Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 40 201
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Защо не опитате да сушите на някаква щадяща програма, авто например ако има нещо подобно. Предполагам че пренагрява дрехите и от там се свиват. Може и да е развален този датчик за влага и да ги пресушава. Не е нормално това свиване. Няма ли бутон за деликатно сушене?

# 481
  • София
Въпросът ми е, оправдани ли за тези 300лв разлика в полза на BOSCH модела или да ги спестя и да заложа на Whirlpool?

Разликата даже е 500 лв, но в момента Бошът е в промоция. Дали парите са оправдани, може да реши само този, който ги дава. Аз вече съм ги дала, защото съм преценила, че нито един от моделите с по-ниска цена не си заслужава риска - риск уредът да не прави добре това, което трябва да прави.

А какво трябва да прави сушилната - да ми спести простирането и гладенето. Това си купувам аз с тези пари - да не простирам и да не гладя. Всяка сушилна суши, но качеството е различно. Ако сушилната не се справя добре, ще трябва да гладя всеки ден. А това за жизнения цикъл на уреда би ми струвало много повече от 300 или 500 лв.

Отделно от това, споменатият жизнен цикъл е различен при отделните уреди, т.е. хипотетично ако уред за 900 лв изкара 9 години, а уред за 1200 изкара 12, то цената на инвестицията излиза една и съща (приблизително) - 100 лв на година.

за Bosch има писано с мнения, но за Whirlpool FFT M22 8X3B EE, не откривам никаква информация Yum

Не съм ползвала тази сушилна, но мнението ми за марката не е особено добро. Не толкова заради проблемите със самозапалващите се сушилни, колкото заради личния ми опит:

Първо, някои уредите Уърлпул, които имам (няколко на брой), започнаха да излизат от строя преди да са изминали 10 години от покупката им, докато някои от уредите Бош и Миле у нас и у нашите са на по над 15 години и са в отлична форма.

Второ, повечето от уредите Хотпойнт-Аристон и Индезит (марки на Уърлпул), които съм имала, не вършеха работата си така добре, както уредите на Бош и Миле, които имам.

# 482
Въпросът ми е, оправдани ли за тези 300лв разлика в полза на BOSCH модела или да ги спестя и да заложа на Whirlpool?
Първо, някои уредите Уърлпул, които имам (няколко на брой), започнаха да излизат от строя преди да са изминали 10 години от покупката им, докато някои от уредите Бош и Миле у нас и у нашите са на по над 15 години и са в отлична форма.
Уърпулите са стрували минимум 2 пъти по_малко от Бошовете и Миелетата , нали ?
Не знам как искаш уреди на такава цена да работят колкото много по_скъпи от тях ..
Пък и 10 години е много време.

# 483
Djordja, звъня им от няколко часа, всички опции избирах, никой не вдига Simple Smile)

milittana, до момента опитах две програми и с двете греда, сега съм в страх да я пусна.

# 484
Djordja, звъня им от няколко часа, всички опции избирах, никой не вдига Simple Smile)
Петък е Wink

# 485
  • София
Уърпулите са стрували минимум 2 пъти по_малко от Бошовете и Миелетата , нали ?
Не знам как искаш уреди на такава цена да работят колкото много по_скъпи от тях ..

Никъде не съм казала такова нещо, дори напротив - написала съм, че и животът е според цената:

Отделно от това, споменатият жизнен цикъл е различен при отделните уреди, т.е. хипотетично ако уред за 900 лв изкара 9 години, а уред за 1200 изкара 12, то цената на инвестицията излиза една и съща (приблизително) - 100 лв на година.

Продължението е, че срещу 300 лв повече си купуваш уред с по-дълъг живот.

Пък и 10 години е много време.

10 години е много, а 15 - още повече. Уредът, за който говоря изкара 8 г., което не е драма, но пък е база за сравнение. Бош - Уърлпул 15:8 - кой се класира за финалите?

