Любители на котки - Тема 165

• 25 601
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Какви проблеми може да има, ако се кастрира преди годинка мъжки?

# 661
Да се запушва.. Защото уретера се развивал до 1 г и ако се кастрира преди това можело да остане стеснен. Това ми казаха в клиниката.

# 662
Ако не бъркам, Шарки кастрира Барни на 5 месеца, но не помня защо тогава, а не по - късно.

Първата ми котка беше некастриран мъжки. Преди 20 години не се говореше за кастрация. Пикаеше на точно определено място - до външната врата и миришеше ужасно.

Феликс я кастрирахме на 8 месеца. Беше с фуния след това. Малко надебеля, но не фатално. Постоянно има храна в купичките и яде когато си поиска. Около 5 - 6 кг е, на 3 години. Домашния кантар е неточен - човек се мери сам, гушка я, после пак се мери човека - различни числа показва.

Бебето е момченце на около 3 месеца. Колко най - рано може да го кастрирам? Те и сега не се разбират, не искам то да ми тормози принцесата.

# 663
  • Бургас
И аз чакам да мине 21 февруари,тогава ми казаха,че е роден или намерен?моят Хари.
Не знам жената обърка ли се,веднъж каза,че котка е родила на тяхната тераса,втори път каза,че са го намерили изхвърлен...Не знам,но съм благодарна,че ми го дадоха.

А Франки прави същите физиономии...Разширени зеници,свити уши...Ах,лошо котеее!
За щастие не съм видяла никъде Хари да слага подаръци,изпусна се като по-малък и болен няколко пъти,но не е правил нищо след това на тези места.
Сузана правеше където каквото ѝ дойде,на Харко се радвам,че е много чистичък,ще ме дърпа и бута,но ще изчака да изчистя тоалетната.

Зуки Су,много си е хубав Коко,Кокорчо така му отива.
На Хари първото му име е Белчо,даже и аз в началото така му казвах.Както и да е,не си знае името,аз не му говоря на име.Някак е глупаво животните да имат имена,макар че схваща много бързо какво му се говори.Е, естествено се прави на луд...Особено ако му показвам надрано/нахапано и му говоря колко ме боли и че той го е направил...Придобива един разсеян вид,премества се и невинно си играе с нещо или просто гледа в друга посока.Неведнъж съм го забелязала.

# 664
Зуки, дали не може да се консултираш с различни ветеринари за съвет? Както при хората най-добре няколко мнения на различни лекари, за да избереш най-информирано.

Имам познати кастрирали мъжки кот на 10 месеца, на 6 месеца. Исках да кастрирам едни и да ги пускам навън преди първо разгонване и Вет ми беше казал на 6 месеца. Една позната кастрира нейния на година и няколко месеца и беше станал агресивен към нея, накрая и тя ходи в болница, направо я беше съдрал, а той 9 кила адската котка, видях го упоен и ме хвана страх! Не знаех, че очите им светят така като още са упоени, но отварят очи.

# 665
  • Бургас
О,щях да питам pinko защо този красавец е хванат в крачка и защо му е забранено да ходи там?

Има ли шанс Хари да стане по-агресивен?
Със сигурност тигри,слонове и изобщо големи животни,се привързват много към хората,които са ги отгледали,но при разгонване могат да наранят дори същите тези хора.
Малките прасенца са много милички,но пораснат ли некастрирани...Са ужасни.
Е,прасе не успя да ме ръбне,но определено едно имаше желание,там е друга история.

# 666
Не стават агресивни след кастрация, има и друга причина за поява на такова поведение.
След кастацията Марсел беше единствено сърдит заради яката. Навиците и поведението му не се промениха.

# 667
pandorina, 10 месеца ми казаха на мен, казвам ти го само, ако е трагичен случай като Ади и не можеш да изтраеш до годинката. Ако имаш съмнения, че се разгонва прибирай всякакъв текстил, възглавнички, якета, които може да свали,  и му дай едно пуловерче или плюшка "да се обичат". Още ми държи какъв ад беше с на Ади разгонването, с Бени беше осезаемо по-леко .

Аз им поръчах адвент календар на cosma, толкова вкусно им миришат всички консерви, които съм взимала, че не се сдържах Heart

# 668
Не говорим за след кастрация, след кастрация би трябвало да стават по-спокойни. Говорим, че ако се разгонят и не се кастрират дълго време може да станат агресивни особено мъжките.

П.С. веднъж спасих едно коте и му търсих дом из групите във фейсбук (нещо, което няма да повторя никога повече и съм излезнала от всички групи) и ми го искаха за разплод! И си представям как щеше да ги заплоди женските, а после да му отворят вратата като стане агресивен и към тях, и към малките.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 23:06 от T.Valcheva

# 669
  • София
Четох много американски сайтове за домашни любимци и кога да се кастрира мъжко коте, на база провеждани изследвания от ветеринари. Изводите бяха, че слезнат ли тестисите, може да се кастрира, дори да е на два месеца. И в нашата вет. клиника ми говореха за след 7мия месец и т.н., но така и не намерих убедителни доказателства, с данни, които да ме убедят в необходимостта от изчакване. Та си записахме дата за 09.01.2019 (Барни го намерихме на 10.11.2018, на видима възраст 2.5 месеца) и ветеринарката, която го приемаше, си призна, че е кастрирала нейния си котарак на 5 месеца...А аз стигнах до заключението, че на българските ветеринари просто им е по-лесно да боравят с по-големи тестиси при кастрацията и си намират оправдания с уж запушвания на уретрата. Барни го храним с мокра храна, гранулите са за "междинка", когато нас ни няма вкъщи. Пие си водичка всеки ден. Здрав "като бик" е. Ходим на вет само веднъж годишно, за планова ваксина. Поведенчески след кастрацията имаше видима положителна промяна  - хапането и дрането изчезнаха, стана много гушкав. И сега си е.

Мама Нана последва нашия пример като време за кастрация на Чочко и е също толкова доволна.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 20:15 от Sharky*

# 670
Не говорим за след кастрация, след кастрация би трябвало да стават по-спокойни. Говорим, че ако се разгонят и не се кастрират дълго време може да станат агресивни особено мъжките.
Не съм чувала за такава връзка. Имаш предвид, ако се кастрират късно ли или некастрираните стават агресивни?

# 671
Не съм чувала за такава връзка. Имаш предвид, ако се кастрират късно ли или некастрираните стават агресивни?
Давах пример с една позната, която изчака да кастрира котарак си чак на година и няколко месеца. Тоест преди това той се е разгонвал, може би дори няколко пъти, не знам, но твърде дълго се е изчакало за кастрацията и това го е влудило просто. Не знам защо не можем да се разберем ... Grinning

# 672
На 6 м е Франки. Не смея преди годинка да го кастрирам да не почнат проблеми. С ужас очаквам да почне да маркира. Пръсках с дезодорант в гардероба защото може да си влиза вътре. И тайно се надявам да не маркира.. Има и такива. Или да маркира само в баня... Айде и кухненската мивка ще я прежаля, нали се мие.. Само не върху мебели, стени, под...
Не чакай повече. Води го на кастрация. Виж как вече е направил традиция с мивката. Може и да не успееш да го отучиш. Ако свикне да маркира, дори след кастрацията може да продължи да го прави.

# 673
Давах пример с една позната, която изчака да кастрира котарак си чак на година и няколко месеца. Тоест преди това той се е разгонвал, може би дори няколко пъти, не знам, но твърде дълго се е изчакало за кастрацията и това го е влудило просто. Не знам защо не можем да се разберем ... Grinning
Сега мисля, че те разбрах Simple Smile А какво е обяснението на такъв феномен? Година и няколко месеца не е много късно за кастрация. Не е като да се е разгонвал няколко години преди клъц.

# 674
  • Бургас
Хари си има доста големи тестиси.
Вет каза,че са си слезли на мястото още преди доста време.

Миоки,некастрираните стават агресивни уж,но за мен Хари си е едно капризно детенце.
Днес ми намери коледния календар на Дъглас и отмъкна гъбката за грим,взех си я още преди да я направи на нищо.
Но на майка отмъкна една гъбка за почистване на лице и я забута някъде.

Сузана беше женска и явно сърдита,че се разгонва,а не забременява.
Ще трябва някак да се стегна и да го подложа този кот на процедурата,ама...Ми е много жал и ме е страх да не му стане нещо от упойката.Пак защото миналото лято аз имах изключително сериозен проблем с упойка.

Общи условия

Активация на акаунт