Любители на котки - Тема 165

• 26 458
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Харо още си търкаля мишката.Явно му хареса.
Децата имат непогрешим нюх кое е играчка и е за тях...И Харо така,чак неща,които не са за него, си присвоява.
И Чернишка все ще си хареса и свие нещо,ама първо да свикне.

Аз обичам черни котки,но сигурно винаги ще ме е малко страх от тях,имах лоша такава.Хари въпреки че хапе,е много по-обичлив и гушлив.Сузана не се пипаше,тя и не играеше много с мен,само ми събаряше нещата(последното и Хари го прави).
Иначе поверието за черната котка не ми прави много впечатление,около нашия блок има няколко черни котки.Все нанякъде отиват,не защото ми предвещават нещо лошо,а защото имат важни котешки дела...
За мен са много красиви мини пантерите,на AniHr красавецът е кадифен и прекрасен,Чернишка е грациозна и дребничка,Сузана също не беше пълна,но сякаш малко по-едра.Чернишка повече прилича на коте.

# 571
Миоки,страхотна снимка!
Хари не наежва толкова гърба,но опашката я държи по същия начин и тича на една страна.Страхотен е в такъв момент,но и бърз и нямам такъв хубав кадър.
На огледалото не се е ежил,тупа го с лапи от време на време...Но май е усетил,че няма друга котка освен него,не е особено развълнуван.Явно проверява все още обаче.

Може ли снимка на порасналия сладур?
Ето го сега. Вече е дъртьо, на 11 години ще стане на пролет.

# 572
  • Бургас
Благодаря, много е хубав!
Тя и котката на баба е на поне 10-11 години,може и повече,но все води котенца.Дори и да не ражда,явно отмъква от някоя друга котка...

Твоят котарак е прекрасен,има страхотна козинка,а погледът е уникален.
Става за реклама на котешка храна,добре гледан кот е.
Все питам за характера на британчетата,много ми харесват и ми е интересно.Аз се чудих дали да не взема такова котенце,просто са ми  много симпатични.
Повечето хора,които имат породисти котки обаче казват,че породата на моя(кръстоска незнайно между какви породи) е най-гушлива и любвеобилна,породистите били по-резервирани.
Аз съм гледала отдавна една котка,сега Хари.

# 573
Изобщо не е гушлив. Ходи по мен като куче и ляга все наблизо, но в скута никога не се качва, не обича и да го вдигат и носят насам-натам. Обича да го галят, но само когато е в настроение. Ако му досаждаш, го показва ясно като просто се премества.
Ртуалът ни е като легна (обикновено чета нещо преди да изгася лампата и да заспя), идва, ляга до възглавницата и стои до мен докато изгася лампата. Почти веднага след това се премества да спи той някъде другаде. Сутрин, ако не стана веднага, също идва и се чучва и чака да се размърдам и да му сипя да яде.

Иначе е душица. Не дере, не хапе, не събаря, не руши, не се качва на масата и не проси храна. Като е гладен и паницата му е празна, идва, върти се и ме гледа, а като стана да му сипя, стои където му е купичката и чака. Почти не му се чува гласа. Радко мяука. Никакви проблеми не ми създава, много е добричък, ама да беше малко по любвеобилен... ех Simple Smile

# 574
  • Велики Преслав
Мария, пак се притесняваш напразно за болести на котката си. Аз имам 2 ма роднини, ама се притесняват за себе си. Недай си Боже да ги заболи корем по-силно, край нещо опасно е. Успокой се и не си мисли лоши неща, защото се случват. Мисли си хубаво.
Миоки, тоя поглед казва "Аз командвам тук" . Много е красив. Моя Илиян също го прави, ама има един по опасен който гласи "Ей ся ти ..........мамата". С други деми ще ме хапе.
Зуки Су, малко мнението ми прозвуча тъпо, извинете. Не ги харесвате, ама имате такава и я обичате много. Ами противоречиво е. Аз котките не си ги деля по цвят. Всичките ги харесвам. Всъщност незнам дали има котка дето няма да харесам Grinning
Тук в групата например, голямата котката на  AnMary ме влудява. Много е красив. Цветовете най-вече.
Както и да е, ние тука с AnyHr ще си харесваме черни котки. Аз имам такава, доста темпераментна и единственото нещо, което не харесвам в нея е характера. Не обича да я прегръщат, ама пък се лигави много до мене

# 575
  • Бургас
Васко, хипохондрия съм си,ама това от много заболявания при мен се получи.
Да,притеснявам се за всички които обичам.Ти да видиш за сина как се тревожа...

