Любители на котки - Тема 165

• 25 605
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Моето мнение е да не правите нищо преди да я е видял лекар, освен евентуално лайка или сребърна вода.
Red, аз никога не съм била алфа. Непрекъснато някой се опитва да ми дава тон в живота и да ме подчини на волята си. Включително и животните. Та явно трябва да тренирам.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 16:23 от pandorina

# 646
  • Бургас
Ох,pabdorina,и аз ще слагам броня,че и щит ще си нося
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Поне шлем засега не е нужен,не ме хапе и дере по лицето.Там само се гали.
Абе майка ми си е доста силна алфа,само ако му изшътка,се снишава и свива ушите.Но когато ѝ види ръката на достъпно място,а тя се е забляла или се занимава с друго(снощи печеше филийки,но едната ѝ ръка беше на дивана),гадта скача и дере.Тя някак го усети,дръпна ръка в последния момент.
Малко си е отмъстителен моят котарак.
Ама котка,аз даже по-лоши неща очаквах,Сузана беше и по-лошо на моменти,тя пък съскаше.Той поне не съска...

Котето с болните оченца го заведете на лекар,да,във форумите пише,че Тобрадекс помага,но това са си заболявания при котките и само част от симптомите са болни очички.Може да е по-опасна инфекция,може да се налага и друго лечение...
Просто нека я видят,тя ваксинирана ли е?

# 647
  • София
Bubalesa, аз слагам и маз за очи гентамицин (освен капките).

Моят дзверун също хапе и дере (и зъбите и ноктите му са внушителни).

Сутринта имах инфарктна случка.
Една котка с безумна скорост пресече улицата и успя да мине между предните и задните колела на колата пред мен 😱
Истинско чудо е, че остана абсолютно невредима.
Човекът изглежда видя нещо и спря, аз също спрях,защото цялата треперех от ужас. Цял ден ме боли глава от стреса.
Много ми е чудно, че такова интелигентно животно като 🐈 е такъв профан на пътя.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 19:12 от AnyHr

# 648
  • София
AnMary,мисля,че е важно за кучетата,особено високите породи да са с повдигнати паници.За коткте не виждам смисл да бъде така.
Всичко пречупвам през призмата на Хари. На Хари му беше по-удобно да яде от повдигната купичка.
Аз лесно мога да повдигна купичките и да видя как ще им е. А после ще мисля дали да им сглобявам нещо дървено.

# 649
Да,опитай,тогава.Едиснтвено,когато Зак беше с фуния,вет каза да му вдигнем купите,за да може да се храни,иначе фунията пречеше.Вдигнах ги,но не му хареса и накая просто му свалях фунията,за да се храни.

# 650
  • Бургас
Не слагайте капки никакви, само промивайте с лайка или сребърна вода както казаха вече, трябва ветеринар да я види. Според мен не е за капки, по-скоро за по-сериозно лечение.

# 651
И аз съм за сребърна вода и ако няма подобрение след 2 дни >  вет.

хванат в крачка 🤣

# 652
  • Бургас
Според мен, не чакайте, а заведете котанка на вет при първа възможност. Не ми се вижда това да е нещо, 6оето се проявява за дни, вероятно има някакво заболяване и не е от скоро. Така че най-добре, не чакайте. Simple Smile

# 653
  • София
Тествах (сложих купите върху картонени кутии) и се отказах. На АШ му е супер, но Оникс все още е нисък и не са му удобни купите.
Като станат на един размер ще измисля някаква етажерка/стойка, под която ще мога да слагам кутии със суха храна.

bubalesa, раната на окото най-вероятно е от одрано + последващо развитие на бактерии. Нека ветеринар каже с какво може да се третира, маже, капе.

На Аш в момента му слагам Тобракулин - Д. Секрет от очите не е взиман.

# 654
  • Бургас
Моето скромно мнение е първо секрет за изследват. Нямам кой знае  какъв опит, обаче последно като дадох секрета от очетата на Блеки се оказа резистентен към няколко АТ и така избрахме най-доброто лечение. Оправя се, но бавно.
Това за де повдигат купички с храна и вода, знам че е добре за възрастни и болни котачета, може би за здравите не е от значение.

# 655
  • Бургас
Аз съм сложила купичките с храна на Хари на долната етажерка на една масичка.
Явно му е тъмно там и бута водата,за да я види и я събаря...Или му е кеф да гледа как пада ...
Не знам.
Болното котараче се води на лекар.
Поне уж от заразни болести по котките разбират.Казвам го,защото имах морски свинчета,изобщо не им разбират на тях.
Та уж на Хари сложиха диагноза калицивироза,имат тестове за панлевкопения...Нямаше,за мое щастие...
Дано и не го хваща,въпреки ваксината,е опасна болест.

Сега да ви го покажа как се лигави и играе с крака на майка ми.

Също и проверява този радиатор дали е топъл,ако не е,мяука и знаем какво иска.

# 656
Мисля, че Франки ще се разгонва. Това за хапване, което прави май е любовно. Захапва леко и стои така, мърка и потреперва... и направи в мивката нещо, което не знам пишкане ли беше или маркиране, някак струята вървеше назад.. Ако не ми беше повредено обонянието щях да знам... И не посмях да го секна, само се карах, но той си довърши започнатото. Леле ако хората знаят какви ги върши котарака в мивката сигурно няма да ми дойдат никога на гости.

Изобщо е като ошашавен нещо... Иска да ме държи..
Да, няма съмнение.. Наглася ми се на ръката и се клати..

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 21:58 от pandorina

# 657
На колко месеца стана той? Аз чакай до 10/12 за моите, но знам че други в темата и по-рано са кастрирали без последствия.
Върнах се аз, след седмица отсъствие, и Ади не ме оставя, много е страдал явно и е отслабнал. Бени - не, той е привързан към сигурността вкъщи и да има кой да си играе с него, не държи да съм конкретно аз.

# 658
Имам си ангелчета в момента:

Ако стана за малко, или ме гледат очи, или се сменя позата.

Бебето е само едни очи. Днес става месец откакто е вкъщи. Поне си разпределят територията.
Засега е Коки, на галено от Кокорчо, но повече му приляга Ла#но. Смени ли се тоалетната е първи. Даже единия път се изпишка докато я сменях в кухнята. А как рови ... В захлас е!

# 659
На 6 м е Франки. Не смея преди годинка да го кастрирам да не почнат проблеми. С ужас очаквам да почне да маркира. Пръсках с дезодорант в гардероба защото може да си влиза вътре. И тайно се надявам да не маркира.. Има и такива. Или да маркира само в баня... Айде и кухненската мивка ще я прежаля, нали се мие.. Само не върху мебели, стени, под...

Общи условия

Активация на акаунт