С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 655
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
птица,
Явно и ти като мен си дебелокожа и никакви нехаресани съвети от баби, казани и по 100 пъти, не могат да те съборят. Аз съм така и добре се справям. Съвети по мениджър, моля? Кой гледа бебето основно всеки ден - аз.

# 196
  • при късмета
Никой не говори за събаряне, а дали оплакването е основателно. Да, основателно е, съответно точно по темата

# 197
  • Най-красивата страна
Хаха,няма угодия .
На мен бабите ми дуднеха точно обратното.
Защо давам вода на бебето.
Защо оставям бебето в кошарата ,а не го приспивам на ръце..
Защо бебето спи на една страна...
Два пъти им обясних достъпно ,че няма да позволя да се бъркат.Трети път нямаше.
Обаче те идваха просто на гости за два-три часа.
Не съм очаквала от тях да ми помагат,да гледат бебето .
Съпругът ми помагаше много и майка му беше потресена от това.
Защото не било мъжка работа...
И като го види,че взема бебето и тя търчеше да го вземе от ръцете му с което го вбесяваше.

# 198
Няма угодия, защото препоръките за гледане на бебето се сменят на всяко поколение. И е съвсем нормално, миналите веднъж по пътя да съветват това, което те са правели и е сработило добре. Давали вода - недавали вода, подсладена - неподсладена, кърмели при поискване - кърмели под час, отделяли бебето в друга стая - в креватче до родителите - в едно легло с родителите, къпали всеки ден - некъпали, захранвали рано - захранвали късно... Може да стигнем и до раждали в къщи - в болницата - сега пак вкъщи... Пропуска се простичката истина, че бебетата са родителоустойчиви 😜, както казва моя позната! За тях е единствено важно да са обичани и много гушкани. Всичко друго е суета.

# 199
  • Пловдив
Мъжът ми влезе в болница с най-малкия син (на 10 години) преди месец - предизвика фурор и стрес. При жива майка (аз), неразведени родители, в добри отношения, как тъй мъж е придружител в болница. А? А? ААааааАААааааааа!

# 200
  • при късмета
Мъжът ми влезе в болница с най-малкия син (на 10 години) преди месец - предизвика фурор и стрес. При жива майка (аз), неразведени родители, в добри отношения, как тъй мъж е придружител в болница. А? А? ААааааАААааааааа!
Миналата година бях с детето в ортопедията 2 пъти, през 2 месеца. Татковците като придружители никак не бяха малко, дори от други населени места. Никой не им се чудеше и имаше много по-малки дечица

# 201
Ако питаш бабите, на внуците винаги им е студено и са гладни 😆

# 202
Това ми е странно, защото когато аз влязох в болница със сина ми(преди 3 години) и след като прекарахме 2 дн в интензивно отделение, като се пооправи детето, мъжът ми искаше да ме смени, но не можело. Можеше само друго лице от женски пол, защото повечето били майки. Явно, навсякъде свои правила.

# 203
  • при късмета
Светкавица, не е до правила в болницата, а момента е бил такъв. Ние на първата операция бяхме сами с детето в стаята, защото всички стаи са с по 2 легла. Нямаше много пациенти, защото тъкмо бяха отпуснали мерките след първия локдаун и още не се знаеше как ще става, та придружителите можеше да си позволят да са на редовно легло. След 2 месеца обаче, за втората операция децата бяха настанени на редовните легла, а за родителите имаше походни, беше пълно отделението. Настаняват родители от един пол, в една стая, защото все пак и те се къпят, преобличат и т.н. Затова са съобразили, че към момента повечето са майки, а не защото е правило предполагам.  Сори за спама

# 204
Отдавна не бях чела тази тема. И се замислих за този конфликт "свекърва - снаха".
Властна и месеща се свекърва я свързвам с прекалено загрижена майка. Такава, която във всичките тийн години на 'златото" е участвала във всяко негово решение. Така и не стигнали до фаза пораснал и най-вече доверие в личните му решения и живот.

Като пораснал явно този отпечатък остава (да споделя и слуша)

Но по същия начин се отнася и със съпругата си.
И хоп конфликт..
Хем да не нарани едната, хем другата..Как да отстои принципи?!
Най-простото..Хващат се двете за косите и водят битка.
Не е лесно да си признаеш, че такъв си го избрала и харесала.(за снахата)

# 205
  • MI
Добре, ако за непоискани съвети за отглеждане на детето и то скоро след раждане не може да се подразни човек, кога може?!  Особено при здраво и добре наддаващо дете като почна някой да си вре носа е супер дразнещо. Rolling Eyes Ама хич не ме интересува по тяхно време какви са били препоръките, медицината не стои на едно място. И аз съм се дразнила, хем от съвети само по телефона. И от майка ми съм се дразнила, просто свеки беше по-инвазивна. И преди да се почне със свободни съчинения, помощ не съм имала нито от едната, ММ винаги е бил на моя страна и е помагал колкото е имал възможност, все пак работи. И пак ми е идело да извия врата на свеки няколко пъти. Хормони, умора, непоносимост към пъхане на носа където не ти е работа. Та разбирам напълно оплакващите се момичета, вярно че не е световен проблем, но точно в този момент дразни доволно много.

# 206
Е да де..
Факт е, че когато си млад ( и не само), всеки непоискан съвет те дразни.. Мен ме дразниха и майка ми, и свекърва ми.
Майка ми и сега ме дразни..Но я обичам:)
Но да се дразниш е едно..Конфликт различно..

# 207
  • MI
Е тя Luellis даже прекалено много търпи като чета, аз отдавна да съм си отворила устата при подобно вмешателство.  Дано никога не изкукам толкова да ходя да се меся, по такъв дебелашки начин при това, при гледане на внуците. Ако доживея де.

# 208
МоЙта свекърва ме дразни с това, че дава на двумесечното ми бебе вода, когато им е на гости, въпреки че аз не съм съгласна...
Побърква ме...

2-месечно бебе- на гости! Ако майката е там, няма как вещицата да го навлече с много дрехи и да му дава вода.
Очевадно е, че го оставят. Колко е лесно да не се дразни мама- просто не го оставя детето там.
И на мен са ми оставяли 2- месечни бебета и са бягали да си отдъхнат, но никога не са ми казвали или питали дали му давам вода и дали го слагам да спи наляво или надясно.

# 209
  • София
МоЙта свекърва ме дразни с това, че дава на двумесечното ми бебе вода, когато им е на гости, въпреки че аз не съм съгласна...
Побърква ме...

2-месечно бебе- на гости! Ако майката е там, няма как вещицата да го навлече с много дрехи и да му дава вода.
Очевадно е, че го оставят. Колко е лесно да не се дразни мама- просто не го оставя детето там.
И на мен са ми оставяли 2- месечни бебета и са бягали да си отдъхнат, но никога не са ми казвали или питали дали му давам вода и дали го слагам да спи наляво или надясно.
Защо реши, че двумесечно е оставено без майката там? Ако свекървата е наясно какво не иска майката, но е решила "през главата й" да си действа, много лесно може да се възполва дори, ако майката отиде до WC-то или говори по тел., или се къпе и т.н. Варианти много. А щом майката знае как свека слага детето настрани да спи и че изобщо му е давана вода, значи все пак е там, та този път darsia измислиците не ти се получиха.

Общи условия

Активация на акаунт