С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 656
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
МоЙта свекърва ме дразни с това, че дава на двумесечното ми бебе вода, когато им е на гости, въпреки че аз не съм съгласна...
Побърква ме...

2-месечно бебе- на гости! Ако майката е там, няма как вещицата да го навлече с много дрехи и да му дава вода.
Очевадно е, че го оставят. Колко е лесно да не се дразни мама- просто не го оставя детето там.
И на мен са ми оставяли 2- месечни бебета и са бягали да си отдъхнат, но никога не са ми казвали или питали дали му давам вода и дали го слагам да спи наляво или надясно.

Аз бебе на гости не съм оставяла. Оставях, защото имах нужда от помощ ( да се явявам на изпити).
И за да оставява съм се доверявала.. Не, за да я по моят начин, а че ще бъде обгрижвано и гледано с любов!
Тя водата ще го отрови туй бебе!
После идват бонбоните..а след няколко години и мама вдигнала ръце!

# 211
...
Тя водата ще го отрови туй бебе...
Нали 😀
Те всички, що са над 15 годишни, са отровени 😉

# 212
  • Варна
И аз не схванах драмата с водата.

# 213
И аз не схванах драмата с водата.
Ами на бебе, което е на кърма до 6м вода обичайно не се дава. И аз бих вдигнала пара , ако някой дава на бебето ми вода.

# 214
Предполагам,  че важи, когато кърмиш..
Не, когато даваш кърма с беберон!
Иначе не схващам идеята..

# 215
Вода само , ако е на АМ.

# 216
МоЙта свекърва ме дразни с това, че дава на двумесечното ми бебе вода, когато им е на гости, въпреки че аз не съм съгласна...

Че го слага да спи настрани, знаейки че аз го слагам само и единствено по гръб..

Навлича го с хиляда ката дрехи и той се обрива, защото вкъщи стои леко облечен на нормална температура ..и така е свикнал, НО НЕ! За нея той е винаги леко облечен !

Побърква ме...

Добър човек е, ама изобщо не се съобразява с мен..

Водя бебока при нея, защото искам да му се радват и т.н, ама си прави всичко на своя глава...

Не искам да повишавам тон, за да не се караме, ама вече започва рязко да ми писва..

Прави ми леки захапващи намеци като е на гости..
Бебето плаче ( облечено, сменен памперс,нахранено) ..защото понякога просто си плаче.. Тя го взема и започва УЖ на него да му говори "Ти плачеш, ама никой не ти обръща внимание"..

Пише на мъжа ми всеки ш**ан ден.. Научила го е да й споделя всичко.. Малко го е ударила на матриархат... Усеща, че малко дръпвам сина й настрани, с цел да запазим барем някакво тайнство на нашият брак и определено това не й харесва.

Изобщо не се хаби, жената е просто Баба Yum а те са такива. Радвай се на това,че за някой твоето дете е толкова важно. Ако не правеше тези неща, сигурно щеше да си казваш,че не я интересува. Недей да си мислиш,че някой се опитва да ти изземва функцията и да те поучава. Най- вероятно не е така изобщо. Мога да разбера твоята позиция абсолютно (ха познай защо Wink)

Колкото за отношенията майка- син и споделянето. Като не ти е приятно и те смущава толкова го сподели с половинката си. Обясни какво според теб не е наред и че предпочиташ да спестява някакви неща. Вашите отношения са си ваши, техните са си техни.

# 217
  • София
Щом е кърма няма значение дали е от гърда или от шише - не се дава вода.

# 218
И вие ще сте същите свекърви с тези категорични заключения.
 Кърмила съм дъщеря си 1г и 2 месеца и през цялото време съм и предлага и вода. Не се отби по този начин.
А бабата как дава вода, с биберон или с лъжичка? Ако майката не желае да се дава вода не би трябвало да има и шише с вода наблизо, тъкмо няма да се изкушава свекървата.

# 219
Вижте, дори да е на АМ - за мен няма значение. Организма и стомахчето на толкова малко бебе, не е пригоден все още за вода..
А и аз не искам да му се дава вода. Това е.

Няма значение, как се дава... И да няма биберон оставен от мен - ако иска - по магазините има бол.. и лъжици има..

Не оставям бебето на баба му, за да си вея байряка по пътищата. Оставям го, за да му се радват и те. Постоянно питат за него. Не може бебето да е до полата на майка си 24/7 и като види друг човек след време да пищи.
Те питат за него, искат да го видят! Естествено, че ще го водя на гости..А ако имам работа за вършене и не искам да го оставям - ми вземам го с количката и проблема е решен. Не е в това идеята..

Не исках да има дрязги помежду ни, но мълчейки си, вредя само на мен!

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 18:45 от Luellis

# 220
  • София
А тя свекървата не може да си купи едно шише с беберон или да му набута лъжицата, докато майакта не е в стаята за 2 мин. Няма как просто, то е свкърва бре, цялата в бяло! То едно време и биберона са го облизвали и бутвали в устата на бебето (нещо заместващо измиване, след падане) или пък са го топили в мед, а във водата за къпане пък сол са слагали и т.н., но това, не означава, че е ок.

# 221
  • София
Вода само , ако е на АМ.
И тогава пак не се дава.

# 222
Да, да,. Ок или неок - на кого му пука, щом така отгледаните деца са устойчиви възрастни, за разлика от сегашните. Би трябвало на вас, като ви гледам капацитета да спорите и да се нспъвате да става на вашата….Е, ха дано да сте успели и да успявате в отглеждането на здрави, наистина здрави деца (без атопии, алергии, астми, депресии, хормонални, метаболитни и скелетно-мускулни нарушения). Щото аз такова нещо не виждам.

# 223
Писах, писах и изтрих. Канете бабата у вас, дебнете я това е. Щом с обикновен разговор не става. Пък може и да не вижда детето, щом ви е такъв проблем. Това, дали детето ще плаче при среща с баба си като порасне, не зависи толкова от непрекъснатото и виждане. Когато децата бяха бебета, само да изчезна от стаята и почваха да плачат, не защото не познаваха бабите си, а защото си искаха мама. Мама излизаше от къщи като партизанин - тайно. Едва след 2-год. възраст нещата се оправиха и си казвахме чао. Просто децата са различни.

# 224
АМ с какво се разтваря, че нещо  се обърках.
И не е отровна водата ,спокойно.Ако детето реве, затварям очи  дали са му дали две глътки вода да се залъже.
Ние давахме, с анасон или копър, 5% захар за колики ,нямаше капки тогава да решат проблем.
На двумесечно едва ли се радваш повече от пет минути, то спи повечето време.
Гледай си детето и не се занимавай със свекървата ,да не си вредиш.То корона да имаше снахата ,нямаше толква да е важна.
Радвай се ,че има на кого да оставиш да го наглежда два часа това бебе, че ще има нужда, ще се изправя и пада, ще пипа и слага в уста всичко докопано да опитва света наоколо.
И не са ми оставяли,  и не съм давала вода и забранени неща, споко,сами си гледаха децата и  се справиха с две.Единственото да се порадвам за два часа  съм правила ,да го подържа в ръце.
Ти видя ли да дава вода, може и суджук да е дала като не гледаш.

Общи условия

Активация на акаунт