Миоки,ако успееш да го нагушкаш,гушни го няколко пъти и от мен.
Моят Хари е много темпераментен,явно има нещо италианско в него.Целува и гушка в момента,а само преди няколко часа така ме нахапа,че яде бой по дупето и му изхъсках.То при нас наистина е"Бий ме,обичай ме!"Много му се радвам,че в повечето случаи е много любвеобилен,предишната ми котка лягаше рядко върху мен,до мен не стоеше,спеше в една ракла,върху одеалата(Ами там си ѝ харесваше).
Хари спи някъде по леглото,или до главата,или до краката ми.И сам идва да ме гушка и ми е много приятно.
Глезльо:

# 576
  • Велики Преслав
Аз те разбирам, че е от болести. Специално единия човек от споменатите горе, е опериран 6 пъти. Притеснява се много за всички ни, защото е изгубила 2 дечица. Едното при раждане, другото заради лекарска грешка. Все си мисля, че болестите и идват от силна мъка. Поне част от тях де. Но стреми се да мислиш хубави неща. Аз преди 1 месец се сетих, че не си изключих климатика от контакта, въпреки че ме нямаше за 5 дена. Мислех си, че от енергото ако правят профилактики ще му стане нещо. Еми познай. От енергото е спирал тока и когато е дошъл му е изгоряла външна платка. Ето колко тревога за един климатик, пък за човек е съвсем друго. Ремонта излезе 400 лв. За това се мисли добро. Сега относно маците. Някой би ли ми казал, каква е причината, майка да си намрази децата? Вече са големи и са колкото нея но щом мине покрай тях ядат бой. Питах един път но никой нищо не каза.

# 577
Миоки, британец е този красавец, нали?

# 578
Това, че майката гони и бие децата си е инстинкт, не омраза. В природата е така, за да е свободна за следващо котило, а и да няма кръвосмешение между майка и син. Нормално поведение е.

# 579
Обожавам черни котки! Имала съм в детството и в младежките години две такива Майкъл и Марта. Прекрасни бяха. Майкъл се хвърляше и хапеше като куче. Изпитвах страх от него. Имах за кратко и черен пудел с беличко само като вратовръзка. Нямам кой знае какви спомени от него.
Знам, че черните котки не са много желание за осиновяване от хората. Няколко организации/ или просто дами/, които спасяват бездомни котенца, които следвам във ФБ многократно са го споделяли. И то се вижда - другите намират дом, черните и тигровите остаряват при тях...
Аз обичам чернушки, но никой от бандата вкъщи не е черен, само защото не съм ги избирала, нито по окраска, нито по хубост. Те ни избраха за стопани. 😆
Харесвам ги, обичам ги, гледам ги като дечица, но знам, че има и много по-красиви.
Никой от тях не идва да се сгуши в скута ми. За огрооомно мое съжаление. Малката е на принципа "ако искаш да ме изгониш, погали ме". Голямата (имат месец-два разлика сигурно) обича и ме вика да я галя, но най-много обича да го правим, когато тя е покатерена накъде (на хладилника, на дънера), а аз съм долу. Нея не можеш я хвана и за едно пренасяне от тук там, изплъзва се като риба. Само младежът е малко гальовен. Идва в сутрешните часове на нощта специално при мен в леглото да си получи порцийката галене. 😻
Имам ултиматум вкъщи за четвърто коте, иначе се заканвам, че вече ще си избера по гальовност! Но доколкото се познавам, ако мъничко ме отпуснат домашните, ще е някое с липсващо оченце или лапичка.
Бандата вкъщи много ползва котешкото дърво и дънера. Страхотна игра пада и с тунела. Младежът и голямата са фенове на дунапренени топчета, а малката обожава да играе с един конкретен вид мишчици. Идва да се гали и мърка в краката ни, когато иска да ѝ я хвърляме, а тя да я гони и носи. Имат три пилона за точене на ноктите и ги ползват редовно. Знаят, че давам награда, когато ги видя, че са на 'точилката'. Но! Не мога да ги накарам да не използват килимите за целта. Cry  За кашоните знаете.

