Любители на котки - Тема 165

• 26 423
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
  • Велики Преслав
Ако съм човекът от ВИК ще Ви съдя!
Особено след като знаете, че гледате такава котка и не я приберате в другата стая, когато някой влиза и то за 5 минути да провери водата!
Човека от ВиК няма за какво да ме съди при положение, че е влязал през входната врата на къщата, преди аз да съм казал да влезе. Мислите ли наистина, че аз като знам, че котката е така агресивна към чужд човек, ще го оставя навън. Що за мислене. Аз не съм изверг. Той сам си е виновен. Първо се звъни! Не се отваря да се влиза вътре да викаш. А и до тогава не го знаех. Както и да е!  Той не беше толкова пострадал.  
Със същия това се беше случило подобно в апартамента, но там успя само да го изсъска.

Пандорина, да. Преди 4 месеца още, даже тук бяхме писали за него, дето доктора го обърка. Иначе казано 2 пъти е опериран.

П.С, защо пак ме изкарвате лош човек. Аз да не съм врачка, че да знам ПЪРВИЯ път как ще реагира. Вече го прибирам веднага. Мен никога не ми е показвал такава злоба.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 08:21 от Васил Василев

# 631
Тоест, дори и след кастрция не се прекратява агресивното поведение така ли?

# 632
  • Велики Преслав
Агресивното поведение, (ако може така да се нарече) се прояви след първата кастрация!
Аз не го смятам за агресивен. Той никога не е посягал е така от нищото. Много е мил със всички и внимателен. Има добри хигиенни навици. Към хората които идват често вкъщи се държи безпристрастно. Но към определени хора, които идват рядко е агресивен. Казвам, че не може да се нарече агресивен, защото това е проявено изключително рядко. Не е постоянно, а инцидентно. Мен ме хапе на игра много закачливо без болка, но не ми е ясно (не се отнася за вас) как така аз имам чудовище което се държи страхотно с мен и обкръжаващите, а на някои други потребители, на които котките им дерат са прекрасни и мили. Не е правилно.

# 633
В момента се възпитаваме... много ми е интересно да наблюдавам вътрешната борба на Франки между желанието да ме послуша и да бъде мил и дивият порив да захапе. Дори и смешно... Ближе ближе мърка и по някое време лекинко захапе и държи... аз изръмжавам.. той не пуска, но и не стиска... Аз казвам не и опитвам да хъскам (явно не много сполучливо), той продължава да държи зъбенцата и леееко увеличава захвата.. В тоя момент хващам вестника и тогава пуска и изчезва... Но идва и дебне. Опитва да скочи, но аз съм по-бърза с вестника и го разубеждавам... Идва и пак се почва близане с опит за гризкане... Чудесно знае, че гризкането е нежелателно и виждам, че наистина се бори с инстинктите си... Винаги щом успява от хапане да мине към близане го галя и му говоря мило... По някое време се уморявам да съм нащрек и го изкарвам от стаята. Мисля, че лека полека нещата могат да се нагласят но при едно условие - да съм достатъчно спокойна и да не се подавам на напрежение и страх.. Което не винаги е възможно. Често човек си има свои някакви проблеми, задачи, бърза, нервничи... Не му е до котето.. и точно тогава нещата се изпускат. Та това си е див звяр, лъв... или тигър в умален размер. И е груба грешка да му показваш гърба си, което става когато вниманието ти е ангажирано с друго или пък когато си емоционално нестабилен. Сега осъзнавам каква благодат е да имаш животно, което да те принуждава да бъдеш тук и сега.. да владееш емоциите си, да контролира вниманието си, да бъдеш адекватен и внимателен за всички сигнали, които ти подава това животно. То си е тренинг... с див звяр вкъщи не можеш да ходиш пет за четири зареян в някакви си свои мисли и емоции... Длъжен си да си тук и сега.

# 634
  • Велики Преслав
Пандорина, абърках се. Края на мнението ви за мен ли се отнася?  Аз не мисля, че Илиан трябва да се превъзпита. Мисля, че си има причина, явно да изпитва страх/непоносимост към определети хора. Ако трябва да го превъзпитам, то да е щото се държи лощо вкъщи, пък той се държи страхотно. Ръцете ми нямат одрано некъде от игра!

