни теми. Можеш там да си разпъваш чаршафите.

# 657
Браво, дано си имаш винаги наематели, хубави доходи и по-малко разходи по тях.
Но наемателите(като изключим дългогодишни, кротки и плащащи редовно) са си риск. Текущи разходи по апартамента, неплатени сметки ток, вода и всички други сметки. Ремонти след всеки наемател. Месеци без наематели са също минус на предполагаеми доходи. И на който не му се занимава и му писне от всичко това, гони наемателите и остава апартамента да стои празен защото по-евтино му излиза така. Познавам много хора, които имат по няколко апартамента никой не живее в тях.

Ники, полът ти най-малко ме интересува в контекста на тая тема, но да те запитам друго. Ти на палатка ли живееш? Щото половината покупки на имоти са за лична употреба. За инвестиции има достатъчно отделни теми. Можеш там да си разпъваш чаршафите.

Didi168
Живея в хубав,приятен, слънчев, голям апартамент взет на кредит, където си изтърсвам чаршафите с изглед към морето от Галата до Калиакра.
Силно стискам палци Didi168 да не си разпъваш твоите чаршафи на балкон с по-кофти гледка от моята.
Пп... и за протокола да отбележа, коментирах мнение в темата. Нищо офтопик.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 21:33 от Huku23

# 658
  • при Arctic Monkeys
Всичко носи риск, въпрос на добро управление е , за да го минимизираш. Между другото, последният път ползвах брокер и съм изключитело доволна. Стараят се да подбират кандидат наемателите и дори ми помогнаха с почистването, като ми препоръчаха фирма. Не ми е известен бизнес, в който да няма риск и който да си върви на самотек, без никакви усилия.

# 659
  • Варна
...
Didi168
Живея в хубав,приятен, слънчев, голям апартамент взет на кредит, където си изтърсвам чаршафите с изглед към морето от Галата до Калиакра.
Силно стискам палци Didi168 да не си разпъваш твоите чаршафи на балкон с по-кофти гледка от моята.
Пп... и за протокола да отбележа, коментирах мнение в темата. Нищо офтопик.
Абе какво ме интересува и гледката ти ?? Joy Я кажи и каква кола караш и колко ти струва часовника, като си тръгнал да се хвалиш.
(шегувам се, не ме интересува, недей казва)
И аз за протокола да отбележа - коментирах твоето изказване, че намираш инвестирането в имоти за тъпо и че някъв балон щял да се пука. Казах, че половината имоти се купуват за лична употреба, не за инвестиция. И за тези купувачи е все тая след 10 или 20 години какви ще са цените. Та кое не разбра ?!?

Общи условия

Активация на акаунт