С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Ариел, много ясно, че ще ти обяснява каква мъченица е била. Ти нищо не разбираш, щом не си живяла по нейно време и при нейни условия.
Ама пък едно време бабите са гледали децата така че просто отивай сутрин у тях, връчвай й децата и отивай на разходки цял ден,а тя да си живее в миналото, щом й е такъв зор.

# 511
  • Пловдив
Аз не съм много възрастна, но запомних времето, когато мама переше пелените на сестра и всички дрехи на ръка. Изключително много се радвам, че имаме достъп до супер удобства. Не би ме ядосало тяхното раздразнение, а бих започнала още повече да изброявам колко ни е удобно в момента и на майтап им пускам какви са каръци да се родят тогава 😃 Дори и на моята майка. Всички от онова поколение го правят. Дори аз се изумявам само за 8 години откакто гледах сина си, колко много нови удобства са измислили. Като уред за приготвяне на адаптирано мляко, или вана с вграден термометър - голям кеф 😃

# 512
Лютиче,
стига с тази мантра - бабите гледат децата. Аз пък съм живяла в София, всички наоколо сами си гледаха децата. А аз дори нямам баби.

# 513
Лютиче,
стига с тази мантра - бабите гледат децата. Аз пък съм живяла в София, всички наоколо сами си гледаха децата. А аз дори нямам баби.

Не е мантра, а масово разпространен похват за отглеждане на деца преди 20+ години. Аз лично нямам познат или приятел, който да не е бил гледан от баба си, дядо си или някоя друга пенсионирана близка роднина. Плюс командировката на село през ваканцията.
Не е правило, но е изключително често срещано.

# 514
И на ръка прах,  и навън,  и водата разнасях да не пълня ямата и гладих всичко до доскоро.
И се ядосвах на бабите като кажат колко ми е лесно ,  а те се мъчили  и да предат ,такат и плетат всичко.

Всеки по ред се дразни на предишните.

Мен баба е гледала ,моите  просто като съседка свекърва ми  някои  дейности(да прибере от градина, да наглежда  какво правят из двора, бях ги научила да се занимават сами)много бяха послушни.Но и не съм ходила никъде.
Кой както намери.

# 515
  • при късмета
Аз съм родена и израсла в София и лятото наистина половината деца отиваха при баби и дядовци. Включително и аз и сестра ми, въпреки, че бабите и дядовците ми от двете ми страни са от София, имаме вила и едната баба беше по цяло лято там. Ние не за цялото лято, но голяма част от лятната ваканция изкарвахме там.
Тогава бяха половината деца на това положение, сега са 99%. Поради факта, че същия процент от родителите са столичани в повече и двамата, преди заради жителството поне единия трябва да е от София, е повишаването на броя командировани деца. Моя лятото почти няма с кого да играе
За удобствата, изобщо не се връзвайте на свекървите. Това да са ви проблемите

# 516
Аз пък се чудя в кой ли век сте живели или в кое ли село отрасли, щом помните пране на ръка и къпане в легени Rolling Eyes Щото аз помня перални, бебешки коритца със стойка, бебешка козметика, прахове за пране, бебешки пюрета, че и памперси дори...
Остава да кажете, че сегашните свекърви са носели с кобилици вода от селската чешма и съвсем ще ви призная! За писатели на годината Joy

Шегата настрана, не пренебрегвайте чак толкова ютиите и не залагайте прекалено на дезинфектантите, за да не ревете после от алергични и астматични деца! Свекървите може и да надделеете в състезанието, но децата ви няма да са ви благодарни за това.

# 517
Пък дърта съм, Птица, нямаше баня като се омъжих.В корито се къпахме.А после ямата се пълни и аз рева и пера, то завихря и сняг преръсва, докато полека се създадоха удобства.Свекърва ми(да не би в банята да се намъкна да пера,)под предлог, че помага ми слагаше коритото и изнася гореща вода в кофа.Ако ща.
Пораснах и почнах каквото искам да правя.

# 518
птица,
и аз само коритца със стойки и памперси съм ползвала, ама дрехите ги гладих, защото ми харесва. Дезинфектанти открих в короната и то за кратко, миенето на ръцете по ми харесва.

# 519
  • France
Всъщност прекалената дезинфекция предизвиква алергии и астма. Hands V

# 520
Лютиче,
Аз съм родена в София, но съм гледана от майка, татко, баба и дядо. Масово децата около мен бяха гледани по този начин.

# 521
  • Пловдив
Аз пък се чудя в кой ли век сте живели или в кое ли село отрасли, щом помните пране на ръка и къпане в легени Rolling Eyes
В малко балканско село в края на миналия век! Какво толкова има за чудене? Голям процент от живеещите днес в града, не сме расли в град.  Нашите и крава гледаха, и сено цяло лято събираха и дървата сами си приготвяха от гората. Банята беше отвън и тоалетната също. Съответно до почти първи клас мама ни къпеше през зимата вътре в коритото до печката. И не съм толкова стара - на 29 години съм.
Ония живот няма нищо общо с този, до който имам достъп в момента. На майка ми определено нищо не ѝ е било лесно. Още помни колко е била щастлива, когато са ѝ прекарали вода на нейния етаж.

# 522
  • София
Борянке, права е Птица!
Ние с теб сме абсолютни набори, и на село съм се родила, обаче имам чувството, че сме живяли на различни планети и твоите спомени са придобити повече от българските класици!  Joy Под игото, Гераците ...

Когато родих сина си имаше перални, и всички имаха!  И баба ми имаше! 
Памперсите ги нямаше, обаче ванички, гърнета, шишета, детски пюрета си имаше...

# 523
Всъщност прекалената дезинфекция предизвиква алергии и астма. Hands V
Именно.
Освен това, интересно е да се проучи какво борят дезинфектантите за пране и какво гладенето. Ще има изненадани.

# 524
Не те знам колко си "дърта", Боряна, но тук все пак оплаквачките са предимно жени на по 20-30+ години! Т.е., родени около 90те. Какви корита, какво пране на ръка бълнуват! Да кажат, че свекървите са се чудели 97-8 г. откъде да вземат хляб, за да си нахранят децата, да повярвам, ама другото!? Или ей така, да се намираме на писане просто Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт