Второ на раждането. От някакъв ароматизатор вкъщи ѝ станало лошо. Повръщала, боляло я главата. И вместо деня на изписването да е за мен и детето, беше за бабата, която едва не припадна от някакъв ароматизатор. Коментари коооооолко съм едра, тя била само на корем, в гръб никой не можел да разбере, че е бременна. Верно 30кг си качих, едра си бях бая, ама то с това лежане...храната си ми беше голям отдушник
След това, когато малчото беше на 6м им отидохме на гости, аз ѝ го подадох от колата, за да вземем багажа с ММ, качвам се и детето се скъсва да реве. Казвам ѝ “дай ми го”, “не, нали трябва да свикне с мен”. Изчаках 5 Мин, но той продължава да плаче. Отново настоях да ми го даде, едва, едва..даде го. Успокои се детенце, но на няколко пъти обясняваше как и при мен плачел. Отново..замълчах си
След това се започна с това колко приличал на тях, колко приличал на ММ, как обичал Еди какво си като дядо си. Буквално нон стоп беше, чак ММ се подразни и им направи забележка, след като дядото се иЗцепи, че в детето имало само кръвта на баба му😅(с една и съща кръвна група са). Е, тогава вече и ММ не се сдържа. Не е станало кой знае какво, но им каза да се спрат с тези глупости. От тогава наистина не са правили подобни коментари.
Постоянно му казва “сине”, когато разглеждат снимки “сине, ето го тати”, то и аз съм там, амаааа 😂
Заради ковид постоянно всичко се пръска със спирт, ръцете се бършат нон стоп, на малкия също. Направо чак досадно, а те са ваксинирани, а ние всички вкъщи го изкарахме вкл и детето, а аз съм и с 1 доза ваксина.
Има и други неща, но тези най-много са ми оставили някакъв отпечатък. Живеем на 100км едни от други, не се виждаме често. Отново казвам, че е добра жена, но ми олекна, че го казвам. Не бих се скарала с нея за тези неща, но започнаха малко да Ме натъжават.
Уважавам я свекито, да е жива и здрава, обича си внучето, отгледала е добър и достоен мъж. А отношенията между снаха и свекърва, рядко са розови, но да не се прекрачват граници, за да се запазят добри отношения, че един път прекрачи ли се...напрежение винаги ще има.
Хубаво, че си ги каза, пък и подходът ти е съвсем правилен - знаеше че не са с лошо.
Според мен също не са - забележките относно разходките и килограмите явно са някакъв вид загриженост, тя сигурно също се е страхувала, важното е, че всичко е завършило добре. Другите неща са дреболии.
Само исках да кажа, че на мен ми е много приятно, когато отсрещната рода намира прилики в детето и изпада в откривателство относно черти на някой очевидно обичан от тях близък. Освен това го схващам, като че ли един вид нещо ме хвалят, че такова дете съм им родила, като намират, че прилича на тях (което не е особено вярно, ама нека се радват хората).
То ясно, че има свекърви цербери, ама па баш всички да са такива ме съмнява
Първата част си е за смешките направо, втората е на 100 % вярна.