С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 140
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Наистина ли се дразните от забележките "на кого прилича детето"? Аз пък се забавлявах.

# 391
  • France
И майка ми е наричана "сине" от баба си и дядо си.

# 392
Наистина за пръв път чувам това обръщение🧐 благодаря за информацията. Аз съм гледана и от пра баба, та и от нея не съм го чувала, но може би има и значение от кой край идва човек, но ми отне време да разбера значението на “оти, ако де” и др 😀

# 393
Това обръщение "сине' не е популярно в нашия край, но съм го чувала на други места и съм го срещала в литературата.
За лежането и разходките може би е била права.  Сама казваш, че си хапвала и си качила много килограми. Разходките  спомагат за по-лесно раждане. Медицински доказано. Не знам точно какво ти е било положението с износването, но в последните месеци движението едва ли е било опасно.
Колкото за приликите с родата, съвсем нормално  за баби и дядовци. И аз виждам в моите внуци прилики и  се радвам на хубавите, а и се ядосвам на не дотам приятните, но си права, че не трябва да се преекспонират и  изтъкват.   Децата са си отделни индивиди със своите си хубави и лоши качества. 
Так, че гледай да не се впягаш в такива подробности и се радвай, че имаш все пак разбрана свекърва.

# 394
Наистина ли се дразните от забележките "на кого прилича детето"? Аз пък се забавлявах.

И аз. Даже се радвах, когато намираха прилики с родата на мъжа ми.
Между другото, от едно изказване на свекърва ми, че на сина ми едното ушенце стърчи повече от другото, „също като на баща му“, с изненада разбрах, че има разлика при ушите на мъжа ми. Ами, не бях забелязала. То, когато човек има коса, не личи. Simple Smile
Или, както навремето отбеляза една по-възрастна и опитна от мен жена: „Добре е децата да приличат на бащите си. За да си спести майката разни съмнения, подозрения...“. Майтап е, но има известна логика.

ПП Излишни са подобни драми. Така или иначе е доказано, че децата наследяват всички отрицателни качества на родителите си. Simple Smile

# 395

ПП Излишни са подобни драми. Така или иначе е доказано, че децата наследяват всички отрицателни качества на родителите си. Simple Smile

Така е,  и на дядовците, а като най познавам моите, се дразня сама на сина си в приликите с баща ми, ама къде да ходя ,през мен ги е взел.

# 396
Няколко пъти жената каза, че е имала проблеми с задържането, а някой по-горе пак говори за разходки. Много важно, че е качила килограми, детето е най-важно в ония момент. Представете си на бременна жена постоянно да й се повтаря колко е дебела, ужасни хора. И не е само в обръщението, а  в цялостното държание на свекърите. От какъв зор ще мълчи и ще пропуска покрай ушите, защо да мълчи и да преглъща, а те да си говорят каквото искат. Ако тя тръгне да им отвръща дали те ще го пропуснат покрай ушите си. А оная част с ароматизатора даже няма да я коментирам.

# 397
K.A.G, знам, че движението е изключително важно по време на бременност, но аз бях нон стоп с контракции, разкритие. Едва ги овладяваха в болницата. Бях под огромен стрес, защото АГ ми казваше “стискаме палци до 27ма седмица”. Това ми беше препоръчано и това правех, много ме беше страх, за това не смеех да нарушавам препоръките. За щастие родих съвсем навреме, дори преносих, но това постоянно натякване за разходки допълнително ме напрягаше. Тя знаеше каква е ситуацията, но не спираше с тези разходки. минало е вече, но ми е оставило някаква горчилка.

# 398
  • MI
За сине е ясно, и мен са ме наричали разни баби така, но зависи от края - в много части на България не се използва, например Североизточна България и звучи наистина странно за несвикнали. Хайде, и за приликите да се засмеем, въпреки че май в случая е в този стил:

Но останалото е под всяка критика, или е злоба, или елементарна липса на такт и емпатия. Пак си замълчала, аз трудно бих.

# 399
Но останалото е под всяка критика, или е злоба, или елементарна липса на такт и емпатия.
В повечето случаи става въпрос за липса на емпатия. Забеязвам, че повечето хора около мен не желаят изобщо да излизат от зоната си на комфорт или да се поставят на мястото на другите.
Ето и по-нагоре една съфорумка обяснява как е медицински доказано, че разходките са полезни и раждането е лесно. За нея е било така, както и за повечето жени, но ако имаш проблемна бременност, една разходка може да ти струва много. А не е трудно да не се мисли само в първо лице единствено число и да се почват изреченията с "аз", а човек внимателно да изслуша/прочете думите на другия и да мисли конкретно за неговия случай.
Не знам дали напоследък са станали хората такива или аз съм по-чувствителна, но често го забеязвам това. Семейството на мъжа ми е чудесно, но виждам, че дори свекърва ми и снаха ми, които са жени, не могат да разберат защо се разтреперваме от всеки лош резултат от изследване. Те са родили млади, безпроблемно и така и не можаха да схванат нашите проблеми с ин витрото. И разбира се, дават напълно безполезни съвети, които изобщо, ама изобщо нямат нищо общо с нашата ситуация.
Първо и аз се дразнех, но просто хората са си такива. Рядко се среща емпатия и съпричастност дори и в тези, които са добронамерени и даже ни обичат.

# 400
С това ,,сине,, ми върнахте спомен,който съм збравила. Баба ми по башина линия ми казваше така...тази жена ме боготвореше,гледаше ме като кукла

# 401
Свекърва ми е много опак човек, с близките за нея хора се държи студено и грубо, а с чуждите мило и толкова любезно, че никой не би предположил колко злобна може да бъде на моменти, странното е ,че с мен се държи добре, може би е лицемерие, но не смее да ми скърца със зъби, а с мъжа ми и с брат му е ужасно хаплива,  само им прави забележки,  винаги нещо не й харесва, случвало се е аз да се намесвам в разговора, за да защитя мъжа си и тогава тя малко омеква. Яд ме е за това,че той винаги говори толкова хубави неща за нея, а тя се отнася с него като с пълен неудачник. Присъствала съм на много неприятни сцени между нея и майка й например или нея и брат й, когато се съберат по някакъв повод, тя и с тях се държи грубо, аз си мълча и не казвам нищо на мъжа ми, той и другите са й свикнали и не им прави впечатление, те махат с ръка пренебрежително и край, а аз се ядосвам! Знам,че не мога да я променя, но такова поведение е грозно и неприемливо за жена,която се смята за високо интелектуална и възпитана ( все повтаря нашето поколение колко е ужасно възпитано)

# 402
  • Варна
Псевдоинтелектуалка. Интересно, защо мъжете и позволяват грубо поведение.

# 403
Защото психическия контрол е по-силен от физическите преимущества.

# 404
И жените поради физическите си непреимущества  са разчитали на него и са развили умения да го прилагат - от люлката до гроба.
  А и горепосочените мъже са силно емоционално свързани с нея - майка им е . Трудно е да погледнеш близките си с непредубени очи. Те и на снахата и свекървата са покрити често с предразсъдъци и грешни очаквания, поради емоционален антагонизъм , да речем.

Общи условия

Активация на акаунт