Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 43 152
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София

Благодаря много!
Имаше въпрос по-напред /коментар не видях/, дали има и каква е разликата при машините с прозрачен люк и такива с непрозрачна врата. Но това може да се пита и в магазина.

Мисля, че е въпрос само на дизайнерско решение. В предната част на сушилната се намира филтърът за мъхове и има въздушни пътища. При едни това е поместено в самата врата, а при други - под нея.

Аз също се чудех за уред втора ръка, но не съм сигурна къде продават качествени такива. Моля някой да помогне с линк или адрес на такъв магазин /за предпочитане в Бургас или околностите/.
Благодаря!

В Бургас знам за един магазин в ж.к. Възраждане, на ул. Ивайло 44, и за един в Меден рудник, ул. Въстаническа 15. Сигурно има и други, потърсете в Google.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 18:35 от VilhelminaP

# 256

Аз бих взела Bosch 😊

# 257
Някой който има опит със старата технология сушилни и тези новите с термопомпа може ли да сподели предимства/недостатъци? Имам старичка сушилня с нагревател- кондензна и се чудя дали да сменям направо или да платя ремонта. Миле е марката, нова я взех, ама преди много години......Досега работеше безотказно.

# 258
Не е задължително. Имам нисък клас сушилня Miele TDB 230 WP Active. Филтрите не са на вратата, а под нея, както при останалите. В това отношение, раликата е само в непрозрачността във вратата.

# 259
Ако е прозрачен капакът можеш да си сигурна, че върти и в двете посоки, докато непрозрачният капак е изпитание за вярата Grinning

# 260
  • :)
Благодаря ви за отговора! 🍀

# 261
  • София
Тези от вас, които сте ползвали от стапата генерация сушилни, с нагревател, как се спраняхте с конденза?

# 262
За кой конденз става дума?

# 263
  • София
Заради нагревателя, ми казаха, че се получава много силен конденз от сущилнята.

# 264
Не съм забелязала силен конденз от сушилнята .
Оставям леко отворен прозореца /на терасата е / докато работи .

# 265
Заради нагревателя, ми казаха, че се получава много силен конденз от сущилнята.
По прозорците ли? Иначе съм наясно. Питам, защото съм вижда конденз по вътрешна страна на дисплей на сушилня.
Това значи, че в помещението е много влажно. Топлият и влажен въздух кондензира върху студени повърхности.

# 266
  • :)
Моля за съвет, колебая се между следните две сушилни. Доколкото разбирам при АЕГ липсва опцията за самопочистване.
AEG T8DBA3: https://www.amazon.de/dp/B0744P9JPR/ref=cm_sw_r_oth_api_glt_i_DE … ng=UTF8&psc=1

Bosch WTW875W0:
https://www.amazon.de/dp/B00WARWARC/ref=cm_sw_r_oth_api_glt_i_8R … ng=UTF8&psc=1

# 267
Аз бих взела Аег–то .
Не съм от почитателите на самопочистването .

# 268
  • На брега на реката
Здравейте,
Помолиха ме, да проверя за сушилните със самопочистващ кондензатор. Мои близки се колебаят и им се иска да си вземат такава. Аз следя темата, но не съм се изтересувала от тях, защото не ми е на дневен ред /имам си/. Препоръчах им, любимката в темата Gorenje, но има се иска да разгледат и такъв Бош.

Моля, някой, който има и е доволен да посочи конкретен модел. Трябва им за 8-9 кг.
При тези машини, може ли да се включи източването на водата към канал или трябва да е в контейнера, за да има за самопочистването?

# 269
  • Варна
Въпросното gorenje не е със самопочистващ филтър.Иначе е много добър избор.Ние сега ще купуваме втора такава за друг имот. В момента е на 1099лв. е Техномаркет.

Общи условия

Активация на акаунт