# 635
Васил, нямах предвид теб! Говоря за себе си. И изобщо по принцип. За всеки, който има животни или деца, то донякъде  е същото. Споделих мои прозрения Simple Smile

# 636
Aila,
Явно стр били на лакомства, не на пакости Simple Smile
Чудна тройка!!!

# 637
Спомени от фейсбук.Фин на почти 3 год

# 638
  • Бургас
Аа,хапана съм до кръв от котки,папагали,хамстери...
Навремето приятелка имаше котарак,който ме биеше и трепеше с истинска злоба...
И аз имах лоша котана, Хари сега ако нещо му прищрака,хапе лошо...А дере още-по лошо,бях качвала снимка как направо ми е сцепил кутрето...Няколко пъти и по краката ме дра зверски...
Снощи пак ми щракна няколко зъба по крака до кръв...
Аз съм свикнала-имаш животни,хапят.
Кон ме е хапал,овце...
Куче(сбихме се за една врана,опитвах се да я спася)...
Та какво ли не ме е хапало.
Човекът от ВиК със сигурност не е очаквал,но понякога не могат да се предвидят нещата.Наистина е избързал,смел го раздава.
Васко,ти вина за котарака нямаш
.Вет е от толкова години лекар,Хари от страх така го надра,че кръв течеше от човека,чак да ми стане лошо от притеснение...Наистина не знаех какво да направя.

# 639
  • София
Аш започва да ме ядосва с това акане до тоалетната. И знае, че не е ок.
И понеже дъщеря дашна (като мен) и добра душа сега трябва да обикалям и да търся голяма тоалетна.
И да купя поредната. Скарахме се преди малко.

Станала съм с някои части нагоре.

Гледах вчера порцелановите купички. Естествено са китайско производство.
Гледах и в Алито. Могат да се намерят и купички на цена от 1 цент, но трябва да се рови. (Танче, ако от там намериш нещо ок за теб мога да поръчам. Много често щерката ме тормози с поръчки от Али и често поръчваме. Но пристигат бавно).

Имам въпрос за височината на купичките за храна. Моите са на пода. Мога да ги повдигна.
И в магазините и по сайтовете намирам стойки за купички и много се чудя (не да купя), а да направя някаква дървена. (Имам опит вече, правих си стойка за монитора).

На Хари последните месеци му беше по-удобно да хапва от повдигната на високо купичка. (Изключвам моментите, в които не можеше да стане).

Мен единствено Харо ме е хапал силно. (за 19г само 2-3 пъти). Но това беше до към 5годишна възраст. Белези нямам. Кръв не ми е пускал. Само болка, защото е улучил някоя жила. Майка ми казваше "знаят къде да те ухапят".
Обикновено ако сме го оставяли сам. И най-вероятно се е чувствал изоставен.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 14:07 от AnMary

# 640
  • Велики Преслав
Да, след като той си тръгна разговора с него протече по следния начин. Цитирам на какво ми се смяха, от дочуто между мен и него.
"Илияне, то и аз не го харесвам, ама чак да го боли нямаше нужда бе.... да не се повтаря, иначе много те обичам 🤣.

AnMary, хващала ли си го, като ака до нея, дали е седнал вътре или отвън директно? Защото да си кажа честно, Мишо понякога не я смерва 🤣 , показва дупето отвън и белата готова.

# 641
  • Бургас
Ох,ние пък харесваме доктора,поне аз...
Ама самият човек си каза,че котка така лошо не го е драла...

# 642
Има специални ръкавици, сигурно са с арматура отвътре. Освен да се снабди с такива за ръце и крака.. Може и каска 😀

# 643
Какви животни си гледате,хора!Аз ще се грижа за него,то ще ме хапе.Няма такъв вариант Simple Smile Явно добре си играя ролята на алфа,защото никой не ми е посегнал.Това леко захапване,без да стиска,поне мъжките го правят от удоволствие.Баба имаше огромна немска овчарка-мн умна,но и чуждите хора се страхуваха от нея.Веднъж избяга,беше без нашийник и беше смешно как улицата се изпразни бъроз-бързо.Хванах си я за кожата на врата и си ме следваше като пале.Животните имат нужда от водач.
AnMary,мисля,че е важно за кучетата,особено високите породи да са с повдигнати паници.За коткте не виждам смисл да бъде така.

# 644
  • Велико Търново
Момичета, това е Беки - спасена от ММ преди години, живее щастливо при свекърите заедно с още две сладурки. Днес като е ходил на гости е забелязал, че очите и не са добре.

По съвет на моя любима съфорумка ще започнем да капем тобракулин. Други мнения и препоръки дали ще имате? Ще изчакаме няколко дни да видим дали ще се повлияе от капките и ако не, ще я заведем тогава на вет.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт