С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 743
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз съм на възраст за свекърва, което заедно с отказа ми да се солидаризирам с всякакви жени само заради пола им, ме прави не знам какво чудо... може би морганатична свеки. Което не значи, че няма да защитавам дъщеря си, ако считам, че е права. Но не във всеки случай и на всяка цена.
Но аз съм от жените, които не търсят непременно на хляба мекото, дори сами си търсят белята, може би затова не вярвам на 100% на сълзливи истории. А напоследък очевадно измислени истории (някой дори беше изброил отличителните им белези) наводняват този форум.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 12:12 от Cuckoo

# 571
  • MI
Живеенето заедно не означава че може да се издевателства, от никоя от двете страни. Аз съм казвала преди, имам пример за прекрасно съжителство на млади със свекървите, но при тях свекърът по своя инициатива първото което е направил като е разбрал че синът му ще се жени е било да зазида вратата, която води към другия етаж. Всеки със самостоятелен вход, ходят на гости с уговорка, а не който когато му скимне. Така дава прекрасни отношения след близо 20 години, всички празници са заедно, а старите излизат и се забавляват повече от младите.
Във всички случаи, когато някой реши да се прави на чорбаджия и обяснява че плаща музиката заради заветния етаж, в крайна сметка не искат да се погледнат.

# 572
Аз съм на възраст за свекърва, което заедно с отказа ми да се солидаризирам с всякакви жени само заради пола им, ме прави не знам какво чудо... може би морганатична свеки. Което не значи, че няма да защитавам дъщеря си, ако считам, че е права. Но не във всеки случай и на всяка цена.
Но аз съм от жените, които не търсят непременно на хляба мекото, дори сами си търсят белята, може би затова не вярвам на 100% на сълзливи истории. А напоследък очевадно измислени истории (някой дори беше изброил отличителните им белези) наводняват този форум.
Не можеш да знаеш дали една история е истинска или не. Simple Smile

# 573
Във всички случаи, когато някой реши да се прави на чорбаджия и обяснява че плаща музиката заради заветния етаж, в крайна сметка не искат да се погледнат.

Извинявай, ама какво значи "да се прави на чорбаджия"?  В тази или в друга тема една снаха се възмущаваше, че в жилището на свеки онази си позволявала да стои в хола да гледа телевизия, когато снахата иска там да си кани гости или да разпуска с друго предаване... Свеки трябвало да се затваря в стаята си и да не мърда. Разбира се, че ще има някакви взаимни компромиси, но по-големите се падат на гостите. Все пак те са се натресли там, никой не ги е женил насила и не ги е викал да живеят заедно.

# 574
  • MI
Трябва търпимост и от двете страни. Ето, в случая такава няма снахата, в много други - свекървата. И не е като да не ги викат, особено когато се касае за заветния етаж от къща, голямо убеждаване е че няма нужда да харчат пари за друго, много такива случаи има. Ама после се оказва че на този етаж умишлено няма кухня примерно и се почва едно врене на носа навсякъде.

# 575
Трябва търпимост и от двете страни. Ето, в случая такава няма снахата, в много други - свекървата. И не е като да не ги викат, особено когато се касае за заветния етаж от къща, голямо убеждаване е че няма нужда да харчат пари за друго, много такива случаи има. Ама после се оказва че на този етаж умишлено няма кухня примерно и се почва едно врене на носа навсякъде.
Съгласна съм, моята свекърва и ММ настояваха да живеем заедно под един покрив. Аз не пожелах разбира се, живяла съм като малка в подобна обстановка “свекърва - снаха” и определено не исках да си го причиня. Особено когато става въпрос и се налага какво ще се вечеря, кога ще се готви и кухнята е така да се каже окупирана от свеки. Аз направих своя избор да живея отделно с ММ и с децата. Това не й пречи да го вика постоянно и да го затрупва с кутии с храна и с буркани , които той носи вкъщи.

# 576
  • при късмета

Извинявай, ама какво значи "да се прави на чорбаджия"?  В тази или в друга тема една снаха се възмущаваше, че в жилището на свеки онази си позволявала да стои в хола да гледа телевизия, когато снахата иска там да си кани гости или да разпуска с друго предаване... Свеки трябвало да се затваря в стаята си и да не мърда. Разбира се, че ще има някакви взаимни компромиси, но по-големите се падат на гостите. Все пак те са се натресли там, никой не ги е женил насила и не ги е викал да живеят заедно.
Напротив, никоя снаха не се е нанесла у свекървата непоканена. И преди съм питала, кака става този номер? Върви си по улицата, харесва си имот и какво си казва "я да видя тук има ли свекърва, на която да се натреса", така ли стават нещата? Снахата не се натриса самостоятелно, винаги си има мъж, с който са семейство. Как така за свекървата само снахата се е натресла, но никога сина ѝ или внуците. Не може така да делиш семейство, те са едно, а свекървата е тази извън него. Чисто технически.
И явно не си отдавна в тази тема, защото е имало много оплаквания от снахи, че младите искат да се отделят, а свекървата/ите са тези, които са против и не ги пускат.
А, докато го напиша, поредния такъв пример

# 577
  • София
Аз също мога да съчиня чудесна и правдоподобна история за неблагодарна снаха. Но ще й повярват непредубедени хора...Няколко профила тук сте такива, но в обратна посока - че никога снахата няма вина или синът да не е вземал такава жена.
Ще се повторя - някоя друга, не аз, беше описала отличителните белези на тема-пързалка в раздел СО.
Ако не бъркам, и в твоята история имаше доста пробойни

# 578

Това с къщите и етажите на мен ми е абсолютно чуждо, както предполагам и на повечето пишещи тук. Най-често става дума за апартаменти.

# 579
Аз също мога да съчиня чудесна и правдоподобна история за неблагодарна снаха. Но ще й повярват непредубедени хора...Няколко профила тук сте такива, но в обратна посока - че никога снахата няма вина или синът да не е вземал такава жена.
Ще се повторя - някоя друга, не аз, беше описала отличителните белези на тема-пързалка в раздел СО.
Ако не бъркам, и в твоята история имаше доста пробойни
това , че не си попадала никога в нелепи ситуации не значи , че на определен човек не са му се случвали.. разликата между норма и патология е тънка. А в тази тема не е основното това да се търси под вола теле. Точно заради теб спрях да споделям в тази тема. Дай Боже да не даваш на хората истински съвети или с насмешка да слушаш техния живот и след това да излезнеш с подигравателно заключение.

# 580
  • София
Не говоря чак за патология, нормалното има доста нюанси.
Заради мен си спряла да споделяш? Само аз ли те критикувах?
Ядосваш се на свекърва си, но ти самата си остра и не търпиш възражения, сама го беше написала, нали?
Ами....опознай И себе си, за свеки прочетохме.

# 581
  • MI
Е, те половината разказани случаи в темата са точно за етаж от къща. Grinning Много по-малко има вече съвсем в един апартамент да се врат заедно, съвсем като в дядовата ръкавичка.

# 582
Съгласна съм, моята свекърва и ММ настояваха да живеем заедно под един покрив. Аз не пожелах разбира се, живяла съм като малка в подобна обстановка “свекърва - снаха” и определено не исках да си го причиня. Особено когато става въпрос и се налага какво ще се вечеря, кога ще се готви и кухнята е така да се каже окупирана от свеки. Аз направих своя избор да живея отделно с ММ и с децата. Това не й пречи да го вика постоянно и да го затрупва с кутии с храна и с буркани , които той носи вкъщи.
Взела си отлично решение да не слушаш настояванията на мъжа ти и свекървата. Разбира се, че трябва да живеете отделно и моите адмирации, че си успяла да отстоиш избора си.

Но относно затрупването с кутии и буркани с храна, това оплакване ли трябва да бъде? Мислех, че когато някой има желание да сподели храна или да помогне по някакъв начин на близките си, това е повод да оценим жеста и доброто му желание. Дори да не ни харесва храната, дори да нямаме нужда от нея има едно нещо, за което се надявам, че си чувала - елементарна човещина, която се състои, освен всичко друго, в способността да оценяваме жестовете на околните и да не търсим зла умисъл във всяко тяхно действие. Изключително грозно и дребнаво от твоя страна.

# 583
Не забравяйте,че когато момчето се ожени,майка му пак си остава майка,независимо от желанието на снахата да изчезне.Даването на храна е вид грижа.Като не ви харесва или не я ядете,дайте я на някого или просто я сложете на пейка с надпис"годна храна".

# 584
Аз също съм против трупане в буркани и пращането. При моята свекърва е буквално, защото не иска да хвърля храна, зад гърба ни ни тъпче по чантите. Като се каже не искам е също въпрос на уважение да се спази, а не да хвърляме в нашия кош, за да не хвърли в нейния.

Общи условия

Активация на акаунт