С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 783
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Canada
Аз останах с впечатление, че тя дойде да се оплаче, не да търси съвети.

# 136
  • София
Нека се оплаче и с подновени сили обратно на бойното поле. 😎

# 137
По-скоро, на литературното поприще.

# 138
Аз все си мислех,  че темата ще е с по-леки истории,  а то все едни страшни. Аз примерно знам, че в мен и моя характер е проблема,  че нещо ме дразни  в отношенията със свеки. Но пак си преживявам емоцията  😑. И обикновено са от тип непоискано добро, където си лош като откажеш. И да се обосновеш защо казваш " не"  на конкретната услуга или подарък, съвет , трябва.Такъв тип ситуация много ме дразни като се получат . И се дразня, а пък не трябва. Като  чета какви отношения има, темата трябва да я прекръстят на "с какво скъсява живота ви свекървата ".

# 139
С нищо не ти го скъсява, ако си достатъчно зрял да постъпваш както искаш.Да си вряка.

# 140
  • Най-красивата страна
Аз ако някога се скарам със съпруга ми и той извика майка си на помощ,просто ще се пукна от смях....

# 141
Опитвам се да си представя най-разглезения мъж. Познавам такива, които не пазаруват, не готвят, не си знаят къде са им нещата. Познавам такива, които не могат да вземат решение. Обаче, абсолютно ми е непостижимо да си представя мъж, който в скандал с жена си се обажда на майка си, която живее на километри, да идва, да го спасява.
Освен ако не става въпрос за психично болни индивиди-той, майка му и бащата, че им уйдисва на акъла да пали колата. И ако е единствен случай, как да е, но многократно? Не виждам причина авторката да си измисля, какво ще спечели, обаче ако е истина, никакво бъдеще няма с този мъж.Свекървата в случая е най-малкият проблем.

# 142
  • София
Аз ако някога се скарам със съпруга ми и той извика майка си на помощ,просто ще се пукна от смях....

И аз като теб. Обаче само 1вия път. После ще предупредя, че ако се повтори ще прекратя партньорството ни. Ако и тогава се случи следва изпълнение на отваряне на вратата и покана за доброволно затваряне от индивида от външната страна.

# 143
Това става, ако си на собствен терен! Ако си на чужд и нямаш къде и с какво да отидеш (както, предполагам, е в случая, въпреки твърденията в обратното), си трайкаш и си налягаш мартинките. Най-много да изокаш в бг-мамата 😉

# 144
Това става, ако си на собствен терен! Ако си на чужд и нямаш къде и с какво да отидеш (както, предполагам, е в случая, въпреки твърденията в обратното), си трайкаш и си налягаш мартинките. Най-много да изокаш в бг-мамата 😉
Ами жената на няколко пъти каза, че тя е от София, мъжът ѝ е от провинцията и апартаментът не е на свекървата.
Много е грозно да твърдиш направо, че някой лъже, без да имаш никакви доказателства за това. И в живота, и във виртуалното пространство си има все пак някакви норми и ако искаме да ни е приятно, е хубаво да ги спазваме.
А иначе пак се удивлявам как някои хора тук правят от мухата слон.
Веднага доукрасиха историята как синът звънял на майка си да го спасява от жена му като в индийски сериал. А най-простото обяснение обикновено е и най-вероятното. Може би те се чуват всеки ден, той просто споделя какво е станало, без да я кара да отива у тях, и майка му решава, че трябва да си каже мнението. Едва ли става на минутата и тича по автобусите в амок.
Всъщност подозирам, че го прави повече защото е умряла от скука като не работи и е по-интересно да си набута носа в чуждите работи, отколкото да защитава интересите на сина си.
А колкото до виждането на детето, аз под виждане разбирам да му обърне внимание, а не просто да го подмине като бърз влак малка гара на път за скандала.
Аз приятелски деца считам, че съм ги видяла, ако поговоря с тях, седнат с нас на масата, а не ако си играят в ъгъла и само им подхвърля едно "здравей".
Така че, свекървата съвсем спокойно може и нито веднъж да не е видяла наистина внучето си, дори и през ден да е в апартамента.
Нека се оплаква авторката, нали затова е темата. Олеква като се сподели. Освен съветите, малко повече емпатия към проблемите на останалите няма да е излишна тук, лично мое мнение. ✌

# 145
  • София

Въобще няма да си трайкам и да си налягам мартинките. Просто в този случай аз ще затворя вратата отвън.
А и авторката казва, че жилището е нейно, което ме втрещи допълнително. Ако е истина де, и аз вече се съмнявам в достоверността

# 146
  • София
Нека се оплаква авторката, нали затова е темата. Олеква като се сподели. Освен съветите, малко повече емпатия към проблемите на останалите няма да е излишна тук, лично мое мнение. ✌
А коректно ли е да се измислят истории и несъществуващи проблеми?
Не сме измислили нищо, тези неща тя ги е писала. А от другите й постове видях, че чака второ дете от маминия

# 147
Отново се правите на приятно разсеяна. Около 10 пъти повторих, че съм си в моя дом. Като си на чужд терен не можеш ли да избягаш, естествено , че можеш… особено , ако си от София, а не от някое село. Wink Четете по - сериозно.
Как може на лична история и болка и споделяне да казвате , че човек си съчинява простотии и че лъже.

# 148
cherry_lady_79, сега вече ме гризе любопитство, за какво се скарахте, че викна майка си? И тя какво ти каза?
Изобщо не мога да си представя подобна ситуация.

# 149
А коректно ли е да се измислят истории и несъществуващи проблеми?
Не сме измислили нищо, тези неща тя
ги е писала. А от другите й постове видях, че чака второ дете от маминия
Предпочитам да приемам фалшиви истории за истина, отколкото да рискувам да обвиня дори и един честен човек в лъжа.
Какво печелим, ако сочим всеки потребител с пръст, че думите му са "пързалка"? Ами ако не са? Нанасяме ненужно обида. А ако са? В този случай нищо не губим, няма как това да ни нанесе вреда на нас.
Аз лично вярвам на Чери лейди 79. Естествено това си е нейната част от историята и няма как да е цялата, но не смятам, че е измислена.
А за второто дете - чудесно е. За първото ще е добре да има братче или сестриче, това е голяма благословия и подкрепа за цял живот. Чери лейди няма нужда да чака да стане на 50 и тогава да се сети да ражда или осиновява. А т. нар. "мамин" може да е чудесен съпруг и баща. Ако това, че има нахална майка му е единственият голям недостатък, а иначе се грижи за семейството си и се разбират и обичат,  не виждам причина да се разделят или да нямат деца. Все пак свекървата я вижда рядко, а с мъжа си живее постоянно и ако той я прави щастлива, това е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт