Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 40 059
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Има корелация между твърдост и проводимост и съм забелязал че повечето потребители използват понятието твърдост, може би като по-понятно (всеки е виждал котлен камък), но наистина в СМ по-коректно е проводимост защото датчика за остатъчна влажност който определя колко да е дълго сушенето се води от проводимостта между 2 пластини в сушилните

# 541
  • Велики Преслав
Има и с една пластина. Мога да подкрепя със снимки. Иначе повечето са 2

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 15:08 от Васил Василев

# 542
niljaniljo, при мен пералнята и сушилнята не кореспондират помежду си, а и на пералнята няма опция за настройка за твърдост на водата. Но факт, резултатът е наличен при съответната настройка при сушилнята.
Или не мога да те разбера какво искаш да кажеш?
Djordja,  настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ. Има скала на твърдост на вода по регион и географско положение, който предполага корекции с омекотяващи препарати и корекции при перилен препарат.
При СМ твърдостта не е от значение,  а проводимостта./Прочететете си инструкцията, за да отсеете разликите в термините/При висок клас уреди от една и съща марка, пренос на данни е автоматичен/miele, bosch и др. /.
Омекотяването на водата в райони с висока твърдост е силно препоръчително за елиминирането на наслагвания от котлен камък и правилно дозиране на перилен препарат.
Z. B.
Значи говорим едно и също, но ти си по-обстоятелствен/а. Понятни са ми нещата, които казваш, но опитвам да се изразявам по-простичко, затова и приложих упътването, за да може потребителят да прочете, разбере и прецени какво да прави.
Djordja в случаят няма "простичко" и сложно изразяване. Има грешно и вярно откъм терминология.
Да не изпадаме в излишна пунктуалност. Смятам, че от обясненията ми, питащият потребител е разбрал какво имам предвид. Коментира се крайният резултат, а не механизмът, чрез който се достига.
Мисля, че няма смисъл повече от реплика-дуплика.

# 543
niljaniljo, при мен пералнята и сушилнята не кореспондират помежду си, а и на пералнята няма опция за настройка за твърдост на водата. Но факт, резултатът е наличен при съответната настройка при сушилнята.
Или не мога да те разбера какво искаш да кажеш?
Djordja,  настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ. Има скала на твърдост на вода по регион и географско положение, който предполага корекции с омекотяващи препарати и корекции при перилен препарат.
При СМ твърдостта не е от значение,  а проводимостта./Прочететете си инструкцията, за да отсеете разликите в термините/При висок клас уреди от една и съща марка, пренос на данни е автоматичен/miele, bosch и др. /.
Омекотяването на водата в райони с висока твърдост е силно препоръчително за елиминирането на наслагвания от котлен камък и правилно дозиране на перилен препарат.
Z. B.
Значи говорим едно и също, но ти си по-обстоятелствен/а. Понятни са ми нещата, които казваш, но опитвам да се изразявам по-простичко, затова и приложих упътването, за да може потребителят да прочете, разбере и прецени какво да прави.
Djordja в случаят няма "простичко" и сложно изразяване. Има грешно и вярно откъм терминология.
Да не изпадаме в излишна пунктуалност. Смятам, че от обясненията ми, питащият потребител е разбрал какво имам предвид. Коментира се крайният резултат, а не механизмът, чрез който се достига.
Мисля, че няма смисъл повече от реплика-дуплика.
Djordja, винаги има смисъл в спора. Особено, ако на някой не правят впечатление и мерните единици.
 Мерната единица за електропроводимост според международната система единици SI е сименс и се означава с S.

Твърдостта на водата може да се определя в различни мерни единици:

немски градуси  (°dH)

френски градуси  (°fH)

английски градуси  (dGH, °e)

ppm (mg CaCO3/l)

mmol/l (ммол/л)

mval/l = mg∑qv/l = mgeqv/l (millival per litre)

gr/gal(US) (grain CaCO3/gal(US))

mg CaO/l

mg CaCO3/l

mg Ca2+/l

mg Mg2+/l

В България за измерване на твърдостта на водата е прието да се използват немски, френски градуси, а при лабораторни изследваниа mgeqv/l.
Скрит текст:
Не ми отговаряй.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 16:03 от niljaniljo

# 544
  • Варна

Djordja,  настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ.

Всъщност има. Давам за пример gorenje WS168LNST 

# 545

Djordja,  настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ.

Всъщност има. Давам за пример gorenje WS168LNST  

Мъж с пушка,  а видя ли добре при прочита на Показаното, че можеш да промениш дозирането на перилен препарат спрямо скала на твърдостта на водата? И защо го асоцираш със СМ?

# 546
  • Варна
Мен няма да ме въвлечеш в този спор. Просто показвам нагледно,това което ти твърдиш,че няма.

# 547
Мен няма да ме въвлечеш в този спор. Просто показвам нагледно,това което ти твърдиш,че няма.
Спорът е излишен. Онагледяването ви  за DOSEAID е предостатъчна😀

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 18:16 от bubanka

# 548
  • Варна
Кое точно е подвеждащо? Твърдиш,че при ПМ няма настройка за твърдостта на водата,а аз ти показвам,че всъщност я има чисто технологично.Пише ли го в упътването,че го има-пише го.Разбира се ,че ще е свързано с перилния препарат и неговото дозиране.Пералнята не пере с трици.Терминологията можеш да си я извърташ както искаш.Не асоциирам нищо със сушилните машини.Ти започна да пишеш за пералните машини в темата за сушилни.Не знам кой трябва да се извинява.

настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ.

# 549
Кое точно е подвеждащо? Твърдиш,че при ПМ няма настройка за твърдостта на водата,а аз ти показвам,че всъщност я има чисто технологично.Пише ли го в упътването,че го има-пише го.Разбира се ,че ще е свързано с перилния препарат и неговото дозиране.Пералнята не пере с трици.Терминологията можеш да си я извърташ както искаш.Не асоциирам нищо със сушилните машини.Ти започна да пишеш за пералните машини в темата за сушилни.Не знам кой трябва да се извинява.

настройки за твърдост на вода няма нито при miele, нито при др. марки ПМ.
Мъж с пушка, благодаря за уточнението😀Табличните стойности на твърдост, обикновено са включени във всяка инструкция макар и мерните единици да са различни. Това е важно при цитираното от вас DOSEAID.
Z. B. Miele

Gorenje

Обърнете особено внимание на бележките под черта и пак прочетете за настройките.

# 550
Гледам,че има хора с Миеле та да питам... купих Miele TSF 643 W. Имам два въпроса:
1. На каква програма пускате смесени перални - тениски,кърпи,дънки,бельо примерно ?
2. Коя програма не мачка дрехите?

Засега не на целвам програма,която да изсуши от първия път цяла пералня и винаги дрехите са намачкани. Аз ли не правя нещо неправилно вече се чудя. Ако трябва само да спазвам типът дреха и материя спрямо програмата то трябва да стоя на пералнята и сушилнята по цял ден и да пера по малко.. :/
Да не би да си изпуснал/а едно Р накрая на името на модела? Ако да, значи и аз имам такава.
Имаш специална програма за Дънки - страхотно се справя с тях.
Памучни суша на Памук
И както petiaivanov ти е обяснила да делиш материите.
Винаги добавям и “Шонен” - имаш описание в упътването за тази функция.
Настрой си сушене според твърдостта на водата, в която е прано прането - също оказва влияние върху крайния
резултат.

Още нещо да помогна?
Съвсем се избяга от настройки при СМ за твърдост на водата, в която е изпрано прането. Кому беше нужно всичко това!

# 551
Моля ви , слагайте ги тези обемни снимки и постове в скрит текст ....
Толкова е неприятно да се скролват постове с по 15 снимки и 10 цитата ..

# 552
  • Бургас
каква марка пералня и сушилня да избера - AEG или Miele (Miele на цена до 1800лв)?
Има отделна тема за комбинирани пералня/сушилня.
В сегашното ни жилище имам отделни уреди пералня и сушилня и съм много доволна, но за новото почти съм решила да е комбиниран. Така и не намерих човек със сравнително нова машина на  Миле, за да получа мнение от първа ръка. Двата комбинирани модела, които се предлагат в момента, са произведени е Германия и със сигурност до месец-два ще купя. Мнение, обаче, ще мога да дам след това.

# 553
Здравейте, предварително се извинявам ако въпроса ми е неуместен,но наистина нищо не разбирам от сушилни. От два дни чета форума,но така и не мога да се ориентирам каква сушилня да взема.  Никога не сме ползвали такъв уред,но съпругата все повече ми намеква,че има голяма нужда от него. Решил съм да я изненадам за Коледа. Та въпроса ми е какво бихте ми препоръчали за бюджет от около 1500 лв. Пералнята ни е samsung и помещението е ограничено,така,че ще трябва да се позиционира върху пералнята, ако това е от значение. Предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 20:21 от Gthg

# 554
Здравейте, предварително се извинявам ако въпроса ми е неуместен,но наистина нищо не разбирам от сушилни. От два дни чета форума,но така и не мога да се ориентирам каква сушилня да взема.  Нокога не сме ползвали такъв уред,но съпругата все повече ми намеква,че има голяма нужда от него. Решил съм да я изненадам за Коледа. Та въпроса ми е какво бихте ми препоръчали за бюджет от около 1500 лв. Пералнята ни е samsung и помещението е ограничено,така,че ще трябва да се позиционира върху пералнята, ако това е от значение. Предварително благодаря!
За такъв бюджет:
AEG-от серия 7 нагоре
Бош- от серия 6 нагоре
Миле
Самсунг, само най-високия клас
Гледате да е поне за 8 килограма и по възможност да има клас на кондензация "А".

Общи условия

Активация на акаунт