# 580
  • София
Миоки, голям красавец е твоят дъртьо.

Моят Аш е като твоя - за гушкане и глезотии. Но пък облизва, по много. Когато го гушна (и лежи в ръцете ми по гръб) ми хваща лицето с две лапи и ме облизва.
Оникс не облизва. Това е добре, защото двама ще ми дойдат много. По-гушлив е, може да спи под одеялото ти, гали се. Но като го гушнеш винаги измяуква протяжно - "край, умрях". Започва да копира големият и най-вероятно ще стане проклетник кат него Simple Smile

Вчера успях да купя Брит от физически магазин. Отвориха нов зоо магазин при нас. Ще трябва другата седмица да ходя пак за Проплан. Имаше, но не можаха да ми продадат ("не мога да ви пусна касова бележка).
Голяма тоалетна не успях да купя. Ще трябва да проверя в един друг магазин при нас или да поръчам по каталог.

Танче, имаше и купички
Скрит текст:

Аз им взех по една с картинките - диаметър 13, дълбочина 3.

# 581
  • София
Еха, какви цени на купичките за храна 😳
 (наскоро си купих 6 купи от дуралекс за 12 лв).
Добро неделно утро от нас с Блечока- мързелуваме си и се чудим колко всъщност е  часа...
 А навън ни чака един прекрасен ден 🌞

Скрит текст:
Йога style 😻

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 10:13 от AnyHr

# 582
  • София
Танче, имаше и купички
Скрит текст:

Аз им взех по една с картинките - диаметър 13, дълбочина 3.
Благодаря, че си се сетила за мен! Много са хубави, особено онези с котетата! Но и паричките им са "хубави"! Simple Smile Не случайно търся по човешки магазини. Повече от 2-3 лв не ми се дават, че трябва да купя поне 5, а още по-добре и 2-3 резервни. Ще си карат с един хубав комплект и един "сбирток". Joy 

По повод на играчките - дайте им някоя връзка за обувки. Голяма игра пада! Единият вариант е човек да си играе като с въдица. Но и да се пусне върху котето става. Първо се омотава, после си я влачи и гледа как се мърда края. А най-интересно е ако котето си има другарче. Тогава има кой да лови мърдащия се край. Simple Smile Често двама хващат със зъби по един край и дърпат. Joy За жълто-зелените мъхнати топки за тенис съм казвала. Имат голям успех. Хем ги гонят, хем си изкарват гнева върху тях като ритат и с четирите крака едновременно. Дори гледам да имам винаги подръка, за да отвличам вниманието им, когато се сбият. Другите им играчки са най-банални - мишки, топчета от станиол, гумени/силиконови топчета, капачки, "жълтъци" от киндер яйца, рингчетата, които остават на гърлото на пластмасовите бутилки и всичко дребно, което може да се рита. Joy Но най-вървежната игра е гоненица с бутане на всичко по пътя им. Много я умеят тази игра, особено в малките часове на нощта. Joy Все се каня да питам съседите отдолу дали се будят, но не смея. Joy

Зуки Су, писала си за перца, взети от улицата. Имай предвид, че особено гълъбите са развъдници на всякакви гадости. Аз изпадам в ужас като си намерят гълъбово перо на балкона и почнат да го дъвчат и ближат. Пробвай по някакъв начин да ги миеш или дезинфектираш.

T.Valcheva ми напомни за Хелоуин и допълвам със снимка по темата:  hahaha

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 10:09 от Тaня67

# 583
djasra, какво стана с болното коте? Има ли някакъв напредък с лекарството?

Васил Василев, я гледай колко много хора сме фенове на черните котки!

Това суеверието вече е отдавна отминало, всъщност черните котки носят доста късмет, слава Богу има и хора, които специално искат да си вземат черна котка. В Египет черните котки са се смятали за свещени, а и хората, които имат черна котка могат да потвърдят, че всъщност в живота им е влезнало късмет и щастие, а не обратното, в това съм сигурна.

Зуки Су, Снощи прекара нощта на табуретката отгоре, купих й топче и не го поглежда, не й се играе нещо, иска само да яде, спи и да гледа телевизия Grinning

ммммммммммммм AnyHr, много ми харесва твоят Блеки, обожавам като мацнат розов език върху черната муцунка.

Благодаря ви на всички са успокоението със спането, както и за предложенията за игри. Simple Smile

Днес нали е Хелоуин Grinning

# 584
  • София
Т. Valcheva, тази черна грация има ли си име?
Не се притеснявай, ще свикне с всичко  котето (кой бяга от хубав живот!?), а щом ходи с вирната опашка- всичко е наред (скоро ще разберете кой командва 😹)
И косъма ще заглади.
Наша Чара беше кожа и кости, когато се появи преди година, сега вече няма опасност кокалите да пробият кожуха..., дори се притеснявам вече, че ще стане дундичка.

Черната пантера вече гони 7 кг, а Чари е наполовина

Общи условия

Активация на акаунт