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 16:49 от VilhelminaP

# 486
Сушилнята не е ютия и не пести гладене. Гладенето се пести от хубави материи, но с тях ефектът е същият и при простиране на въже. И все пак, ако е за офисни ризи и други някои неща, без ютия никога не изглеждат както гладени, макар да не са намачкани. Аз лично гладя и хавлиени кърпи, не че и личи дълго, ама на първо време са по-мекички и приятни след няколко тръквания със силна ютия и пара.

# 487
Представете си за какъв боклук иде реч, а пък бил и той с термопомпа, щом с тази технология "изгаря" дрехите.
Не само нагревателните са проблем, както рече Васил, а всики са проблем. Не можеш ти сам да пуснеш на пазара един списък, по-дълъг от числото "пи" , с калпави модели, сам да казваш, че са опасни, и да имаш претенции да правиш сушилни! Това са крадци. Който се върже с 6-те години гаранция, върже.

# 488

milittana, до момента опитах две програми и с двете греда, сега съм в страх да я пусна.
Продължавай да упорстваш от понеделник, а междувременно хубаво прочети упътването и разбери дали към програмите можеш да добавяш функция за щадящо сушене. Освен това, не знам дали при твоя модел има, да задаваш различна степен на изсушаване - най-често се изразява чрез слънца, или надписи от типа “екстра сухо”, “сухо за гладене” и т.н.
Ако имаш гореизброените - пусни една сушилня с добавена функция за щадящо сушене (gentle, sensitive или както там са я кръстили), а като степен на изсушаване - нещо, с не особено изсушаващата ефект.

# 489
  • София
Сушилнята не е ютия и не пести гладене...

Така е, не се изразих правилно. Сушилнята не спестява гладене, но може да ти създаде непредвидено такова, ако изкара дрехите или чаршафите намачкани. Даваш пари, за да ти спести труд, а не за да ти създаде друг. Иначе, и аз гладя ризи и други неща.

# 490
Сушилнята не е ютия и не пести гладене.
Ами не съм много съгласна.
Определено откакто започнах да ползвам сушилня почти не гладя, да не кажа - хич. Не коментирам ризи, разбира се.
Нарочно съм организирала гардеробите си така, че всичко е по закачалки. Сушилня - на закачалка - гардероб. Само дънките и анцузите стоят сгънати.

# 491
Определено откакто започнах да ползвам сушилня почти не гладя, да не кажа - хич. Не коментирам ризи, разбира се.
Нарочно съм организирала гардеробите си така, че всичко е по закачалки. Сушилня - на закачалка - гардероб. Само дънките и анцузите стоят сгънати.

Ми то и аз съм така, ама сама казваш, че което е за гладене си е за гладене и със сушилня. Иначе на мен ми мачка и любимите чаршафи (други не), ама не ми пука.

# 492

Продължавай да упорстваш от понеделник, а междувременно хубаво прочети упътването и разбери дали към програмите можеш да добавяш функция за щадящо сушене. Освен това, не знам дали при твоя модел има, да задаваш различна степен на изсушаване - най-често се изразява чрез слънца, или надписи от типа “екстра сухо”, “сухо за гладене” и т.н.
Ако имаш гореизброените - пусни една сушилня с добавена функция за щадящо сушене (gentle, sensitive или както там са я кръстили), а като степен на изсушаване - нещо, с не особено изсушаващата ефект.
Разбира се, че ще им звъня пак. Да, има слънце, което използвах. Другия вариант е да пускам на деликатно, то е с по малко кг на два пъти или вместо за гардероба, да задам за закачалка, така пише, че е било по деликатно сушенето.

# 493

Ми то и аз съм така, ама сама казваш, че което е за гладене си е за гладене и със сушилня. Иначе на мен ми мачка и любимите чаршафи (други не), ама не ми пука.
Напротив, преди сушилнята гладех много повече неща от ризи.

Neli_20, следващия път не задавай никакви слънца.

# 494
Момичета а за този модел имате ли впечатления? https://zora.bg/product/dpe92-9-kg-a-byal

Общи условия

Активация на акаунт