Любители на котки - Тема 165

• 26 461
  • 783
  •   1
Отговори
# 555
Т. Валчева, има вероятност напразно да си дадеш парите за къщичка. Все пак Чернишка не е живяла 10 години в къщичка.

Махни одеялцето или сложи друго и виж как ще реагира.

Според мен, може и да греша, но купуването на играчки, драскалки и къщички е повече човешка потребност отколкото котешка. То е да ти е чиста съвестта че си добър стопанин. Но котките си имат тяхно мнение. Някои харесват драскалки от магазина, други не им обръщат внимание.

Когато Феликс дойде в нас ми подариха рекламна плюшена къща на Гурме Голд. Влиза два - три пъти да разгледа и никакъв интерес. Спи по легла, на дивана, фотьойли, столове. Купувах мишки, топчета - играеше си с тях за малко. Обича, както и малкото въгленче, някой да си играе с нея. Сега на държи години откри балоните - сама ги гони. Любимата й играчка беше пластмасовата част от отварянето на кутия вино. Тая година не й обръща внимание.

Отплеснах се, но идеята ми беше че хората едно мислим, те друго искат. Всичко е проба - грешка. Аз не бих купила легло защото никой от двамата няма да го ползва.

П.П.
Днес докато малкото ядеше изскимтя. Не разбрах защо. Наблюдавам дали ще се повтори. Тя стана от леглото и отиде да го подуши дали е добре. По същия начин се държа когато то падна от съдомиялната. Тя го наблюдава, гледа с интерес как то си играе.

# 556
Мда, съгласна съм за купуването на всякакви джунджурии, особено легла и къщички. В повечето случаи са пренебрегвани. В леглото което аз купих, дори не пожела да стъпи. Предпочита да лежи в празен кашон или върху голия плот на шкафа, отколкото в някакви скъпарски къщички и легълца.

# 557
  • Бургас
Любимата играчка на Харо е банел от сутиен.Носи ми го,аз го хвърлям,пак ми го носи...Или сам си го разнася и закача.
Взехме му мишка,която има въженце и върви сама...Трепа няколко пъти мърдащата гад(няма да си купувам хамстери и морски свинчета,няма да оцелеят),разнася я за ухото,носа...Ще видим колко време ще му е интересна.
Птиченца изобщо няма да внасям вкъщи,то си е грехота направо.

# 558
Още първия ден преди 6 дни, когато я взех не миришеше на нея, но веднага си влезе без дори да й го показвам Sad 
Смених одеалото, за да го пера Sad но още на обяд ми стана гадно като я видях как оглежда къщата и отказва да влезе, затова го върнах веднага неизпрано, но тя продължава само да оглежда и да спи отпред. Sad

Тъпо е, да я завия предполагам.... а ако й е студено ще влезе сигурно. Като цяло й харесва да лежи по плочките.. но страха от високо и отказа да се качва дори на диван не го разбирам от къде идва. Може би е общувала с кучета, нямам представа.

Зуки Су, на село цяла година спа в къща направена от мен, с метална конструкция да не излети при вятър заедно с котката, отстрани със стиропор и вътре с вълнено одеало, което често сменях и тя ме виждаше, тоест не би трябвало сега да се е ядосала, че бъркам в нейното легло. Не знам вече...
Ще изчакам няколко дни и ако не влиза въобще ще я махна и ще измисля друго.

Зуки, тя и телевизор не е гледала, но сега постоянно го прави Grinning

# 559
Е, котето е на ново място, нормално е да е резервирано. Остави го само да избира къде да лежи и къде да се качва. С времето ще свикне, ще се отпусне и на главата ти ще се качи Satisfied

# 560
Аз каквото съм им купила, всичко досега е в употреба. Сега съм поръчала от наша съфорумка да им направи легълца. Но е много вярно и това, че се взимат и ненужни неща за успокояване на съвестта. Аз съм много тревожна като човек. Имахме мечта за голямо семейство, но обстоятелствата са такива, че няма как да имаме още деца и реално за мен това  са моите други деца.  Честно да ви кажа, гледам ги и им треперя  както съм си гледала детето. Много ги обичам.

Вижте каква готина идея. Имам едни празни ( все още) шкафове  и  направо ми се върти  в главата да им  направя дупки:)

# 561
  • Бургас
Миоки,качват се на главата.Или поне се изсипват на нея разни котки късно вечер.
Имам много тясна рамка на леглото,но Хари се разхожда по нея.И понеже е много грациозен и пъргав(също като стопанката си),често пада откъде ли не...
Също и не преценява добре разстоянията...И ми скача често по главата,докато се опитвам да заспя.
По мен си ходи без никакъв проблем когато си реши...Има бюро до леглото ми,обича да скача върху мен и оттам...Докато беше малък,беше забавно,сега е тежък обаче.

Ну Заяц,животинките са си като дечица.Синът даже малко в началото ревнуваше,но това е глупаво,котето си ми е наистина като детенце,но най-голямата ми обич и радост си е синът ми.Мисля,че го разбира вече.Преди прекарвахме много време заедно,сега обаче не ми обръща много внимание,а котето не отказва внимание.Нормално е,така си е естественият ход на нещата.Аз си имам компания,синът си върви по своя път,без да съм досадна и обсебваща...Надявам се де...

# 562
Т. Валчева, +1 за съвета на Миоки - остави я тя да си избере какво да прави. Много ми е на сърце твоето кюмюрче. Не смея да напиша циганче/негърче че е расистко. И аз си имам такова, вече е на почти три месеца. Взех го от улицата импулсивно, да не го сгазят колите. А си имам и тригодишна котка. Някак в Чернишка виждам моето и се надявам да успееш да направиш щастливо твоето както и аз моето.

Ти играеш ли си с нея? Тя с какво обича да си играе?

# 563
Т. Валчева, +1 за съвета на Миоки - остави я тя да си избере какво да прави. Много ми е на сърце твоето кюмюрче. Не смея да напиша циганче/негърче че е расистко. И аз си имам такова, вече е на почти три месеца. Взех го от улицата импулсивно, да не го сгазят колите. А си имам и тригодишна котка. Някак в Чернишка виждам моето и се надявам да успееш да направиш щастливо твоето както и аз моето.

Ти играеш ли си с нея? Тя с какво обича да си играе?
И на мен черните са ми били винаги на сърце. Simple Smile 27 октомври бил ден на черната котка, тъй като тези дни тя дойде вкъщи, а нямаме никаква представа кога е родена ще празнуваме на 27.10 Grinning

Обича да мърка и да се гали най-вече, не й се играе, на село съм я виждала да гони листа от вятъра и това я забавляваше сякаш Grinning  Но ако кажеш някаква игра за голяма котка? А твоите с какви игри се занимават.

Е, котето е на ново място, нормално е да е резервирано. Остави го само да избира къде да лежи и къде да се качва. С времето ще свикне, ще се отпусне и на главата ти ще се качи Satisfied
Дано не Satisfied  
Но в скута ми на село е идвала, просто тук явно аз ще се е отпуснала или аз ще сядам по земята вече.

Гледа се в огледалото Grinning дали знае, че това е тя Grinning

тича тича Grinning  харесвам опашката много!

# 564
Може и да не знае, а да си мисли че е друга котка, но като разбере че няма миризма, ще спре да се взира в образа си. Ей го моя като бебе - ежи се на сбе си. Отдавна не обръща внимание на огледалата.

# 565
Много харесвам черни котки!
Мястото е ново за нея, нови миризми, нови неща се случват около нея.. А те не обичат промените.

# 566
  • София
Кой харесва черни котки?! 😻
Аз не знам дали ги харесвам (харесвам всички котки)... знам само, че този го обожавам ❤

# 567
  • Бургас
Аз харесвам черни и всякакви котки.
Не знам дали мога да направя клипче,Харо е много смешен.
Пускам мишката към него,подскача,ако го докосне,докато се движи.
Иначе си я хапе и ми я подава като топче Аз му я връщам.
Никак не искам да ѝ махам очите и носа,дано не ги откачи и глътне.
Сега наистина все едно си подаваме топка.
Балон не ми е хрумвало да взема,но мисля,че със сигурност ще го спука и ще се стресне(няма как да не му пусне някой нокът).

Черното по-възрастно коте е нормално да е по-сдържано в началото,а и вероятно на по-възрастните котки не им се играе толкова,поне колкото възрастни котки съм виждала,не са много ентусиазирани да играят.Даже Хари,който няма годинка и не е кастриран,се поизмързеливи...

Миоки,страхотна снимка!
Хари не наежва толкова гърба,но опашката я държи по същия начин и тича на една страна.Страхотен е в такъв момент,но и бърз и нямам такъв хубав кадър.
На огледалото не се е ежил,тупа го с лапи от време на време...Но май е усетил,че няма друга котка освен него,не е особено развълнуван.Явно проверява все още обаче.

Може ли снимка на порасналия сладур?

# 568
  • София
T.Valcheva, остави я да опознае обстановката.
Опашката е в супер положение Simple Smile
Моите като ги видя с вирнати опашки знам, че са ок.

# 569
Грях ми е на душата, но аз не харесвам черни котки. Не само заради суеверието, че носят нещастие. Изглеждат ми еднакви и безлични. И сега си имам две - чисто черно и черно бяла с преобладаващо черно. А и много трудно се търсят като се скрият на тъмни места. Не мога да го обясня точно ... Знам че външния вид не е важен а характера. И си ги обичам, просто си мрънкам.

Не знам какъв цвят или порода искам. Имам си тия двамата и си ги обичам. Но тайно си мечтая за куче. Разходките са ми проблема.

Първата ми котка беше преобладаващо бял със сиво. Леля ми си има рижав красавец, но обича да хапе и е своенравен.

Извинете за лиричното отклонение ...

Т. Вачева, добре дошла в темата! Като те чета много се радвам. И лятото ще си я гледате ама ти още не знаеш. Тя е стара и живяла по друг начин.
Играта е форма на социализация. Играта е да изразходва енергия, да взема решения.

Ще ти предложа няколко, пък ти с проба грешка ще намериш вашата. Нека и съфорумките пишат любимата игра на техните калпазани.

В Била и Кауфланд продават за около 5 лв плюшена мишка с пръчка. Трябва да размахваш пръчката и тя да гони мишката. Миналата година Феликс обичаше тази игра, сега я мързи.

Плюшена мишка от зоо магазин, няма и 2 лв. Тя сама да си я гони. Малкото в момента си играе с такава.

Дълга касова бележка смачкана на топче.

Пера от гълъби. По улицата се намират.

Феликс откри балоните като играчка макар че е на 3 години.

Маслина да се търкаля по пода. Страшна играчка е - хем я яде, хем я търкаля.

Вашите котки с какво си играят? Чакам с нетърпение Таня да пише.

П.П. Мен ме чакат да си лягам:

Общи условия

Активация на акаунт