С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 663
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Тези войни за водата не ги разбирам. Млякото е воден разтвор на белтъци и други неща, но е основно вода. Как може чаена лъжичка вода да повреди бебето?

# 226
Не става въпрос да повреди бебето, а че заема излишно място в коремчето му. Не знам в природата някой бозайник да предлага на малките си вода, докато е изцяло на кърма. Вярно е , че човешките бебета са като цяло дуракоустойчиви, ама все пак...

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 19:37 от iren11

# 227
Не знам, ама лятото в жегата, ако много се поти, бебето губи вода. Няма все да го кърми... Не знам, честно казано, забравила съм

# 228
Няма значение за какво става въпрос. Само майката и бащата имат думата, бабата си е отгледала децата, както иска, тя няма право на глас.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 19:32 от Jane122

# 229
Черна станция,
Моите са летни бебета. Не пиеха вода, само кърма. Въобще от шише нищо не искаха. Чакаха си мама. Повече от 3 часа не можех да ги оставя. Затова се чудя, бабата как дава вода и колко. После тази оправна баба вместо да гушка бебето, хукнала вода да му дава. Че и шише да си купува.
Разбирам дразненето за навличането на бебето. Но там въпросът се решава като просто не се носят допълнителни дрехи, просто няма и толкова.

# 230
Бебе, което е изцяло кърмено няма нужда от допълнителна вода. При захранването се въвежда и водата. А в жегата лятото, просто сучат по-често, за да си утолят жаждата. Кърмата не е само "храна", тя е и "вода", единственото, от което се нуждае бебе до 6м. То затова се кърми на поискване, а не на някакви измислени часове. И през нощта се кърми, а не "почива коремчето" ... И още и още бисери от старото поколение, които обичат да налагат. Ролята на майката е да ги тушира още в началото, за да е ясно и нататък, че тя определя правилата за своето дете.

# 231
Не оставям бебето на баба му, за да си вея байряка по пътищата. Оставям го, за да му се радват и те. Постоянно питат за него. Не може бебето да е до полата на майка си 24/7 и като види друг човек след време да пищи.
Те питат за него, искат да го видят! Естествено, че ще го водя на гости..А ако имам работа за вършене и не искам да го оставям - ми вземам го с количката и проблема е решен. Не е в това идеята..

Говориш за двумесечно бебе, жено, двумесечно! Какви други хора, какво виждане???
Ще го виждат в твое присъствие. Ще се социализира след месеци, когато само почувства нужда от други хора освен майка си.
В момента ти си му алфата и омегата, небето и земята, целият свят и цялата Вселена!
Да беше казала, че искаш малко почивка, да те разбера. Ама недей да ми играеш с оправданието, че го правиш заради бабата и бебето, защото много тук сме имали бебета и много добре знаем за какво става въпрос.

# 232
Не оставям бебето на баба му, за да си вея байряка по пътищата. Оставям го, за да му се радват и те. Постоянно питат за него. Не може бебето да е до полата на майка си 24/7 и като види друг човек след време да пищи.
Те питат за него, искат да го видят! Естествено, че ще го водя на гости..А ако имам работа за вършене и не искам да го оставям - ми вземам го с количката и проблема е решен. Не е в това идеята..

Говориш за двумесечно бебе, жено, двумесечно! Какви други хора, какво виждане???
Ще го виждат в твое присъствие. Ще се социализира след месеци, когато само почувства нужда от други хора освен майка си.
В момента ти си му алфата и омегата, небето и земята, целият свят и цялата Вселена!
Да беше казала, че искаш малко почивка, да те разбера. Ама недей да ми играеш с оправданието, че го правиш заради бабата и бебето, защото много тук сме имали бебета и много добре знаем за какво става въпрос.

Жено, по-полека!

Не ме учи, как да си гледам детето!

В 95 процента от времето съм с него!

Заради такива разбирачи като тебе, много майки сме на тоя хал!!

Тази тема се изчерпа вече..

Твърде много комунистически разбирания ми дойдоха!

Благодаря на тези, които ме разбраха.

Време е някоя друга да се оплаче! 😂😂😂😂

# 233
Стигнахме и до комунизма, няма страшно.
Имате си майки, носете си децата на тях.
Като не става свекървата ,не става.

# 234

Амчи тъй де, не се ли научихте, че тук се пускат теми за да ни съчувстват и да попеем в общ хор, не да слушаме други мнения (противни на нашето)?  Който е на друго мнение да си пуска сам тема, егати невъзпитаните съфорумки...

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 20:38 от Черна станция

# 235

Жено, по-полека!

Не ме учи, как да си гледам детето!

В 95 процента от времето съм с него!

Заради такива разбирачи като тебе, много майки сме на тоя хал!!

Тази тема се изчерпа вече..

Твърде много комунистически разбирания ми дойдоха!

Венсеремос!
Скрит текст:
O, sancta simplicitas!

# 236
Ако много майки си гледат лично малките бебета, няма да са на тоя хал.
Личен опит като майка, който няма как да ти налея с фуния, много ясно. Ако щеш вярвай, ако щеш – недей.

# 237
Е хубаво де, хем го кърми на поискване и не се дава вода( аз при такъв режим пак съм давала и представи си госпожицата скоро ще стане на 10 години въпреки изпитата вода), хем го оставя и излиза. Щом кърмата утолява и жаждата на бебето какво да направи свекървата? Може би да го накърми? Тогава сигурно няма да ви дразни.
Не се заяждам, питам просто как е редно да се постъпи???

# 238
  • Варна
И аз не схванах драмата с водата.
Ами на бебе, което е на кърма до 6м вода обичайно не се дава. И аз бих вдигнала пара , ако някой дава на бебето ми вода.

Абе, обичайно не се дава, ама кога племенника видя 5 м си щерка да пие вода от коритцето, плака с глас, че е измъчвал детето си.  То по заръка на докторите не трябваше и да го къпят, само да го обтриват с влажни кърпички, че да не му махали не знам си какво, ама си беше жарко лято, та затова не бяха послушали. Всички се съобразваме с мнението на педиатрите във времето, в което отглеждаме децата си и ей ти недоволство.
Когато аз отглеждах синковеца, забелвахме, сега е ерес... пък на, станаха мъже

# 239
Simple Smile Все повече разбирам бабите, които отказват да гледат внуци.

Общи условия

Активация на акаунт