Любители на котки - Тема 165

• 26 588
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
Все едно гледам Черна котка - бял котарак на Костурица 😄.

# 196
Ивекс, от моя опит - остави Уши да прояви любопитство, не му в пробутвай и някак да са отделени, но да се виждат. При мен комарника беше преградата, малкото на остъкления балкон, Ади вътре, гледаха се, Ади съска, после се закачаха и ги пуснах. Ади го беше страх нищо, че беше десеторно по-голям и ми беше много жал за него и много се обвинявах, но сега им е добре. Та приготви се да търпиш. Ветеринарите казаха да им сменям парцалчета с миризмите им, да свикнат, както и че трябва седмица-две да ги събера, но отне ден при мен. В началото беше зле за Ади, малкият беше само любопитен, но свикнаха. Докато беше малък, Ади го игра баща, сега ти се обичат и играят, ту се пердашат, но няма щети, а и Ади не е самотен

# 197
  • София

Скрит текст:
Ще вземем котето,страх ме е, ако не стане ....
А Уши,Боже дано е за добро...
Нужни са ми съвети.
Ето я:
[/spoiler]

Споделяй, Иве!
Няма страшно. Е, ще има "излизане от зоната на комфорт", но всичко ще се нареди.
Хубаво коте- добре ли е? Какъв му е случаят?

# 198
Тепърва ще посети ветеринар.
Живее в индустриална зона на Пловдив, в двора на завод. Спи в тая саксия, еми хем знам колко други такива котета има , но сърцето ми се скъса като я видях, би.а гушлива, ходила при всички и всичко яде, не знам, мислите ми са разпокъсани, това е отговорност....
Ето още една:

# 199
  • София
Ми, то е като с второто дете... Не се замисляш ще се разбират ли... 😊
Звучиш като "любов от пръв поглед " 😻

Чари от година вече е с нас, свободни са, не са затворени и пак се ступват (често дори)... , но са си комбина в същото време.

# 200
Щом така се чувстваш, пробвай! То и не всяко улично коте е твоето коте. Ето виж, от Бени и досега не съм виждала по-грозен, а храня де що улични има, но само него го ревах един месец, че е уличен и висях нощем навън да го гушкам. И никак не исках второ, Ади още по-малко.

# 201
  • Бургас
МarietaYo, все едно гледам Хари е все едно някой му е измил шарките.

# 202
И ние с второ ...

Върнаха ме  следобед от работа заради повече часове. И се хванах да мета. Пишман станах ... Две котки и мокет. Вдигам всичко от земята, тия двамата се гонят, дебнат. Той легна в лопатата.  На единия от фотьойлите му изтръсках одеялото. После се гониха, лягаха и пак всичко стана в косми. Мета косми и прах само. Признавам, не го върша всеки ден а когато мога.

Изметох и ходих до магазина - половин час време. Връщам се, никой не ме посреща.
Картинката:

Разпределили си местата и дремят. Снимката на бебето не се получи добре.

Интересно стана днес. Бебето е много слабо и не може да се катери като нея. Ако като днес им вдигна остатъците от храна до мивката, то ще остане гладно ако не сложа на земята.
Прибра се сестра ми, хвана се да готви и размести кухнята. Бебето се опита да се качи на съдомиялната. Сети се да стъпи на облегалката на стола, метна се и падна. Не успя с нокти да да се захване и падна по дупе. Феликс веднага дойде да го провери. То седеше ошашавено, тя му подуши устата и носа и изчезна. Иначе го дебне.

# 203
Здравейте, котколюбивци

От скоро си имаме милото коте Бъди. Осиновихме го от улицата н ме много щастливи с него. Обаче миналата седмица забелязах, че има подкожно образование/подутина на вратлето (прилагам снимка). Въпросното нещо е меко и не го боли. Веднага го заведохме на ветеринар и му направиха пункция от която изтече бистра водичка. Изписаха му лечение с антибиотик и антистероиди и се уговорихме в края на седмицата пак да го заведем. За съжаление това топче пак се поду. Моля, ако на някого му се е случвало подобно нещо да сподели опит и съвет какво да предприемем. Имам чувството, че няма адекватно лечение, щом пак се подува. Благодаря предварително 🍀

# 204
Може би е добре да смените ветеринаря и да потърсите второ мнение.

# 205
Може би е добре да смените ветеринаря и да потърсите второ мнение.

И аз това си мисля. Не е нормално пак да се подува въпреки, че се провежда лечение. За София може ли да споделите надежден ветеринарна клиника/кабинет в източните райони.

# 206
Джулайвет, Слатина, многократно съм ги хвалила тук, ако проблемът е кожен, дерматоложката им е Моника Стефанова и е хубаво да се звънне да знаете кога е на смяна

# 207
  • София
Моят Аш започва да прави номера. Ака извън тоалетната, на плочките в банята.
Тоалетната е почистена, с достатъчно "камъчета". Може да не му харесва постелката, но в началото я хареса. Харесва, не харесва - купила съм 25кг чувал от нея Joy

# 208
Здравейте! Бих искала да помоля за съвет и затова ще ви разкажа нашата история.Имаме лятна къща на село. На 3 август дойде едно коте и започна да мяука. Имах храна за котки понеже хранех таралежи. Дадох й веднага.Беше слаба, бита, с рана на врата. На другата сутрин я намерих да спи върху маратонките ми. Имам и куче-дакел на 11 години.Въпреки, че той я гони и не свикна да играе с нея , тя остана.Цял ден спи някъде по покривите , вечер и сутрин идва да яде. Обезпаразитих, ваксинирах, кастрирах. На около  10-11 месеца е сега според ветеринаря. Женска , много кротка и много привързана към мен.Купих къщичка . Започнах да я прибирам в къщи вечер, защото един котарак я нападна няколко пъти. Зимата сме в апартамент в града. Мислех да я оставя на село. Сърце не ми даваше, но реших, че е по-разумно. Междувременно заболяхме от ковид, аз влязох в болница. Когато след болницата - веднага отидох на село и спрях колата - веднага я чух да мяука и то едно особено неспирно и тревожно мяукане. Котката е много привързана към мен.Залепена е. Реших да я взема в града. За целта занесох кучето в хотел за 1 седмица, за да свикне котето с апартамента. Това се случи миналата неделя. Проблемът - първият е, че не мога да я науча да ходи на тоалетна. -котешка. Знам, че е рано. Някои се научават веднага. Опитах какво ли не. Като си свърши работата й го слагам в тоалетната - не си го зарива обаче. Показах й да рине. Сега мисля да купя открита тоалетна и да пробвам не с пясък . Днес сложих пръст в тоалетната за да й е по-познато - не иска изобщо да влезе. Помагайте със съвети. Каква хитрина да измисля за
 за да я науча на тоалетна . Колко време трябва да й дам .Има ли вариант  да не се научи. След колко време ще разбера, евентуално ,дали ще  се научи или не. Предстои да прибера и кучето от хотел. Изобщо няма да е лесно, но съм решена да опитам. Обичам я и не искам да я оставям сама на село цяла зима и да ходя да й давам храна .

# 209
  • София
На моя приятелка по същия начин прибрана улична котка така и не се научи, извежда я заедно с двете кучета сутрин и вечер навън (на каишка) и тя да се изака/изпиша.

Общи условия

Активация на акаунт