Любители на котки - Тема 165

• 26 588
  • 783
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
И аз си мисля,че яко ще пердаши друго коте,ако взема такова...
Сега дойде,гушка се,мърка,пак си е моят котаранчо.А цял ден ме би.
Не знам,ако го бях взела с братчето му,щяха да се избият.
Честно,все едно на моменти го хваща бяс.Търчи,дере ми матрака,ако докопа крак,още по-добре...Вече мисля да му режа ноктите,макар че казват,че не е добра идея.Явно тестостерон се лее на поразия.Че и хапе...Ама здраво хапе,не на игра.

Ветеринарят до нас взема 50 лв за мъжко коте,но не знам дали е добра идея.По клиниките е около 90 лв...Ще питам пак из групите...За женско коте е по-скъпо.
Предпочитам да си платя и да внимават с котарачето,макар че...винаги си има риск.

# 271
  • София
Аз режа ноктите на моите.
И на Хари режеш и пилех с метална пила. Не му беше приятна процедурата, но си траеше. Сега не мога да си представя да хвана Аш и да започна да му пиля ноктите Joy

Аш започва да става леко мързеливичък. Днес мисля да го разходя навън.
Когато се гонят у дома са хали. (Вчера например ме побъркаха. Синът ми учи в хола и казва "мами моля те не ги пускай при мен, защото Оникс ме хапе". Дъщеря ми излезе и каза "не ги пускай в стаята ми".)
Но като играят с играчки Аш оставя Оникс да играе. Дъщеря ми казва "вижда, че му е интересна играчката и го оставя да играе с нея". Само перата си пази.

# 272
За който се притеснява от упойката, търсете клиника с инхалационна упойка. По-скъпо е , но се дозира прецизно и животинките я понасят по-леко. Принципно се препоръчва при интервенции с болни или възрастни животни

# 273
Здравейте, не съм писала до сега в темата и имам въпрос относно кастрацията на възрастна котка, която е дворна! Колко дни е добре да престои в болница преди да се пусне навън обратно? Има ли опасност след това да си ближе конците и да отвори раната ? Някакви антибиотици трябва ли да се дават? Също каква храна е добре след кастрация - марка? и пауч или суха храна?
Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 274
Офф Франки е станал отвратителен след престоя му при сина ми. Някак изнервен, напада ме със свити уши и хапе.. Не знам кво са го правили там... Или му идва време за разгонване... Не знам ама ме хваща страх... Не знам как ще го чакам да стане на година за кастрция.. Той ще ме изяде до тогава

# 275
Няма такова блаженство

# 276
MarietaYo, това турска ангора ли е? Ох, колко ги харесвам!!!!! Това са уникално красиви животни! ❤️

Аз вече твърдо реших да давам добавки за стави и хрущялна тъкан. Нашия доктор е против даването на рибено масло - щяло да доведе до "хипервкостяване", а трябвало да се избягва. Айде, за това ще се съобразя, но витамини и добавки за стави и хрущяли защо да не се дават?! Само се чудя кои точно:
1) APLAZYL https://www.maxi-pet.bg/aplazyl-prodivet-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%b … %d0%ba%d0%b8.aspx

2) Canvit+ Chondro https://www.maxi-pet.bg/canvit-chondro-mobility-%d1%85%d1%80%d0% … %d0%b3%d1%80.aspx

3) YuMove https://petnetshop.com/item/13121/6/lintbells-yumove-for-cats-ov … ni-problemi-(artr

Ако се стигнело до остеохондродисплазия, имало инжекции, с кортикостероиди ми каза, мисля... Ще чакам аз да се обърне колата, че да бия инжекции! За какво?! По скоро някаква превенция ме интересува - да сведа до минимум предпоставките за заболяване. "Само качествена гранула" - казва вет, но напоследък много ни притупва. Аз го познавам отпреди покрай грижи за друго животно, много е прехвален в Пловдив, но досега два пъти съм водил Меги - за обезпаразитяване и за ваксина. Иглата, парите в джоба и довиждане - три минути. Почти нищо не мога да го питам. Даже и не я е претеглил досега - не знам колко тежи. Ноември трябва да отидем пак за втора доза и ако и тоя път ни претупа така и не ми даде нищо да го питам, направо отивам при друг специалист. И без това една позната открай време ни препоръчва един друг. Та... ще се радвам да дадете акъл кои добавки да взема - явно вет няма да ми каже.

Най-красивите сини очички:
Скрит текст:

# 277
  • София
Като чета как ви драскат и хапят, само се моля наистина кастрацията да е избавление! И аз съм гледала младежи, но не помня да са ме нападали. Единствено Мацо обичаше да скача по краката на свекърва ми, но кастрацията не промени това му "забавление". По други крака не скачаше, дори и на децата.  Simple Smile

T.Valcheva, добре е 1 седмица да се наблюдава. В клиника май ги държат 1 или най-много 2 денонощия.

# 278
А мен Ади ме дебнеше и нападеше, само че спря не след кастрацията, а след като взех Бени. Сега един друг си се дебнат. Братчето на Ади е самичко и още счита майка ми за играчка, която си струва да се дебне и нападa, а ако му се скара, ходи да я гризе Grinning

# 279
T.Valcheva, добре е 1 седмица да се наблюдава. В клиника май ги държат 1 или най-много 2 денонощия.
една седмица 5 дни или 7 дни? Ако раната започва да заздравява на 4-5 ден, тоест започва да ги сърби това няма ли да я накара да се ближе? А на 5тия ден все още ли е опасно да се отвори самата рана?  Не мога да разбера защо ги държат 1 ден, при все че толкова много улични се кастрират и съответно пускат веднага, ако трябва да се наблюдява 5 дни, искам да си платя, а не искам да я оставят..........
Поне да знам до кога е опасността до 5тия ден или до 10 тия... не мога да преценя, доста са обрани и в думите си самите ветеринари, аз нямам никакъв опит с котки
След кой ден израства напълно козинката и конците се стопяват? А след кастрацията, когато я пусне дали ще се успокои или ще ме е намразила?

# 280
  • София
Не знам как ще го чакам да стане на година за кастрция..
Защо трябва да чакаш да стане на 1г?
Аш го кастрирахме на 8.
Харо кастрирах на 1,1г и определено закъснях. Препикаваше ми прясно събраното пране Simple Smile
А след кастрацията, когато я пусне дали ще се успокои или ще ме е намразила?
Забравят. Когато Аш излизаше от упойката ми изсъска. Подуши ме и се успокои. Не се промени по отношение на любвеобилността.

# 281
  • Бургас
Снощи даже прегърнати заспахме.
Явно ме има и за бойно другарче.Дебне,скача,напада,хапе...и ме обича.
От много любов:

Ама е бая дълбоко.Добре,че пия антибиотик в момента.
Иначе пак не яде от Лидл паучовете,не мога вече.Не иска и не иска по-полезна храна.
На баба котките всичко ядат.
А той не.
Обаче телешки салам Тандем хареса.Не знам мога ли да му давам по мъничко...

Аз за кастрацията съм все още малко против,тъкмо е здраво,силно животинчето...

# 282
Мария, след карантината пробвай от Лидл скъпите малки алуминиеви кутийки - 85 ст. са за 85 гр. Има пастет, който моята не одобри (не яде пастети) и хапки пуешко в грейви сос, които много хареса. Сега всяка сутрин още със ставането ми иска от тях. После е на гранули. Пак пускам снимка (внимавай, че в същите кутийки, но с друг етикет има боклуци).

# 283
  • Бургас
Ще пробвам...
Напоследък и Уискас не изяжда напълно.
Иска Happy cat,горкият ми приятел обикаля,за да му намери и изкупи де що имаше останало.

В Лидл ли е и боклучавата храна?
Ще си изтегля снимката,да я имам.

# 284
В Лидл е. Те имат евтини буклучави консерви и евтини от тези кутийки, както и различно качество суха храна, която мене не ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт