С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 634
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
cherry_lady_79, сега вече ме гризе любопитство, за какво се скарахте, че викна майка си? И тя какво ти каза?
Изобщо не мога да си представя подобна ситуация.
Това , че не може да си я придставите , не значи , че не е реална като ситуация. Заради битовизми и тн. Вече не желая да споделям , видях отношението Ви тук. Благодаря на дамите , които ми разбраха. Спирам да пиша в темата.
Opossum , благодаря.

# 151
Аз не се подигравам, наистина не мога да си представя такова нещо.
Ще дойде някоя си у нас, да ми се кара. Сериозно?

# 152
Аз не се подигравам, наистина не мога да си представя такова нещо.
Ще дойде някоя си у нас, да ми се кара. Сериозно?
И по телефона и на живо си е позволявала да ми крещи, затова вече не комуникираме. Спирам да пиша. Simple Smile

# 153
То достатъчно един - два пъти да комбинира посещение при синовете и да се намеси.На авторката  ще и се види всеки ден, че и по два пъти.
Сега ми е лесно да съм над нещата ,но някога съм се ядосвала на всичко"нечестно".Как се преиначава дума или постъпка, укори , леки подмятания , в стил приказка, притча, или на някого как се случило и как казал...Не се мре от това ,но се нервиш.
И как правиш всичко и  даваш всичко,  и накрая  като имаш нужда от малко помощ, те свикнали да се оправяш сама, си намира работа или си пуска пердетата и ляга , ядосвах се само като  я  заваря с двете ръце под главата , изтегната и "мечтае", а аз търча като луда да смогна.
Ако съм сама, мъжът няма да казва ,две жени сте, аз ли да го правя.И малко бяха да помагат, все на мами разчитат, или се избърсват с мама.
Все едно за себе си съм правила всичко, сега си се чудя , нищо не ми се прави, .
Всеки ремонт ,всяка боя, тапет , промяна, майстори, ръчкане , да стане нещо .И то не е лукс, кухня поне отделно, вода да се прекара ,покрив паднал, почти , отдолу корита и легени да събират дъжда, .
Идваха шведи, всичко обърнах ,изпрах, изчистих старо желязо из двора и боклуци, дето няма да трябват , ама за "може да потрябва " нахвърляни в ъглите, мъжа не си даде гаража и  се връщаха от другия двор да разглеждат какво аджеба правя, милия се  отегчил и си влязъл в гаража и шведа след него.Не му бе добре, и  там рязани железа в ъгъла, парченца да заварява с тях, нАтур, не му стана хубаво.
И сега търча и оглеждам кое не е на място, особено пред гости.Просто лошо впечатление прави.Нареждам излишни цигли, мисля си и тях да вкарам някъде, например начукани да застеля под цимент , кучетата бяха там на това място, на пръст по-топло било.
Ама силите не са онези, та като млад като не си направиш да е  ?твоето", като остарееш кел файда ,то мерака минал.

Този момчурляк, не е  мъж още, си разказва на мама ,а  тя не забравя да се изкаже.
И все пак да черпи Черито ,че не  и е в къщата ,че тогава е страшно, всеки ден делвите на мама налични.
И майка ми бе  съсипващо обгрижваща брат ми, сега прилича на клошар и не дава намеса.Няма смисъл на 65  човек да подпомагаш и  променяш.Сам е.
Много се радват на послушни деца, но от мен да знаете ,не е за радване.

# 154
  • при късмета
А за второто дете - чудесно е. За първото ще е добре да има братче или сестриче, това е голяма благословия и подкрепа за цял живот. Чери лейди няма нужда да чака да стане на 50 и тогава да се сети да ражда или осиновява. А т. нар. "мамин" може да е чудесен съпруг и баща. Ако това, че има нахална майка му е единственият голям недостатък, а иначе се грижи за семейството си и се разбират и обичат,  не виждам причина да се разделят или да нямат деца. Все пак свекървата я вижда рядко, а с мъжа си живее постоянно и ако той я прави щастлива, това е най-важното.
За другото съм съгласна, ама за цитираното не. Не по казуса на авторката, по принцип, мъж, който се грижи за семейството и се разбира с жена си е точно противоположното на мъж, викащ майка си на помощ и за рефер при спор/скандал с жена си. Диаметрално противоположни са и не може да се отнасят и двете за един и същи мъж. Да, майка му е нахална и се меси, но първопричината е, че сина я замесва, а това е от ключово значение в конкретния казус. А защо авторката е сглупила да го търпи е съвсем друг въпрос и нейна работа. Аз и още много, не биха, само за това, че го обичала. С това отношение, този мъж ще я съсипе

# 155
Оф, кой е този мъж, който като се скара с жена си, се обажда на майка си, за да се жалва! И свекърва, която търчи от друго населено място, за да го спасява!? Или гони снахата от собствената й къща 🙄
То бива, бива готовност да се вярва на всичко, ама чак толкова.

# 156
https://www.edna.bg/kolonkata-na/za-sina-majkata-e-liubov-koiato … -wSUUGTuCTlbvPcJw
Едно изяснение на любовта син - майка  и то от поет.
Явно моите не ме обичат.То и  аз не искам.Много ми идва.На една възраст имаш нужда  да те отърват да си майка.Ако щете вярвайте.Лошото е, че съм сама, минаха 15 години, то и с мъж си бях малко сама.Там е  важното да не си сам.Иначе синът се чувства длъжен да ти помага.Да замества липсата ти.

# 157
птица,

Скрит текст:
самоцитирам се:
Тихо сега. Разваляте съспенса.

# 158
На Чери не и харесаха коментарите,но историята е наистина невероятна,особено ако живеят в неин апартамент.

# 159
  • София
Едно изяснение на любовта син - майка  и то от поет....Явно моите не ме обичат.То и  аз не искам.Много ми идва.На една възраст имаш нужда  да те отърват да си майка.Ако щете вярвайте.
Аз ще цитирам нещо друго популярно, което адмирирам:
Децата са като хвърчила. Прекарваш години, опитвайки се да ги вдигнеш от земята. Тичаш с тях, докато всички останете без дъх. Те се разбиват... удрят се в покрива. Ти ги закърпваш, утешаваш и ги уверяваш, че някой ден ще летят... Накрая те политат. Нуждаят се от по-дълга връв и ти продължаваш да им я отпускаш. Докато я дърпат, ти с всяко развиване усещаш и тъга, заедно с радостта... Хвърчилото все повече се отдалечава. И ти знаеш, че не след дълго това прекрасно създание ще среже спасителното въже, което ви свързва и ще литне, както е редно... Свободно и само. Едва тогава ще знаеш, че твоята работа е свършена.

# 160
cherry_lady_79, сега вече ме гризе любопитство, за какво се скарахте, че викна майка си? И тя какво ти каза?
Изобщо не мога да си представя подобна ситуация.
Това , че не може да си я придставите , не значи , че не е реална като ситуация. Заради битовизми и тн. Вече не желая да споделям , видях отношението Ви тук. Благодаря на дамите , които ми разбраха. Спирам да пиша в темата.
Opossum , благодаря.

А как си обясняваш, че мъжът ти и се обажда при скандалите и се оплаква от тебе, това е много обидно. Би трябвало на него да се сърдиш, тя вероятно си въобразява, че го защитава.

# 161
  • Mediterraneo
Такъв мъж с радост бих ступвала редовно. Поне да има за какво да се оплаква на майка си.

# 162
  • Пловдив
Такъв мъж с радост бих ступвала редовно. Поне да има за какво да се оплаква на майка си.
Не, не, по-добре да го върнеш на маминка. Да си се оплаква на воля.

# 163
  • Mediterraneo
Това е ясно. Ама първо ще го побийвам известен период от време и ще го слушам как реве на майка си.
Моите уважения, по- тъпа пързалка не бях чела скоро.

# 164
Ама защо да е пързалка? Звучи наистина ужасно. Сега се замислих, ако мъжа ми е такъв тип да споделя на майка си проблемите и караниците ни, дали моята свека би дошла да ме насмете? При все, че идва веднъж на 2 год. примерно? Мисля, че да. Просто несподелянето на личния ни живот, недаването на обяснения и дистанцията ни спасяват от това. Във всяка свекърва дреме една такава като на Чери, но от сина й зависи дали ще се активира.

Общи условия

Активация на акаунт