Любители на котки - Тема 165

• 26 425
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Сънува.
Мария, ще го кастрирам задължително. Само не знам кск ще изчакам до годинка. Предишния котарак го кастрира най-вече заради маркирането. Този, основно заради темперамента.

# 616
Не, Няколко пъти казах, че не го прави насън само. Обикновено не спи.

# 617
И аз ще кастрирам черното бебе. Доктора е казал годинка или по рано ако започне да маркира.
С госпожица Феликс я свършихме тая работа като беше на осем месеца.

Помня как Бегинс пикаеше на точно определено място и миризмата. Виновна съм, но ...
Нямам сили да изхвърлям бебета или да ги гледам как се бият за територия. Треперя ден - два и после години наред ми е спокойно.

# 618
# 619
Минавам набързо, че сега се връщам от офиса.
Някой питаше за Новет в Пловдив. Препоръчвам с две ръце. Адекватни, внимателни, компетентни, грижовни и т.н.

Някой сподели, че се изтормозило котето при вет. Аз лично бих опитала да смекча този стрес за животинката. Бих давала нещо успокоително за времето, в което продължава лечението. Да не говоря, че нашите лекари никога не биха го направили по описания начин.

Четири часа каних, виках, гоних, търсих, молих болничката възрастна котанка да хапне, а тя явно беше гладна, но... Три пъти сменях блюдото и ... Греда. 😭
Изморена съм и отчаяна.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 06:42 от djasra

# 620
  • Бургас
Alia,толкова сте хубави!
И детето,и котаците!
Черната пантерка лесно ли свикна с Шепичка?
И аз искам да си охраня някой черен котьо...Мен ако питате,всички котета бих прибрала и хранила,но...няма такава възможност.Най-много още едно.Дано и финансово нещата са по-добри по-нататък,с Хари засега се справям,но ако има още едно коте и имат нужда от ветеринар...Ще е трудно.

А за Хари,ако се наложи да се кастрира...Ще съм в нервна криза поне няколко дни.В интерес на истината хапане и драскане не ме плашат,мен какво ли не ме е хапало,май само морските свинчета не хапеха.
Вече за маркиране...Не съм много очарована от перспективата.

Ох,jasra,много ми е мъчно за котаната.
Явно по-гальовните и нахалните имат по-добър късмет.
Аз си очаквах Хари да свикне до няколко дни,но той реши да хареса всичко(и мен включително) само след час размисъл.
Сузана навремето вървя доста с мен по улицата,мяукаше,галеше се...Аз я намерих в центъра,как я донесох до нас не помня,с един приятел я разнасяхме,гушнали я в якетата и поне като малка,стоеше и слушаше...

# 621
Aila, невероятна снимка! Как Страх е прегърнал Шепичка, все едно я пази и защитава от околния свят.

# 622
Разкошни са.

# 623
  • София
Ред, направи консултация с ветеринар.
И на мен ми приличат на тикове.

Мария, когато вирнат опашката е на хубаво - обичат, радват се на живота с теб, т.н.
Когато стане "тройна" са уплашени/паникьосани, плашещо противника, готови за кръвожаден бой.

# 624
  • Велики Преслав
AnMary когато опашката стане тройна, може просто да значи, че е ядосан или не харесва някого. Бях казал, че Илиян не обича чужди хора да влизат след прага на вратата. Знае нашите роднини и не ги напада, но тези които идват по-рядко, са ръмжани, съскани и тогава вече нахвърлен на тях. Като куче. Една котка може много опасно да дере и хапе. Дано никой не изпита цялата сила на котката си. Защото те имат много силна челюст. Когато той нападна човека от ВиК докато го дърпах той се обърка и захапа силно и мен. Имах колко време дупки в ръката. След като го взех, просто го съскаше от мен без да ми посяга. Така че ако някой от вас има коте, което е по-негостоприемно, внимавайте, защото така както са милички със вас, стават по-лоши от питбул. Със тези нокти съвсе мспокойно може да окъса кожата на краката на човек.
Понеже предния път като го казах, ми казахте, че съм го бил. Никога не съм го бил така, че да го боли. Ако направи нещо просто го тупвам по дупето, като е толкова леко, че той понякога си мисли, че си играем. Аз съм го гледал от 3 дневно бебе, та да го ударя е все едно детето си да набия! Мен никога не е нападал.

П.С моята лична лекарка имаше един страхотен бял персиец, който беше съдрал краката на нейна приятелка.
Извинете ако има грешки в поста. След една актуализация писането е ужасно.

# 625
  • Бургас
Aila, прекрасни са Heart
Каква любов и спокойствие струи от снимката, чак ти става едно такова хубаво... ❤

# 626
  • Бургас
Знаех си аз,че си имам кръвожаден дзвер.
Ами...явно това показва тройната опашка,дере ме понякога съвсем не на игра,имам белези по краката.
За щастие с други хора е по-предпазлив и не е нападал,или наблюдава,или си играе(подават му неговите играчки),поне засега.
Към майка ми също скача,опитва се да я дере на моменти по ръцете...
Ами...яде бой,както Васил Василев казва,по дупето или по муцунката...
А че хапят силно,хапят.
Майка и баба галили Моли,но майка без да иска я настъпила.Съответно Моли ухапала баба...Но до кръв.
Моят също лошо хапе,оДзверее ли...е ужасен.
Дърпа ме тази сутрин,бута ме...докато не станах да го нахраня и почистя тоалетната,не ме остави.А си има гранули,просто си иска пастетчето Happy cat,то си е пауч,но консистенцията е като пастет.

# 627
  • Велики Преслав
Мария, според мен далеч не са ви охапвали със всичката сила, която могат да приложат. Когато те се бият кръвожадно хапят след като събите се забият, дърпат за да откъснат месо.

# 628
Ако съм човекът от ВИК ще Ви съдя!
Особено след като знаете, че гледате такава котка и не я приберате в другата стая, когато някой влиза и то за 5 минути да провери водата!

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 08:15 от T.Valcheva

# 629
Васил, Илиян кастриран ли е?

Общи условия

Активация на акаунт